165

Τα Εγκαίνια του Πολιτιστικού Πολυχώρου στο χωριό Παλιαοκερασιά ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 3 Αύγουστος, 2018 - 10:30

Ποιμαντική επίσκεψη στην Ανατολική Φθιώτιδα πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το απόγευμα της Πέμπτης 2 Αυγούστου.

                Αρχικά ο Ποιμενάρχης μας  έκανε στάση στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο χωριό Αχινός,  όπου χοροστάτησε στον τελούμενο Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και προ της απολύσεως ωμίλησε στο Εκκλησίασμα για το πρόσωπο της Παναγίας ευχηθείς με υγεία και δύναμη να φθάσουμε στην Μεγάλη Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

                Προ της αναχωρήσεως του ο Σεβασμιώτατος επέβλεψε τις εργασίες του νεοαναγειρομένου Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, το οποίο χτίζεται πλησίον του Ναού και συνεχάρη τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ιωάννη Μέρμυγκα, τα μέλη του  Εκκλησιαστικού Συμβουλίου,  καθώς και όλους τους πιστούς για την αγάπη και το ενδιαφέρον τους, με τα οποία περιβάλλουν αυτό το σπουδαίο για την Ενορία έργο,  μιας και οι εργασίες αποπερατώσεως  προχωρούν με αμείωτο ρυθμό.

                Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στο χωριό Παλαιοκερασιά, προκειμένου να τελέσει τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Πολυχώρου Προβολών και Εκδηλώσεων της Κοινότητος , κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιοκερασιάς « Το Κεφαλόβρυσο», Καθηγητού  Πειραματικής Κοινωνικής Ψυχολογίας κ. Στάμου Παπαστάμου τ. Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου.

                Τον Σεβασμιώτατο ανέμεναν στον χώρο του παλαιού Νηπιαγωγείου - Δημοτικού και υπεδέχθησαν με πολύ χαρά ο Εφημέριος της Ενορίας π. Ιωάννης Μπλούνας, ο κ. Καθηγητής, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς και οι κάτοικοι του χωριού.

                Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ειδική ευχή των Εγκαινίων και στην σύντομη προσλαλιά του συνεχάρη τον κ. Καθηγητή και τα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία τους αυτή εξαίροντας την αξία του Πολιτισμού και των καλών έργων, τα οποία ευλογεί ο Θεός και τα οποία μένουν δια να μαρτυρούν την αγάπη των κατοίκων για τον Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό μας.

                Στην συνέχεια ο κ. Παπαστάμος αντιφωνώντας τον λόγο του Σεβασμιωτάτου, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των κατοίκων του χωριού τον  ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική και αγιαστική παρουσία του στα Εγκαίνια αυτού του έργου, το οποίο θα είναι ένας χώρος μέσα απ' τον οποίο θα αναδεικνύεται η Πολιτιστική μας κληρονομιά  για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν τα νέα παιδιά.

                Η όμορφη αυτή τελετή έκλεισε με κέρασμα, το οποίο παρετέθη στην αυλή της αιθούσης προς όλους τους παρευρισκομένους.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness