165

Ραδιοφωνικό Δελτίο Ειδήσεων-203-03.01.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

203

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 03 Ιανουάριος, 2013

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του θαυματουργού. Τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Μαλαχίου και των Αγίων μαρτύρων Γορδίου του κόμητος, Ανωνύμου μητρός και των δυο αυτής τέκνων. Τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών και θαυματουργού Ακακίου, του εν τω Λάτρω ασκήσαντος και την εν τούτω, συν τοις λοιποίς, συστησαμένου μεγίστη Λαύρα της Υπεραγίας Θεοτόκου του Μυρσινώνος. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων Θωμαίδος και Πέτρου του σημειοφόρου.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) «Ο λαός μας έχει ανάγκη από διδάσκαλους και ιατρούς όπως τον αγιο Εφραίμ είπε χαρακτηριστικά στη κήρυγμάτου σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

(*)Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο επισκέφτηκε χθες, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουί.

(*) 14 χρηματικές υποτροφίες σε παιδιά πολυτέκνων οικογενειών προσέφερε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Με λαμπρότητα θα εορτασθούν την Κυριακή στη Στυλίδα τα Αγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

(*) Τα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως επισκέπτονται καθημερινά διάφορες ενορίες δείχνοντας στους τροφίμους την αγάπη και το ενδιαφέρον τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) ¨Οπως ήδη αναφέραμε στο αγιολόγιο της ημέρας η αγία μας εκκλησία εορτάζει σήμερα την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού. Η Ιερά Μητροπολή μας εόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα τη σημερινή εορτή αφού πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ που βρίσκεται στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αγράφων στην Νέα Άμπλιανη Λαμίας. Χθες το απόγευμα τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο πανηγυρικός εσπερινός. Το θείο λόγο κήρυξε ο πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης, Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως.Στο τέλος του εσπερινού τελέσθηκε αρτοκλασία. Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας προχείρησε πνευματικό τον πατέρα Δημήτριο Ντάλλα,εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θερμοπυλών. Στο κηρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο νέο πνευματικό της Εκκλησίας μας καθώς και στη ζωή και στο μαρτύριο του Αγίου Εφραίμ. Επεσήμανε ότι ο λαός λατρεύει τον Αγιο Εφραίμ επειδή ο Αγιος ανοίγει στη συνείδηση του κάθε πιστού μια διάσταση πνευματική. Ο λαός μας έχει ανάγκη από διδάσκαλους και ιατρούς όπως τον αγιο Εφραίμ είπε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας και συμβούλεψε τους πιστούς να προσέυχονται σε αυτόν και να του ζητούν ότι έχουν ανάγκη. Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και δύναμ,η και στονέο νέο πνευματικό να βοηθά τις ψυχές που θα καταφεύγουν σε αυτόν. Κατά την διάρκεια του εορτασμού τέθηκαν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχια των ιερών λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, του Αγίου Ξενοφώντος και του Αγίου Νικολάου του Πλανά καθώς και μία εμβάδα από το Λείψανο του Αγίου Εφραίμ το οποίο είχε προσφέρει στον Σεβασμιώτατο η Καθηγουμένη Θεοδοσία της Ιεράς Μονής του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης την ημέρα των εγκαινίων του Παρεκκλησίου στις 24 Ιουνίου του 2012 . Στις λατρευτικές ακολουθίες παρέστησαν η βουλευτής κ Ελένη Μακρή και πλήθος προσκυνητών.

Στο τέλος του εορτασμού προσφέρθηκε κέρασμα στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού Κέντρου. Η θεμελίωση του περικαλλούς Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ έγινε το 2000 ενώ τα θυρανοίξια τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας στις 16 Απριλίου του 2004 και αποτελεί από τότε πόλο έλξεως για πολλούς χριστιανούς που σπεύδουν καθημερινά να προσκυνήσουν το θαυματουργό νεοφανή Άγιο. Ο Ναός του Αγίου Εφραίμ έχει μαρμάρινο προσκυνητάριο, τέμπλο και δεσποτικό θρόνο και αγιογραφήθηκε από μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μπάλας Πατρών.

(*)Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο επισκέφτηκε χθες, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, συνοδευόμενος από τον τ. Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Θεόδωρο Χειμάρα και άλλους πολιτευτές και εκπροσώπους του Κόμματος στην Φθιώτιδα. Ο Σεβασμιώτατος  καλωσόρισε τον κ. Βουλευτή και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, η οποία περιποιεί τιμή στην Ιερά Μητρόπολη. Στη συζήτηση που επακολούθησε εθίγησαν θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος και αντηλλάγησαν απόψεις. Επίσης ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ. Κουίκ για τις δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως, το πολιτιστικό της έργο και τις φιλανθρωπικές δράσεις για τις οποίες ο κ. Βουλευτής συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και εξέφρασε τον θαυμασμό του. Ιδιαίτερη βαρύτητα στη συζήτηση δόθηκε στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει στους πολίτες η οικονομική κρίση.

