165

Ο Σεβασμιώτατος στην αποκλεισμένη από τα χιόνια Ιερά Μονή Δαμάστας. ΦΩΤΟ

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 7 Ιανουάριος, 2019 - 16:00 έως Τρίτη, 8 Ιανουάριος, 2019 - 15:45

Στην αποκεκλεισμένη από τη σφοδρή χιονόπτωση,  Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας μετέβη το πρωί της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, Εορτή της Συνάξεως του Τιμίου, Ενδόξου, Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου όπου χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία και ευχήθηκε   εις την άγουσα τα ονομαστήριά της,  Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιωάννα, την Ιατρό, να έχει την ευλογία του Θεού, υγεία και να δίδει η Παναγία η Δαμάστα δύναμη σε αυτή και στην 15μελή αδελφότητα,  της οποίας προΐσταται δια να συνεχίσει το πνευματικό έργο της Ιστορικής αυτής Ιεράς Μονής.

   Στην Θεία Λειτουργία έψαλλε Βυζαντινός χορός νέων υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

    Ακολούθως στην τραπεζαρία της Μονής ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του και οι παριστάμενοι προσκυνητές εδέχθησαν την ζεστή φιλοξενία της Γερόντισσας Ιωάννας και της αδελφότητος και ο Ποιμενάρχης μας επικοινώνησε με τον εντεταλμένο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδος, Υπεύθυνο Πολιτικής προστασίας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα και τον παρεκάλεσε μέσα στη μάχη την οποία δίδουν με τον χιονιά και τον πάγο σε όλη την ορεινή Φθιώτιδα να καταβάλλουν ακόμα μια προσπάθεια ώστε να διανοιχθεί ο δρόμος που οδηγεί στην ιερά Μονή και έτσι να είναι πιο ασφαλής η πρόσβαση για τους προσκυνητές.

      Ο κ. Καρακάντζας με προθυμία διαβεβαίωσε τον Ποιμενάρχη μας, ότι τις επόμενες ώρες ο δρόμος θα διανοιχθεί ως την Ιερά Μονή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το χιόνι στο μοναστήρι ξεπερνά ακόμη  το1,5 μέτρο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...