165

Σεβασμιώτατος: «Ευλογώ τις εκδηλώσεις – καρπούς συνεργασίας»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 15 Μάρτιος, 2022 - 00:00

Στην εκδήλωση – αφιέρωμα στην ποίηση του Κώστα Κρυστάλλη με τίτλο: «Παρακαλώ σε, σταυραετέ, για χαμηλώσου ολίγο…», μέσα από τη δραματοποιημένη παρουσίαση του βιβλίου «Οδός Οφθαλμιατρείου» του Ευαγγέλου Αυδίκου, Ομότιμου Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Φθιώτιδας, τον Σύλλογο για την Ιστορία της Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα «Μιχάλης Παπαμαύρος» και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Δικάστρου.

    Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα υποδοχής του κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στην Λαμία παρουσία των αρχόντων της πόλεως, τοπικών φορέων, καθώς και πολλών ανθρώπων του πνεύματος της πόλεως.

     Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από παραδοσιακό ηπειρώτικο μουσικό σχήμα, υπό τη διεύθυνση της Φιλολόγου-Μουσικού κ. Μαρίας Βε και έπαιξαν οι μουσικοί: Σ. Κουσκουρίδας (κλαρίνο), Θ. Ρούμπος  (βιολί), Δ. Σκότης (λαούτο), Μ. Βε (κρουστά).Τραγούδησαν οι κ. κ. Γ. Γιαννίτσης και Χ. Χονδραλής.

     Αποσπάσματα από το βιβλίο παρουσίασαν οι φιλόλογοι εκπαιδευτικοί,  κ. Γεωργία Παντίδου,  κ. Χαράλαμπος Χονδραλής και  κ. Άρης Μπουσιόπουλος.

    Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση και συνεχάρη τους συντελεστές αυτής της πνευματικής εκδηλώσεως υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

          «Χαίρομαι όταν ευλογώ ποιοτικές εκδηλώσεις, οι οποίες είναι καρποί συνεργασίας πολλών φορέων μαζί. Πόσο μάλλον, όταν το περιεχόμενό τους είναι τόσο υψηλής ποιότητος, όπως η αποψινή εσπερίδα».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness