165

Εορτή Προφήτου Ηλιού στο ορεινό Παλαιοχώρι

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 20 Ιούλιος, 2016 - 14:45

          Στο απομεμακρυσμένο και πιο ορεινό χωρίο της Δυτικής Φθιώτιδος το Παλαιοχώρι, το οποίο ευρίσκεται στα σύνορα των Ιερών Μητροπόλεων Φθιώτιδος, Καρπενησίου και Ναυπάκτου, μετέβη σήμερα 20 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος προκειμένου να ιερουργήσει και να ωμιλήσει στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στην ιστορική, άλλοτε ακμάζουσα Ιερά Μονή και σήμερα Ενορία του Προφήτου Ηλιού.

          Η Ιερά αυτή Μονή υπήρξε από τις παλαιότερες της Ιεράς Μητροπόλεως μας, από αυτήν επέρασε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και εκήρυξε τον θείο λόγο στη δυτική Φθιώτιδα και εκεί φυλασσόταν η τιμία χείρα του Αποστόλου Ανδρέου, η οποία μαζί με άλλα κειμήλια απαλλοτριώθηκε από το κράτος όταν διαλύθηκε η Μονή σύμφωνα με το γνωστό διάταγμα του Βασιλέως Όθωνος. Κατόπιν η Τιμία Χείρα επήλθε στα χέρια του τότε Προέδρου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ, ο οποίος και την τοποθέτησε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Γαλατάκι Ευβοίας, όπου φυλάσσεται μέχρι σήμερα.

          Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην ζωή του Προφήτου Ηλιού σκιαγραφώντας την προσωπικότητα του και λέγοντας πως ο Προφήτης Ηλίας ήταν άνθρωπος του Θεού, της αληθείας και της προσευχής. Απευθυνόμενος, τέλος,  στους πιστούς ευχήθηκε  να θριαμβεύσει στην ζωή μας η αλήθεια την οποία εκήρυξε ο Προφήτης Ηλίας και δια πρεσβειών του να έχουμε την δύναμη να λέμε όχι στις αντίθεες προσκλήσεις της εποχής  και να κηρύττουμε την αληθινή πίστη.

          Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος π. Ιωάννης Σουφλερός προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και εκ μέρους όλων τον ευχαρίστησε για την ευλογία της επισκέψεώς του.

              Στην  διανομή του αντιδώρου όλοι ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που τους έκανε και κατά τη διάρκεια του καφέ συνομίλησαν με τον Σεβασμιώτατο σε κλίμα αγάπης και επικοινωνίας. Νωρίς το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επέστρεψαν στην Λαμία ενισχυμένοι πνευματικά από την ωραία εμπειρία της Ποιμαντικής επισκέψεως στο μικρό, ορεινό χωριό του Παλαιοχωρίου.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...