165

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος Σεμιναρίων του Ι.Π.Ε. της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος, 2021 - 22:30

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος κύκλος των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Μητροπόλεως μας (ΦΕΚ 1511/Β/7.9.2010).

                    Στην καταληκτήρια σεμιναριακή αυτή συνάντηση με εισήγησή του Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνου Κορναράκη, παραβρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνεχάρη τους πατέρες για την καλή τους πρόθεση και την συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά σεμινάρια αυτά, των οποίων έκλεισε ο πρώτος κύκλος και έπεται και συνέχεια, όπως ετόνισε.

          Ο κ. Συμεών μέσα από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες αναφέρθηκε σε διάφορες ποιμαντικές προσεγγίσεις ιδιαίτερα στο μυστήριο του θανάτου και του πένθους και ευχήθηκε όλα αυτά,  τα οποία άκουσαν οι πατέρες από τους αξιόλογους εισηγητές του πρώτου κύκλου να τα  εφαρμόσουν στην πράξη, διότι η ποιμαντική εφαρμόζεται και εξασκείται μόνο στην πράξη και ως βίωμα μέσα στην Ενορία.

          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Πρωτ. π. Δημήτριο Μανώλη, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου του Γραφείου και Υπεύθυνο των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για την επιτυχή διεξαγωγή του πρώτου κύκλου των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων τόσο στη Λαμία, όσο και στην Αταλάντη και ανακοίνωσε ότι από το νέο έτος θα ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος Σεμιναρίων με εξίσου ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες.

          Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην διαδικτυακή καταληκτήρια εκδήλωση των επιμορφωτικών προγραμμάτων των ετών 2017-2021 του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας», που υλοποίησε το Ι.Π.Ε. τα έτη 2017-2021.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Ι.Π.Ε. και διετέλεσε στο παρελθόν επί πολλά έτη  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness