165

Εγκαινιάσθηκε το 68ο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 18 Μάιος, 2014 - 08:00 έως Δευτέρα, 19 Μάιος, 2014 - 07:45

Μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα της Αναστάσεως του Χρι­στού με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του 68ου Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στον Έξαρχο Λοκρίδος.

Των Εγκαινίων προηγήθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μουάνζα κ. Ιερωνύμου και Φθιώτιδος κ. Νικολάου.  

Στο τέλος της Θεία Λειτουργίας ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος Χύτος καλωσόρισε με θερμά λόγια τους αρχιερείς τους ευχαρίστησε για το ιστορικό και πρωτόγνωρο αυτό γεγονός της Αρχιερατικής Συλλειτουργίας για το χωριό και προσέφερε στον Σεβασμιώτατο κ. Ιερώνυμο ένα ζεύγος Δισκοπότηρων και καλυμμάτων για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που ανεγείρει στην Μουάνζα η Ιερά Μητρόπολή μας.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος, εξέ­φρα­­σε την χαρά του πρώτα για την παρουσία του Μητροπολίτου Μουάν­ζα, ανα­φέρ­θη­κε εκτενώς στο πρόσωπό του και το έργο, που επιτελεί στην Αφρι­κανική Ήπειρο και του ευχήθηκε ο Θεός να του δίδει δύναμη στο πολύπλευρο, επίπονο και επαχθές έργο του, ώστε να συνεχίσει να ποιμαίνει θεοφιλώς και θεα­ρέστως το ποίμνιό του.

Επίσης ευχαρίστησε το Θεό ο οποίος τον αξίωσε 12 χρόνια μετά τα Εγκαίνια του Ναού να τελέσει και τα Εγκαίνια ενός άλλου μεγάλου έργου της Ενορίας, του Πνευματικού Κέντρου και επαίνεσε τον δραστήριο εφημέριο, ο οποίος με την καλή συνεργασία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου  και όλων των ενοριτών κατόρθωσαν να αποπερατωθεί το Πνευματικό Κέντρο, το οποίο αποτελεί κόσμημα για την Ενορία.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για τη φιλοξενία και την πνευματική ευκαιρία που του έδωσε να παραβρεθεί στον Έξαρχο και να συλλειτουργήσει μαζί του αναφέρθηκε στο έργο της Ιεραποστολής τονίζοντας ότι όπως η Σαμαρείτισσα γνώρισε τον Χριστό και έτρεξε να μεταδώσει το φως Του στους συντοπίτες της έτσι και εμείς στην μαύρη Ήπειρο  τρέχουμε από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωρίο για να μεταδώσουμε το φως του Χριστού και με αυτό να απελευθερώσουμε τους ιθαγενείς από το σκοτάδι της ειδωλολατρίας.

Στη συνέχεια κλήρος και ο λαός με προεξάρχοντες τους Αρχιερείς  μετέβησαν πλησίον του ναού, όπου βρίσκεται το περικαλλές Πνευματικό Κέντρο και ετέλεσαν τα Εγκαίνια. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος δήλωσε ότι βασική μέριμνα από την πρώτη στιγμή της αρχιερατείας του στη Μητρόπολη Φθιώτιδος ήταν δη­μι­ουρ­γία σε όλες τις ενορίες ενός Πνευματικού Κέντρου και ήδη με τη Χάρη του Θεού σήμερα εγκαινίασε το 68ο Πνευματικό Κέντρο.

Μετά τα εγκαίνια, που έγιναν σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού προσφέρθηκε δεξίωση στην οποία παρευρέθησαν όλοι οι εορταστές.

Με την ευκαιρία της επισκέψεως οι Αρχιερείς επισκέφθηκαν παρεκκλήσια και εξωκκλήσια της Ενορίας τα οποία ανακαινίζονται καθώς και το ιδιωτικό Παρεκκλήσιο του κ. Βασιλείου Πλατή, το οποίο και ευλόγησαν.  

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο έψαλλαν ο Καθηγητής κ. Νίκας και ο αξιωματικός του Στρατού και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαμίας κ. Νικόλαος Μέγκος ενώ παρέστησαν πλήθος πιστών οι οποίοι εξέφραζαν την αγάπη και τις ευχαριστίες τους προς τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την τιμή της παρουσίας τους. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness