165

Τεράστια η επισκεψιμότητα στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 17 Απρίλιος, 2022 - 13:30

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εόρτιες και όχι μόνο επισκέψεις κληρικών, φορέων, συλλόγων, μαθητών, μαθητριών,  επιστημόνων, επωνύμων και ανωνύμων συμπολιτών μας στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών δέχθηκε για την εορτή της Ανάστασης  του Λαζάρου τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Φθιώτιδος, τα οποία ενόψει του Πάσχα και τηρώντας το έθιμο της ημέρας, έψαλλαν στον Σεβασμιώτατο τα παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου και ευχήθηκαν καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και Καλό Πάσχα. Τα Κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν επίσης στον κ. Συμεών μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, οι οποίοι επισκέφτηκαν μαζί με τους καθηγητές τους κ. Χάδο, κ. Ηλιόπουλο και κ. Βε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και έψαλλαν και στους ακροατές τα παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου, καθώς και ύμνους και θρήνους της Μ. Παρασκευής, ευχόμενοι με τον δικό τους μουσικό τρόπο στον Σεβασμιώτατο και στους ακροατές Καλό Πάσχα.Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών επίσης και τα μέλη του γυναικείου χορού, μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», υπό την επιμέλεια του Καθηγητού κ. Αναργύρου Βλάχου.

          Επίσης ο κ. Συμεών συνάντησε τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους των ΙΔ’ Αρχιερατικών Περιφερειών της Μητροπόλεως ενόψει του Πάσχα, όπου ο κ. Συμεών έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις, ώστε σε όλες τις Ενορίες της Φθιώτιδος, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα και ορεινά χωριά, να μην στερηθούν οι πιστοί των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως. 

          Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει καταρτισθεί πρόγραμμα σε κάθε Αρχιερατική Περιφέρεια και ειδικά στις κενές ενορίες, που στερούνται Εφημερίου για να πραγματοποιηθούν Ιερές Ακολουθίες και συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος, σύμφωνα με το λειτουργικό του πρόγραμμα, το οποίο θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, θα ιερουργήσει σε πολλά απομακρυσμένα χωριά, που στερούνται Εφημερίου. Ο κ. Συμεών αντάλλαξε επίσης ευχές και με νέους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. 

          Στην συνέχεια ο κ. Συμεών υποδέχτηκε ομάδα επιστημόνων ιατρών εκ της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με επικεφαλής την Καθηγήτρια κ. Βέττα Τουφεξή, οι οποίοι υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών.

          Στις Εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως έφθασαν μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξεως του Λυκείου Οινοφύτων, της θεωρητικής κατεύθυνσης.  τα οποία συνόδευαν οι καθηγήτριες τους κ. Λιάπη Δ, κ. Σιαφάκα Ε., κ. Σουλτανοπούλου Π., υποδέχθηκε και καλωσόρισε στην Λαμία ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος και τα ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης.

Τέλος, ο κ. Συμεών συνάντησε και μελλόνυμφα ζευγάρια, στα οποία επέδωσε τις άδεις των γάμων τους, που θα τελεσθούν προσεχώς και είχε μία ευχάριστη πνευματική επικοινωνία μαζί τους.

         Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΤΣΕ ΕΔΩ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...