165

Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 7 Ιανουάριος, 2018 - 22:00 έως Δευτέρα, 8 Ιανουάριος, 2018 - 21:45

Στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ημέρα της Συνάξεως του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

            Ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ιερά Μονή προκειμένου να ευχηθεί εις την άγουσα τα ονομαστήριά της,  Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Ιωάννα.

            Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έψαλλε Βυζαντινός χορός νέων υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

            Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε για την προσωπικότητα του Βαπτιστού Ιωάννου, για το κηρυκτικό έργο της μετανοίας και της αληθινής εν Χριστώ ζωής και χαρακτηριστικά ανέφερε:

            « Η αγία μας Εκκλησία αγαπητοί μου αδελφοί, μετά την Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων εορτάζει την μεγάλη μορφή του Τιμίου Προδρόμμου, ο οποίος με τα λόγια του προετοίμαζε το δρόμο  και άνοιγε την καρδιά των ανθρώπων για να δεχθεί το σωτήριο μήνυμα του Χριστού.

            Μορφή ασκητική, νηστευτής και κήρυξ της μετανοίας και της αληθινής ζωής. Πολλά οφείλουμε εις τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, διότι ετοίμασε τα θεμέλια της νέας ζωής, της  Βασιλείας του Θεού. Να τον παρακαλείτε τον άγιο Ιωάννη,  διότι έχει μεγάλη παρρησία στο θρόνο του Θεού, και να πρεσβεύει υπέρ της Εκκλησίας μας και υπέρ της Πατρίδος μας. Χρόνια Πολλά».  

            Εις το τέλος του κηρύγματος ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε εις την εορτάζουσα Καθηγουμένη λέγοντας χαρακτηριστικά:

            «Ήρθαμε σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί να τιμήσουμε τον άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή αλλά ήρθαμε με την Θεία Λειτουργία και την παρουσία μας να δώσουμε χαρά εις την Γερόντισσα Ιωάννα  και να της  ευχηθούμε να έχει Χρόνια Πολλά, ευλογημένα με αδιάπτωτη πνευματική και σωματική υγεία για να δοξάζει το όνομα της Παναγίας της Δαμάστας και να συνεχίζει  την διακονία της προς την πολυμελή αδελφότητα αλλά και προς τους πολυαρίθμους προσκυνητάς που επισκέπτονται καθημερινά το Μοναστήρι».

            Μετά την Θεία Λειτουργία εκ μέρους της αδεφλότητος προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα προς όλους στο Αρχονταρίκι της Μονής, κατά την διάρκεια του οποίου η Γερόντισσα εδέχθη τις ευχές όλων των προσκυνητών, οι οποίοι προσήλθαν απ’ όλη την Φθιώτιδα δια να τις ευχηθούν τα έτη πολλά!

            Ο Ποιμενάρχης μας εις ένδειξιν τιμής προς το πρόσωπό της, της επέδωσε ένα ασημένιο επιστήθιο σταυρό, συνοδευόμενο από τις πατρικές του ευχές.

Φωτό Δημήτριος Ανάγνου 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness