165

Ο Σεβασμιώτατος στην Πατριαρχική Χοροστασία στον Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία και στην υπογραφή του Κώδικα της Ινδίκτου

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 1 Σεπτέμβριος, 2022 - 22:45

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, επικεφαλής του υπερπληθούς ομίλου κληρικών και λαϊκών προσκυνητών εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, είχε την μεγάλη τιμή και ευλογία να παραβρεθεί χθες το βράδυ στην Πατριαρχική Χοροστασία τόσο στον Μεγάλο Πατριαρχικό Εσπερινό της εορτής της αρχής της Ινδίκτου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλί όσο και στην σημερινή Πατριαρχική Χοροστασία στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία της εορτής της αρχής της Ινδίκτου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εν συγχοροστασία μετά ετέρων ενδημούντων αρχιερέων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος είχε την ύψιστη ευλογία, κατά τα πρεσβεία και κατά την τάξη, να υπογράψει και αυτός, τον Κώδικα της Νέας Ινδικτιώνος κατά την έκπαλαι, από αιώνων τάξη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησία.

Μεγάλη ευλογία και τιμή για τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, που ως εις εκ των νεοτέρων ιεραρχών της ανά την Οικουμένη Ορθοδοξία, αξιώθηκε για πρώτη φορά αυτής της μεγάλης ευλογίας.

Τέλος, για τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών ήταν μεγάλη ευλογία να συμπροσευχηθεί και για την παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...