165

"Το πνεύμα του κόσμου αντίθετο με το ήθος της Εκκλησίας"

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 29 Σεπτέμβριος, 2013 - 07:00 έως Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος, 2013 - 06:45

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος Ιερούργησε και ωμίλησε στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστρίου και  ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Σκαρλάτου, πατρός του εφημερίου του χωρίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Μακρακώμης και Τυμφρηστού Πρωτοπρ. π. Ηλία Σκαρλάτου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το χωρίο της Ευαγγελικής περικοπής «Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες, καθώς καί ὁ πατήρ ὑμῶν οἰ­κτίρ­μων ἐστίν» τονίζοντας ότι το πνεύμα του κόσμου είναι αντίθετο με το ήθος της Εκκλησίας. Ο κόσμος θέλει τον άνθρωπο ισχυρό, διεκδικητικό και ανυποχώρητο. Η Εκκλησία ζητεί από τον άνθρωπο να επιδεικνύει πάντοτε μακροθυμία, υποχωρητικότητα και αγάπη.  Εκείνος που χάνει το δίκιο του κατά κόσμον αυτός δικαιώνεται από τον Θεό, όπως σε άλλη περίπτωση είπε ο Κύριος «ο απωλέσας την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού και του Ευαγγελίου, ούτος σώσει αυτήν». Ο Χριστιανός χάριν της αγάπης υποχωρεί και εφαρμόζει εκείνο που λέει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος «ηττηθώμεν ίνα νικήσωμεν».

Στην Θεία Λειτουργία έψαλλε ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Γερμανός ο Μελωδός» της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθύμιος Τσούμας πλαισιούμενος από μαθητές της Σχολής και τους εντοπίους Ιεροψάλτες.

Κατά την διάρκεια του κεράσματος που προσφέρθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει επί τοπικών θεμάτων με τον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Ευθύμιο Παπαευθυμίου και άλλους τοπικούς παράγοντες.

 

   

Άλμπουμ φωτογραφιών: 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness