165

Έκτισαν Εκκλησία εκεί που σκοτώθηκε το παιδί τους

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 4 Σεπτέμβριος, 2014 - 19:00 έως Παρασκευή, 5 Σεπτέμβριος, 2014 - 18:45

Πριν περίπου ένα χρόνο στην Κυρτώνη της Λοκρίδος έγινε ένα τραγικό γεγονός. Κυνηγοί εθεώρησαν ως θήραμα τον  αείμνηστο Ανάργυρο Τσαμπά, ο οποίος βρισκόταν στα κτήματα του και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Οι γονείς Γεώργιος και Γιαννούλα εις μνημόσυνο του παιδιού τους έκτισαν μια ωραία Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής κοντά στα συντρίμμια άλλης παλαιάς Εκκλησίας.

Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ετέλεσε τα θυρανοίξια του ως άνω Ιερού Ναού με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων οι οποίοι παρηκολούθησαν με κατάνυξη την τελετή, του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου, του προέδρου της τοπικής Κοινότητος κ. Δημητρίου Κυριαζή, Ιερέων της περιοχής και Μοναχών.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά, τη συγκίνηση αλ­λά και την ικανοποίησή του, διότι αξιώ­θηκε να ευλο­γήσει το άνοιγ­μα μιας ακόμη Εκκλησίας, η οποία θα καταστεί πνευματικό κατα­φύ­γιο για κάθε άνθρωπο, που θα καταφεύγει σ΄ αυτή και θα επικαλείται τη βοήθεια του Θεού και να παραδώσει ένα ακόμη Ιερό Θυσιαστήριο, στο οποίο θα τελείται η αναί­μακτος Θυσία και θα λατρεύεται ο Θεός.

Ακολούθως, επαίνεσε τους κτίτορες για την ευ­λά­­βειά τους και την πρω­το­βου­λία τους να χτίσουν ένα Ναό εις μνημόσυ­­νον αιώνιον του γιού τους, πού έφυ­­γε αδίκως από τη ζωή και τους ευχήθηκε να έχουν την άνωθεν παρηγορία και την ελπίδα της κοινής αναστάσεως.

Στο τέλος τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των κτιτόρων της Εκκλησίας και προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness