165

Η εορτή του Πυροσβεστικού Σώματος στην Λαμία

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 17 Δεκέμβριος, 2021 - 20:45

Τους προστάτες τους Αγίους Τρείς Παίδας εν Καμίνω τίμησε σήμερα το πρωί το Πυροσβεστικό Σώμα Στερεάς Ελλάδος με Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

          Την Δοξολογία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών παρουσία Αρχόντων της Πολιτείας, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

          Μετά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, ο κ. Συμεών ευχήθηκε πατρικώς χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και κατέθεσε ένα ακόμη καρδιακό ευχαριστώ για την προσφορά τους στην κοινωνία.

          Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: 

          «Η Εκκλησία μας μαζί με την Πολιτεία επέλεξε τους Τρεις Παίδας εν Καμίνω γιατί όταν κάποιος αγαπά κάποιον είναι διατεθειμένος να πέσει και στην φωτιά γι’ αυτόν που αγαπά. Οι Τρεις Παίδες έπεσαν στην φωτιά από την αγάπη τους για τον Θεό και οι Πυροσβέστες σήμερα όλων των βαθμών από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι και τον τελευταίο εθελοντή Πυροσβέστη πέφτουν μέσα στη φωτιά και σε κάθε δυσκολία, σε κάθε δυσκολία της ζωής, από αγάπη για τον άνθρωπο, από αγάπη για το περιβάλλον, από αγάπη για την κοινωνία.

          Δύναμη ενός Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και για κάθε Σώμα Ασφαλείας, είναι μονάχα η αγάπη. Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η αγάπη για την Πατρίδα, η αγάπη για το καθήκον.

          Ολόψυχα εύχομαι σε όλους σας, αυτή την αγάπη να έχετε, να την αυξάνετε, να την μεταλαμπαδεύετε στους διαδόχους σας, διότι κάθε μορφή δημόσιας διακονίας είναι μία διαρκής σκυταλοδρομία. Δεν παραδίδουμε αξιώματα και θέσεις, αλλά παραδίδουμε πίστη στο καθήκον, χρέος προς την πατρίδα, υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, σύνεση και σωστή επιτέλεση της εργασίας μας. 

          Χρόνια Πολλά και ευλογημένα και παρακαλώ να δεχθείτε την ευγνωμοσύνη μας για όλο τον αγώνα που καταβάλατε σε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι».

          Ακολούθως στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Παχίδης απένειμε στον Σεβασμιώτατο τιμητική διάκριση για την προσφορά και συμπαράστασή του στο Σώμα.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness