165

Σεβασμιώτατος: «Το σχολείο είναι τα παιδιά μας»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 8 Μάρτιος, 2022 - 13:45

Κατόπιν αιτήματος των μαθητών και των εκπαιδευτικών, άλλη μια πράξη συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για την  αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας υπογράφθηκε σήμερα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό.

          Πρόκειται για την υπογραφή της σύμβασης:  «Κατασκευή νέας περίφραξης και συμπληρωματικών εργασιών στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, παρουσία των αρχών του τόπου, του Διευθυντού κ. Ιωάννη Ζαχαράκη, του Συλλόγου των Διδασκόντων, των μελών της Σχολικής Εφορείας και των μαθητών και των μαθητριών της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

          Μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσο και ο κ. Σπανός παραχώρησαν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

 Ο  Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην δήλωσή του υπογράμμισε:

          «Το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, δεν είναι απλώς ένα σχολείο με πλούσια ιστορία που συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Μας ενδιαφέρει κάθε τι που λειτουργεί, να λειτουργεί με προοπτική το μέλλον και όχι μόνο με την δόξα του παρελθόντος. Για να έχει ένα σχολείο μέλλον είναι απαραίτητο να έχει και τις υποδομές τις οποίες χρειάζεται, αλλά κυρίως να έχει το έμπρακτο ενδιαφέρον όλων, της πολιτείας, της κοινωνίας και όλων των θεσμών.

          Αυτό το έργο πέραν από την προφανή ωφελιμότητά του και την αναγκαιότητά του, διότι η ασφάλεια των παιδιών είναι όρος βασικός για μία σωστή ζωή μέσα στο σχολείο, αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον της Πολιτείας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και προσωπικά του Περιφερειάρχη του κ. Φάνη Σπανού, τον οποίο και ευχαριστώ ιδιαιτέρως, το προσωπικό ενδιαφέρον για τα παιδιά. Το σχολείο δεν είναι ούτε οι τοίχοι, ούτε τα κτίσματα, ούτε οι αυλές, ούτε οι καρέκλες, σχολεία είναι τα παιδιά μας, είναι τα πρόσωπά τους, και τα πάντα γίνονται προκειμένου να καλλιεργούνται, να αναπτύσσεται η προσωπικότητά τους και να αξιοποιούν τα χαρίσματά τους και όταν βγουν αύριο στην κοινωνία, να μην βγουν απλώς στην αγορά για κάποιο επάγγελμα, αλλά για να βγουν στην κοινωνία για να την αναβαθμίσουν.

          Γι΄ αυτό λοιπόν και αυτό το έργο είναι πολύ σπουδαίο, πολύ σημαντικό  και ευχαριστώ τον κ. Περιφερειάρχη, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και κάθε συμπολίτη μας που με κάθε τρόπο στηρίζει αυτό το σχολείο και πρέπει να το στηρίζει.

          Ο κ. Σπανός στην δήλωσή του σημείωσε:

          «Θέλω με την σειρά μου να ευχαριστήσω κι΄εγώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την ευκαιρία μιας ακόμη συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, και ειδικά σε ένα πάρα πολύ  ξεχωριστό έργο, αφού κάθε τι που κάνεις σε ένα σχολείο, πολλώ δε μάλλον στο Εκκλησιαστικό Σχολείο, στο μοναδικό της Περιφέρειάς μας, είναι ένα λιθαράκι που πηγαίνει μπροστά την κοινωνία. Για όλα λοιπόν αυτά τα ξεχωριστά παιδιά του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και εγώ προσωπικά, είμαστε συνοδοιπόροι και υποστηρικτές σε κάθε τι που μπορεί να αφορά στην ποιότητα της ζωής τους, στην ποιότητα της μάθησής τους και σε κάθε τι που αφορά το μέλλον τους».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...