165

Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Οσίου Ιακώβου του Τσαλίκη στην Ι.Μ. Αγίου Βλασίου Στυλίδος

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 22 Νοέμβριος, 2021 - 12:45

Με Ιερά Αγρυπνία εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου Ιακώβου του νέου του εν Ευβοία χθες το βράδυ στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος.

          Την Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου και Καθηγούμενος της Μονής του Αγίου Βλασίου Στυλίδος, αδελφός της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, πλαισιούμενος από τον αδελφό της Μονής, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ηρωδίωνα Ρίζο.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών παρέστη συμπροσευχόμενος στην Ιερά Αγρυπνία και ευλόγησε τους άρτους, ενώ με βαθιά συγκίνηση ο Άγιος Καθηγούμενος π. Άγγελος τον καλωσόρισε σημειώνοντας:

          «Σας καλωσορίζω για ακόμη μία φορά Σεβασμιώτατε Πατέρα και Ποιμενάρχα μας στην Μονή μας, ως Δεσπότη μου, πατέρα μου και ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου, καθώς οι δεσμοί μας έχουν προοπτική την Βασιλεία του Θεού».

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, αφού ευχαρίστησε τον π. Άγγελο για τα καρδιακά λόγια αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του στο κήρυγμα του ανέφερε χαρακτηριστικά:

          «Ο Χριστός είναι η αιτία της μεταξύ μας αγάπης, σχέσεως και φιλίας. Μας συνδέει όλους η αγάπη του Χριστού και αυτή η αγάπη και επικοινωνία συνδέει κοινωνίες ολόκληρες. Όταν κανείς είναι κοντά στον Χριστό η καρδιά του μεγαλώνει. Δεν πρέπει να μας φοβίζει το άνοιγμα στην ζωή μας, ίσα ίσα το κλείσιμο στον εαυτό μας πρέπει να μας φοβίζει.  Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι κατεξοχήν άνοιγαν την καρδιά τους και το είναι τους. Ένα τέτοιο Άγιο εορτάζουμε σήμερα, που έδινε την καρδιά του στους ανθρώπους.»

          Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι βρίσκεται και σε εξέλιξη η ανοικοδόμηση Ιερού Ναού προς τιμήν του Οσίου Ιακώβου του νέου στις Λιβανάτες Λοκρίδος, ένα έργο, το οποίο όπως ετόνισε θα το στηρίξει και αυτό ο ευλογημένος λαός της Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...