165

Ραδιοφωνικό Δελτίο

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1353

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος, 2017

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Κλήμεντος του αποστολικού πατρός και επισκόπου παλαιάς Ρώμης. Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη των αγίων ενδόξων ιερομαρτύρων Ερμογένους επισκόπου Ακραγαντίνων, και Πέτρου πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Αλεξάνδρου του εν Κορίνθω, Ευγενίου, Θεοδώρου του Αντιοχέως, Μερκουρίου του Ρώσου, Προκοπίου και Χριστοφόρου.Τη μνήμη των αγίων Φιλουμένου, Χριστοφόρου και Χρυσογόνου.Επίσης η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των οσίων πατέρων  Γρηγορίου του εν τη Χρυσή Πέτρα, Καρίωνος, Μάλχου και Μάρκου του

Μετα το καθιερωμένο αγιολόγιο περνάμε στους τίτλους των κυριωτέρων ειδήσεων

(*) Ομιλία στα Στελέχη και τους εκατοντάδες οπλίτες του ΚΕΥΠ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων.

(*)Με την παρουσία πολλών πιστών τελέσθηκε χθές το απόγευμα το μυστήριο της Ιερού ευχελαίου σε όλες τις Ενορίες της πόλεως Λαμίας. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν  θα προσφερθούν στην ανέγερση του πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα στην Αφρική.

(*) Σε προσκλητήριο αγάπης, μας καλεί η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και μας ζητά να ανταποκριθούμε με προθυμία στόν ΕΡΑΝΟ πού διενεργείται αυτές τις ημέρες σε όλες τις ενορίες.

Με λαμπρότητα θα εορτάσουν οι Πανηγυρίζουσες Ενορίες και τα παρεκκλήσια την Αγία Αικατερίνα την Πάνσοφο σήμερα και αύριο.

(*) Άρχισε και πάλι τη λειτουργία της η σχολή κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό την κατάρτιση των αλλόθρησκων αδελφών μας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πνευματικο κέντρο του ιερού ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας και θα διαρκέσουν έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Από τους τίτλους περνάμε στα θέματα μας αναλυτικά

(*)Στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) μετέβη το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετά από πρόσκληση του  Διοικητού του Κέντρου Ταξίαρχου Βασιλείου Μπέλλου , με σκοπό να ωμιλήσει και να απευθύνει πατρικές νουθεσίες  στα στελέχη και τους εκατοντάδες   νεοσυλλέκτους Στρατιώτες, εν όψει της Μεγάλης εορτής της Χριστού Ενανθρωπήσεως.

        Τον Σεβασμιώτατο εγκαρδίως υπεδέχθησαν  ο  Διοικητής Ταξίαρχος  Βασίλειος Μπέλλος και όλοι οι αξιωματικοί,  υπαξιωματικοί και οπλίτες του Κέντρου.

        Στο κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος του Στρατοπέδου ο κ. Διοικητής προλόγισε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε εγκαρδίως για την τιμητική και λίαν  ωφέλιμη παρουσία του στο Κέντρο  και συντόμως παρουσίασε στους οπλίτες το βιογραφικό του και το πολύπλευρο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

 

        Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον Διοικητή για την πρόσκλησή του, ωμίλησε στους στρατιώτες με θέμα : «Που, πώς, πότε και γιατί γεννήθηκε ο Χριστός».

        Κατά την ομιλία του ανέλυσε το χρονικό της Γεννήσεως του Χριστού έτσι όπως αναφέρεται στις ευαγγελικές περικοπές και επεσήμανε τα μηνύματα τα οποία  πηγάζουν από το κοσμοσωτήριο  γεγονός της Γεννήσεως,  τα οποία είναι η Χαρά, η Ειρήνη και η Ελπίδα σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

        « Ο Χριστός παιδιά μου ήρθε στον κόσμο για να σώσει τον κόσμο και να μας ενώσει μαζί του και από τον Χριστό μας κρατά μακριά μόνο η αμαρτία»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

        Συνεχάρη τους εκατοντάδες οπλίτες για την ευλαβική στάση και την προσοχή με την οποία παρακολούθησαν την ομιλία και τους συμβούλεψε να κρατούν ψηλά στην συνείδησή τους τα ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος μας.

        Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε διάλογος μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των οπλιτών κατά την διάρκεια του οποίου οπλίτες απήυθυναν ερωτήσεις στον Σεβασμιωτάτου περί του θέματος της ομιλίας αλλά και για άλλα επίκαιρα ζητήματα, για τα οποία ο Ποιμενάρχης μας απήντησε με πολύ χαρά.

        Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

        Στην συνέχεια   ο Σεβασμιώτατος  εις ανάμνησιν της επισκέψεως του εδώρησε ως ευλογία  στον κ. Διοικητή μια χειροποίητη εικόνα του Κυρίου μας  και ο κ. Διοικητής ανταποδίδοντας την αγάπη και τον σεβασμό στον Ποιμενάρχη μας  του εχάρισε ένα ωφέλιμο ιστορικό βιβλίο.

        Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος  είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί  προσωπικώς με  στρατιώτες, εντοπίους και ξένους και η επίσκεψή του έκλεισε με  κέρασμα στο γραφείο του Διοικητού, όπου υπήρξε μια ευχάριστη συνομιλία επί διαφόρων θεμάτων.

(*)Το μυστήριο της Ιερού ευχελαίου τελέσθηκε χθες το απόγευμα της Πέμπτης 5 το απόγευμα σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της πόλεως Λαμίας. Το ιερό αυτό μυστήριο πάντουε αποτελεί μεγάλη ευλογία για όλους του πιστούς διότι με την επάλειψη του αγίου ελαίου θεραπεύονται όλες οι ψυχικές και σωματικές ασθένειες.        Τα έσοδα από τα ονόματα τα υπέρ υγείας όπου  συγκεντρώθηκαν  θα προσφερθούν στην ανέγερση του πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα.

        Μετά τήν ὁλοκλήρωση τοῦ Καθεδρικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Νικολάου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μουάνζα στήν Τανζανία, τόν ὁποῖο ἀνήγειρε ἐξ ὁλοκλήρου ἡ Ἱερά Μητρόπολις Φθιώτιδος καί ἐγκαινίασε ὁ Μακαριώτατος Πάπας καί Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας καί πάσης Ἁφρικῆς κ. Θεόδωρος ὁ Β΄ τόν Ὀκτώβριο τοῦ 2016, ἡ Μητρόπολίς μας συνεχίζει τό ἐνδιαφέρον της γιά τήν Ἱεραποστολή καί τήν προσφορά της στήν Ἱερά Μητρόπολη Μουάνζα καί εἰς τόν Ἱεραπόστολο Μητροπολίτη Μουάνζα κ. Ἱερώνυμο μέ τήν ἀνέγερση μέ δικά της ἔξοδα ἐξ ὁλοκλήρου, μεγάλου Πνευματικοῦ Κέντρου στόν αὔλειο χῶρο τοῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ, τό ὁποῖο θά περιλάμβάνει στό ἱσόγειο Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, αἴθουσα Τελετῶν μέ κουζίνα καί κοινοχρήστους χώρους καί στόν πρῶτο ὄροφο κατοικία τοῦ Μητροπολίτου, δωμάτια φιλοξενίας καί χῶρο γιά τή λειτουργία τοπικοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ραδιοφωνικοῦ Σταθμοῦ.   Τήν πρόταση τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου ἀποδέχθηκε μέ μεγάλη χαρά ὁ Σεβασμιώτατος κ. Ἱερώνυμος καί ἄμεσα ἄρχισε τίς διαδικασίες γιά τήν ἐκπόνηση τῶν σχεδίων καί τήν ἔκδοση τῆς ἀδείας ἀπό τίς το¬πικές ἀρχές τῆς Μουάνζα.Με την συμμετοχή και προσφορά μας στο μυστήριο του ιερού ευχελαίου συμπαραστεκόμαστε και εμείς με τον δικό μας τρόπο στο φιλανθρωπικό έργο της Φθιωτικής εκκλησίας και εκφράζουμε τήν ἀγάπη μας πρός τούς Ἀφρικανούς ἀδελφούς μας καί πρός τόν φιλέλληνα καί Ἑλληνομαθῆ Μητροπολίτη Μουάνζα κ. Ἱερώνυμο.

Να σας θυμίσουμε ότι το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου είχε τελεσθεί στις 12 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο με την παρουσία απάντων των ιερέων και διακόνων της πόλεως και την συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών χριστιανών.

(*) Ἐν ὄψει τῶν Χριστουγέννων ἡ Ιερά Μητρόπολή μας καί οἱ Ἐνορίες της, πραγματοποιούν από την Κυριακή τον έρανο της αγάπης. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Κύριος μᾶς ζητᾶ νά προσφέρουμε γνήσια και έμπρακτη ἀγάπη προς τούς συνανθρώπους μας. 
Ἡ ἑορτή τῶν Χριστουγέννων φανερώνει τήν ἀπέραντη ἀγάπη τοῦ Θεοῦ πρός τόν ἄνθρωπο. Ἡ ἐνανθρώπηση τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ εἶναι τό μυστήριο τῆς θείας ἀγάπης. 
Γιά τόν λόγο αὐτό ὅσοι πιστεύουμε στό ἅγιο Ὄνομά Του καί ἀνήκουμε ὡς μέλη στήν Ἐκκλησία Του, ἔχουμε χρέος νά Τόν μιμηθοῦμε. Νά προσφέρουμε πηγαία καί ἀνιδιοτελῆ ἀγάπη πρός τόν πλησίον μας.  
Τό χρέος, βέβαια, τῆς ἀγάπης ὀφείλουμε νά τό ἐκπληρώνουμε πάντοτε. Κατ᾽ ἐξοχήν ὅμως κατά τίς μεγάλες ἑορτές τῆς πίστεώς μας ὅπως εἶναι τά Χριστούγεννα και περισσότερο τώρα πού ἡ οἰκονομική κρίση μαστίζει τόν τόπο  μας καί  ἕνα πλῆθος συνανθρώπων μας βιώνουν την ἀνεργία, ἀνέχεια, πείνα, χρέη καί τόσα ἄλλα. 
Ἡ Ἐκκλησία μας στό σύνολό της ἀγωνίζεται ὅσο μπορεῖ νά συνδράμει τούς ἐμπερίστατους ἀδελφούς μας. Τό ἴδιο προσπαθεῖ καί ἡ Ιερά Μητρόπολή μας καί οἱ Ἐνορίες της. 
Για αυτό μας καλεί σε προσκλητήριο αγάπης, μας καλεί δηλαδή να ανταποκριθούμε μέ προθυμία στόν ΕΡΑΝΟ πού διενεργείται ὅπως κάθε χρόνο, και φέτος. 
Συνεργεῖα ἀπό ἐθελόντριες κυρίες τῶν Ἐνοριῶν μας θά σᾶς ἐπισκεφθοῦν στά σπίτια σας καί στά καταστήματά σας καί θά ζητήσουν νά προσφέρετε ὅ,τι έχετε εὐχαρίστηση γιά τά ἔργα τῆς ἀγάπης. 
Ο καθένας από εμάς ας προσφέρει ότι δύναται για να μπορούν τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας και η κεντρική διοίκηση με τη δική μας συμπαράσταση να ενισχύσουν τους εμπερίστατους αδελφούς μας.

(*)Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης θα εορτάσει η Εκκλησία μας στις 25 Νοεμβρίου. Ενοριακοί Ιεροί Ναοί αφιερωμένοι στην Αγία Αικατερίνη υπάρχουν επίσης στη Στυλίδα στον Αχινό, στο Γουλέμι και στα Δύο Βουνά .

 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσεισήμερα  στις 6:00 το απόγευμα. Εν συνεχεία θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνος. Το Σάββατο  το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί μεθέορτος εσπερινός και κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κτητόρων του ιερού ναού, των προκατόχων ιερέων, επιτρόπων και γενικά των κεκοιμημένων αδελφών της ενορίας.

Στο χωριό Γουλέμι στον Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό ο Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας θα αρχίσει σήμερα στις 6:30 το απόγευμα. Ανήμερα θα τελσθούν Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Εορτάζει επίσης το Ευρωσιναϊτικό Κέντρο, του Ιδρύματος Όρους Σινά (ΙΟΣ) της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος, το Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης της Ιεράς Μονής Αντινίτσης, το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας στην Πελασγία και το ομώνυμο εκκλησάκι στην Αρκίτσα το οποίο βρίσκεται δίπλα στα ερείπια μιας παλαιοχριστιανικής Βασιλικής.

Στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης της Ιεράς Μονής Αντινίτσης πού βρίσκεται στο 22ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λαμίας –Δομοκού, ο πανηγυρικός εσπερινός θα αρχίσει σήμεραστις 4:00 το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

Στο Καινούριο Λοκρίδος πανηγυρίζει το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στις κατασκηνώσεις της Ιεράς  Μητροπόλεώς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού σήμερα στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και ανήμερα Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

Τέλος εορτάζει και το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού  το οποίο ευρίσκεται εντός του προαυλίου χώρου της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, όπου σήμερα στις 6 θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, αύριο το πρωί όρθρος και Θεία Λειτουργία. Αύριο το απόγευμα στις 6 θα ψαλλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας  προς τιμήν του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος και την Κυριακή το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 (*) Άρχισε και πάλι τη λειτουργία της η σχολή κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό την κατάρτιση των αλλόθρησκων αδελφών μας οι οποίοι επιθυμούν να βαπτισθούν και να γίνουν συνειδητά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πνευματικο κέντρο του ιερού ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας από τις 3:00 το μεσημέρι έως τις 6:00 το απόγευμα. Αρχισαν την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 13 Δεκεμβρίου.  Καταρτισμένοι κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι κατηχούν τους αλλόθρησκους αδελφούς μας στα ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας, στο νόημα των εορτών, στη ζωή των αγίων μας, στην ερμηνεία του ιερού ευαγγελίου και του συμβόλου πίστεως. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από Θεολόγους Ιερείς και τον υπεύθυνο της σχολής κατηχήσεως κ. Κωνσντίνο Βαλτινό.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ                                             

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης θα τελεσθεί την Παρασκευή  24 Νοεμβρίου στις 10:30 το βράδυ στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων.

Στο νέο Καθολικό της Ιεράς Μονής που τιμάται επ' ονόματι του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης εν' όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων τελείται σαρανταλείτουργο κάθε βράδυ 11 με 1 τα ξημερώματα.

(*) Ο Αγιορείτης Ιερομόναχος πατήρ Κοσμάς Δοχειαρίτης θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στην Ιερά Μητροπολή μας και  συγκεκριμένα στην ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαδίου όπου θα δέχεται τις εξομολογήσεις των πιστών από τις 23 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

(*) Ιερά Παράκληση  προς τον ¨Αγιο Νεκτάριο τελείται κάθε Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα στον  Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Λαμίας. Επίσης κάθε Παρασκευή εκτός Λαμίας τελείται Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό Πετρωτού και Ιερά Παράκληση στους Αγίους Αναργύρους στον ιερό Ναό της Γλύφας.

 (*) Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Ταράτσα τελείται Θεία Λειτουργία κάθε Σάββατο από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:15. Επίσης Θεία Λειτουργία τελείται το Σάββατο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Καλυβίων και στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό της Παναγίας της Ξηριώτισσας.