Εις ανάμνηση της επισκέψεως ο Σεβασμιώτατος του προσέφερε τους δύο τόμους των Εκκλησιαστικών Μνημείων και των Προσκυνηταρίων της Φθιώτιδος. Επίσης, ξενάγησε τον κ. Βουλευτή στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο, το Παρεκκλήσιο και τους άλλους χώρους του Μητροπολιτικού Μεγάρου. Αναχωρώντας ο κ. Κουίκ εδήλωσε ότι είναι στη διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως για ότι μπορεί να βοηθήσει στο Πνευματικό και Φιλανθρωπικό της έργο.

(*) Εκδήλωση για τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν σε Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στήν μεγάλη αἴ­θουσα τοῦ Πνευματικοῦ-Διοικητικοῦ Κέντρου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως. Στήν ἑορταστική ἐκδήλωση παρευρέθησαν φοιτητές στους οποίους μίλησε ο Σεβασμιώτατος και τους προσέφερε 14 χρηματικές υποτροφίες. Οι φοιτητές με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον Ποιμενάρχη μας για την υποτροφία και του ευχήθηκαν καλή χρονιά

(*) Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου η εκκλησία μας εορτάζει τα Αγια Θεοφάνεια του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Με ξεχωριστή λαμπρότητα θα εορτασθεί και φέτος η μεγάλη Δεσποτική αυτή εορτή στην πόλη της Στυλίδος. Ο Σεβασμιώταστος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και θα τελέσει τον Μεγάλο Αγιασμό. Εν συνεχεία όλο το εκκλησίασμα συνοδευόμενο από την φιλαρμονική του Δήμου θα μεταβεί στο λιμάνι όπου ο Ποιμενάρχης μας γύρω στις 11:00 το πρωί θα κάνει την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

(*) Οι ενορίες μας καθημερινά αλλά ειδικότερα τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρω­το­χρο­νιάς και των Θεοφανείων συνηθίζουν να επισκέπτονται τα Γηροκομεία της Ιεράς μητροπόλεως προ­σφε­ροντάς στους ηλικιωμένους μας λίγες στιγμές ανθρώπινης ζεστασιάς και ενδιαφέροντος. Το γηροκομείο Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος επισκέφθηκαν χθες μέλη της ενορίας Αγίου Νικολάου Λευκάδος και προσέφεραν τρόφιμα και απορρυπαντικά. Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ευχαριστεί τις ενορίες για την έμπρακτη αγάπη τους και το πολύτιμο ενδιαφέρον τους. Εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά.

(*) Τα βιβλιάρια υγείας πρέπει να θεωρήσουν με το νέο έτος οι ιερείς της Ιεράς Μητροπολεώς μας. Καθημερινά μπορούν να προσέρχονται στη γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως από τις 9:00 το πρωί έως 1:00 το μεσημέρι.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Δίβρης. Θα αρχίσει στις 8:15 το βράδυ και θα τελεσθούν οι Μεγάλες ¨Ωρες των θεοφανείων, ο Μέγας εσπερινός των Θεοφανείων μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και εν συνεχεία ο Μεγάλος Αγιασμός. Η Ιερά Αγρυπνία θα τελειώσει γύρω στη 1:00 μια μετά τα μεσάνυκτα. Επίσης Ιερά Αγρυπνία επί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων θα τελεσθεί το Σάββατο 5 του μηνός στην Iερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας από τις 9:00 το βράδυ έως τις 4:00 το πρωί. Κατά τα μοναστηριακή τάξη θα τελεσθούν οι εξής ιερές ακολουθίες, οι Μεγάλες ¨Ωρες των θεοφανείων,ο Μεγάλος εσπερινός ,ο εόρτιος Ορθρος, ο μεγάλος αγιασμός των υδάτων δια του τιμίου Ξύλου όπου θα τεθούν προς προσκύνηση τεμάχια Iερών Λειψάνων και η πανηγυρική Θεία Λειτορυγία.

Μετά την Ιερά Αγρυπνία θα προσφερθεί κέρασμα στους αγρυπνήσαντες πιστούς στο αρχονταρίκι του μοναστηριού.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ θα τελεσθεί σήμερα στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...