165

Πανήγυρις Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στον Αχινό

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 27 Μάιος, 2015 - 08:00 έως Πέμπτη, 28 Μάιος, 2015 - 07:45

Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου της οικογενείας του Φαρμακοποιού κ. Λουκά Χάδου, το οποίο ευρίσκεται σε ένα καταπράσινο από ελαιώνες τοπίο στην περιοχή του Αχινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Τετάρτη 27 Μαΐου.

Στη θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Σερέτης με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πελασγίας Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Δημητρίου Τσάμη και του Εφημερίου του Αχινού Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Ιωάννη Μέρμηγκα και έψαλλε η βυζαντινή χορωδία του πολιούχου της Λαμίας Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Αργύρη Βλάχου.  

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε εκτενώς σε σημαντικά στοιχεία της ζωής του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και στα αναρίθμητα θαυμαστά σημεία που επιτελεί και ευχήθηκε σε όλους να έχουν ακοίμητες τις πρεσβείες του Αγίου στη ζωή τους.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χάδος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ιδιαίτερη ευλογία που έδωσε με την παρουσία του στην πανήγυρη και του ευχήθηκε ο Κύριος δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, του ομολογητού να τον ευλογεί στο πολύμοχθο και πολυσχιδές έργο του.

Ο Ποιμενάρχης μας με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Χάδο δια την ωραία προσφώνηση του και βαθύτατα συγκινημένος αναφέρθηκε σε προσωπικές εμπειρίες που εβίωσε όταν διά μικρό χρονικό διάστημα υπηρέτησε ως Διάκονος στο Ιερό Προσκύνημα του οσίου Ιωάννου εις το Νέο Προκόπιο Ευβοίας.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Δασκαλόπουλος και πολλοί πιστοί από τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή του Αχινού.  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...