(*)   2η Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.       Η Θεία Λειτουργία αυτή τελείται για τους πιστούς που για διαφόρους λόγους αδυνατούν να προσέλθουν το πρωί στην Εκκλησία, είτε είναι μικρά παιδιά, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι ηλικιωμένοι. Αρχίζει στις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται γύρω στις 12 το μεσημέρι.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας υπό την ευθύνη του εφημερίου πατρός Νικολάου Κατσαρέλη κάθε Σάββατο στις 7:30 το απόγευμα. Το θέμα των φετινών μαθημάτων είναι λόγοι του πατρός Παισίου του Αγιορείτου από το βιβλίο «πάθη και αρετές».

(*) Στο Πνευματικό κέντρου του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας την Δευτέρα 27 Νοιεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Εκπαιδευτικό και Δημοσιογράφο κ. Κωνσντίνο Μήτσιου με θέμα " Καταλαλιά και κατάκριση". Της ομιλίας θα προηγηθεί Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

        Επίσης η Ενορία θα πραγματοποιήσει απογευματινή προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος την Τρίτη 28Νοενβρίου. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλ του Ναού 2231038708.

(*) Την ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας φιλοξενεί από την Κυριακή η ενορία Αγίου Δημητρίου  Κάτω Τιθορέας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα κάθε απόγευμα στις 5 τελούνται οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο. Την Κυριακή 26 του μηνός στις 5 το μυστήριο του ιερού ευχελαίου. Η εικόνα θα αναχωρήσει για το μοναστήρι της Δαμάστας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου το απόγευμα, μετά την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου σε προσκυνήματα της ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσκυνητές θα επισκεφθούν αρχικά τον ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα πολιούχο Πατρών. Η εκκλησία αυτή είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και η τρίτη μεγαλύτερη βυζαντινού ρυθμού στα Βαλκάνια. Ακολούθως θα μεταβούν στην ιερά μονή Γηροκομείου μία από τις αρχαιότερες Μονές της Ελλάδος του 10ου αιώνος.  Η τιμή συμμετοχής είναι 25 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Ναού 22310 – 24961.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

 (*) Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στο Γοργοπόταμο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο Πανελλήνιος Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων και Αντιστασιακές Οργανώσεις, για την απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής στους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Πρόγραμμα Εορτασμού 

Γενικός Σημαιοστολισμός  σε ολόκληρο το Νομό από της 8ης πρωινής της Κυριακής 26ης Νοεμβρίου μέχρι δύσεως του ηλίου. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων του Νομού καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 27ης  Νοεμβρίου.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

11.15: Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων

11.25: Πέρας προσέλευσης επισήμων

11.30: Έπαρση σημαίας

11.35: Επιμνημόσυνη Δέηση

11.40: Έναρξη παρουσίασης εκδήλωσης από τον Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Λαμίας, κ. Οδυσσέα Γκοτζαμάνη

11.42: Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη

11.45: Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

κ. Κώστα Π. Μπακογιάννη

11.48: Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

11.51: Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων

11.54: Χαιρετισμός από την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Ms Kate Smith

11.57: Χαιρετισμός από εκπρόσωπο των απογόνων των μελών της Μεγάλης Βρετανίας που συμμετείχαν στην ανατίναξη

12.05: Ομιλία του τ. Υπουργού κ. Γεώργιου Σούρλα με θέμα: «Γουντχάουζ: ο μεγάλος Φιλέλληνας σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης και Ενότητας»

12.15: Κεντρική Ομιλία από εκπρόσωπο των Αντιστασιακών  Οργανώσεων

12.20: Εκφώνηση των ονομάτων των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο,  των ονομάτων των Υπαταίων που εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς, των ονομάτων των φονευθέντων από την έκρηξη νάρκης στον Γοργοπόταμο

12.30: Ανάγνωση Ψηφίσματος

12.35: Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιζώντων αγωνιστών και των Αντιστασιακών Οργανώσεων

12.44: Τήρηση ενός λεπτού σιγής

12.45: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...