165

Προληπτική ιατρική στις εκπαιδευτικές δομές της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 18 Απρίλιος, 2022 - 14:15

Ομάδα οδοντιάτρων με επικεφαλής την Καθηγήτρια Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Βέττα Δουφεξή, καθώς και τους Ιατρούς κ. Παναγιώτη Μπακαλιό και κ. Νικολέττα Χρυσοχοΐδου και μεταπτυχιακούς υποτρόφους του Τμήματος Οδοντιατρικής, φιλοξένησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος ενημέρωσης και πρόληψης για τους μαθητές και τις μαθήτριες των εκπαιδευτικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Αρχικά η επιστημονική ομάδα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείου Λαμίας, στην συνέχεια στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και ακολούθως στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ».

Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές και μαθήτριες, αλλά και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν, απηύθυναν απορίες και ερωτήσεις σχετικά με την υγεία των δοντιών και για άλλα θέματα που άπτονται της καθημερινής υγιεινής της στοματικής κοιλότητος και για αρκετή ώρα είχαν μία ευχάριστη και ουσιαστική επικοινωνία με το δυναμικό των δομών της Μητροπόλεως. 

Με την ευκαιρία αυτή στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Σχολής και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, καθώς όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος:

«Το Μυστήριο του Ευχελαίου είναι ένα δώρο της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο εις υγείαν ψυχής τε και σώματος».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...