165

Το Γηροκομείο Στυλίδος εόρτασε την Προστάτιδά του Αγία Ερμιόνη

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 4 Σεπτέμβριος, 2018 - 15:30

Σε κλίμα Ιεράς Κατανύξεως εορτάσθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας ενδόξου μάρτυρος Ερμιόνης, θυγατρός του αγίου Αποστόλου Φιλλίπου στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή - Στέγη Γερόντων Στυλίδος», προστάτιδος αγίας του Ιδρύματος.

                Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της αγίας στον τρίτο όροφο του Γηροκομείου  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικόλαου, παρουσία του Διευθυντού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μαξίμου Νικολόπουλου, των υπαλλήλων , των τροφίμων και πολλών ευλαβών πιστών από την Στυλίδα.

                Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ωμίλησε δι' ολίγον για τον βίο της αγίας Ερμιόνης αναφέροντας ότι αυτή η Πανήγυρις είναι και η τελευταία που τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του τρίτου ορόφου, καθώς του χρόνου συν Θεώ η μνήμη της αγίας  θα τελεσθεί στον Ιερό της Ναό, ο οποίος συντόμως θα ανεγερθεί στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος μιας και όλα τα απαραίτητα έγγραφα όπως και η οικοδομική άδεια είναι έτοιμα.

                Αναφερόμενος στο υπερσύγχρονο κολοσσιαίο αυτό  Ίδρυμα της Μητροπόλεως μας χαρακτηριστικά ανέφερε:

                «Όσο περνούν τα χρόνια αγαπητοί μου αδελφοί, ακόμη περισσότερο βιώνουμε τη μεγάλη προσφορά αυτού του οράματος της Ιδρύσεως του Γηροκομείου «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή - Στέγη Γερόντων Στυλίδος »,  και δοξάζουμε το όνομα του Θεού για τέτοιου είδους έργα. Το Γηροκομείο αυτό είναι ένα εύδιο λιμάνι της ζωής για τους Γέροντες και λειτουργεί  με την άοκνη φροντίδα του Διευθυντού π. Μαξίμου και των υπαλλήλων και όλοι οι τρόφιμοι βιώνουν τη μητρική στοργή και αγάπη τόσο της Τοπικής μας Εκκλησίας όσο και των ευσεβών και φιλανθρώπων επισκεπτών χριστιανών . Να εύχεσθε υπέρ αναπαύσεως του αειμνήστου Μεγάλου Ευεργέτου Αργύρη Πετρή και να προσεύχεσθε η μεγάλη προσφορά αυτή να πορεύεται προς Δόξαν Θεού και ωφέλεια των ανθρώπων ».

                Ακολούθως στο σαλόνι του πρώτου ορόφου του Ιδρύματος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους υπέρ υγείας και δυνάμεως των τροφίμων και ευχήθηκε προσωπικά εις τον καθένα χρόνια πολλά , καλό μήνα και καλή εκκλησιαστική χρονιά.

                Οι τρόφιμοι. όπως πάντα , με αισθήματα χαράς και ενθουσιασμού για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου ασπάσθηκαν τον τίμιο σταυρό και την δεξιά του Ποιμενάρχου μας αντευχόμενοι χρόνια Πολλά.

                Μετά το πέρας των ακολουθιών εκ μέρους του Ιδρύματος προσεφέρθη σε όλους πλούσιο κέρασμα στην τραπεζαρία  του Ισογείου.

                Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιδρύματος, συνεκάλεσε όλα τα μέλη της Επιτροπής σε Συμβούλιο, το πρώτο για το νέο Εκκλησιαστικό έτος,  δια να διευθετηθούν τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα  του Ιδρύματος. Αισθητή ήταν η απουσία του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου , μακαριστού Αργύρη Πετρή, δια τον οποίον ο Ποιμενάρχης μας και άπαντα μέλη ευχήθηκαν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness