165

Ραδιοφωνικό Δελτίο Ειδήσεων-202-02.01.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

202

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 02 Ιανουάριος, 2013

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Σιλβέστρου πάπα Ρώμης. Τη μνήμη του Αγίου Κοσμά Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως, του θαυματουργού.

Τη μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Θεαγένους, επισκόπου Παρίου.

Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Βασιλείου του εξ Αγκύρας, Θεοπέμπτου, Θεοπίστου και Σεργίου.

Τη μνήμη του Αγίου Νεου μάρτυρος Γεωργίου Ζώρζη του Ίβηρος του εν Μυτιλήνη. Τη μνήμη των Οσίων Θεοδότης μητρός των αγίων Αναργύρων, Μάρκου του κωφού και Νείλου κτίτορος της εν Παραμυθία ιεράς μονής Γηρομερίου. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ και του Οσίου Σιλβέστρου του Ρώσου της Λαύρας του Κιέβου.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) «το χειρότερο στην παρούσα κατάσταση που διέρχεται η Πατρίδα μας είναι η απαισιοδοξία. Χρειάζε­ται όλοι μαζί να ανανήψουμε και να βάλλουμε αρχή τονίσε μεταξύ των άλλων στο μήνυμα για το Νέο Έτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

(*) 14 χρηματικές υποτροφίες σε παιδιά πολυτέκνων οικογενειών θα προσφέρει αύριο στις 11:00 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Θαυματουργού θα εορτάσει αύριο η Εκκλησία μας με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου στη Νέα Αμπλιανη Λαμίας.

(*) Εκδήλωση με καφέ και τσάι θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου το απόγευμα, τα ενορικά φιλόπτωχα ταμεία της λαμίας, στο κέντρο Εσπερίδες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στο μήνυμα επί τη ενάρξει του Νέου Έτους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας τονίσθηκε μεταξύ άλλων ότι «το χειρότερο στην παρούσα κατάσταση που διέρχεται η Πατρίδα μας είναι η απαισιοδοξία. Χρειάζε­ται όλοι μαζί να ανανήψουμε και να βάλλουμε αρχή. Να θέσουμε στόχους και να εργασθούμε με πείσμα για την κατάκτησή τους. Η ενότητα, η εργασία, η ειλικρίνεια των πολιτικών Αρχόντων, η τήρηση της νομιμότητας, το θάρρος και η επινοητικότητα του Γένους μας αποτελούν στοιχεία τα οποία μπορούν να μας βγάλουν από την πνευματική και οικονομική κρίση που διέρχεται η κοινωνία και η χώρα μας γενικότερα. Ας μη ξεχνάμε, ότι επάνω από όλους μας υπάρχει ο Θεός προς τον οποίο ας καταφύγουμε για να μας αποστείλει το κουράγιο, πού χρειαζόμαστε, ώστε να περάσουμε ακινδύνως τις συμπληγάδες. Μαζί με το Θεό ας πορευθούμε και κατά την νέα αυτή χρονιά». Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος μίλησε στο εκκλησίασμα. Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία επί το Νέο Έτος χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας και παρισταμένων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων του Νομού. Μετά το πέρας της Δοξολογίας κατά το έθιμο ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Περιφερειακό Κατάστημα Στερεάς Ελλάδος, όπου έκοψε την Πρωτοχρονιάτική πίττα της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Κλέαρχου Περγαντά και των λοιπών επισήμων του τόπου. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στο Γραφείο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, έκοψε την Βασιλόπιττα για τους Κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τα στελέχη του Μητροπολιτικού Ναού.

(*) Εκδήλωση για τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν σε Ανώτατες Σχολές τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολή μας αύριο στις 11:00 το πρωί στη Μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αγράφων στην Νέα Άμπλιανη Λαμίας. Στους φοιτητές θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος και θα απονείμει 14 χρηματικές υποτροφίες. Στο τέλος της εκδηλώσεως θα προσφερθεί κέρασμα σε όλους.

(*) Την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού θα εορτάσει αύριο η Εκκλησία μας και στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζει το Ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αγράφων στην Νέα Άμπλιανη Λαμίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού σήμερα στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Αύριο το πρωί θα τελεσθεί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου.

(*)Στο κέντρο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ στην Αγρηλιά Λαμίας θα πραγματοποιήσουν τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία της πόλεως Λαμίας, εκδήλωση με καφέ και τσάι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 5:30 το απόγευμα. Η εκδήλωση αυτή αποσκοπεί στην αλληλογνωριμία και στην ευαισθητοποίηση όλων μας για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ώστε όλοι να συμβάλλουμε με αγάπη και φιλαδελφία, οι συνάνθρωποί μας να ανακουφιστούν από τη φτώχεια και το άγχος των βασικών καθημερινών αναγκών. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου και θα πλαισιωθεί με την χορωδία της σχολής βυζαντινής Μουσικής Γερμανός ο Μελωδός και με χορευτικά συγκροτήματα της Ιεράς Μητροπόλεως. Η τιμή προσκλήσεως είναι 5 ευρώ και μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα ενορικά φιλόπτωχα ταμεία.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Οπως ήδη αναφέραμε στο αγιολόγιο της ημέρας η Αγία μα εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ και στην πόλη της Λαμίας τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Κατά τη διάρκεια του εορτασμού τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ θα τελεσθεί αύριο στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οδό Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*)Το Γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος - Αθανάσιος και Μαίρη Α­κρί­δα» Σπερχειάδος επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες πιστοί των ενοριών Αγίου Νικολάου και Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος. Αντάλλαξαν ευχές με τους τροφίμους και το προσωπικό και προσέφεραν τρόφιμα και απορρυπαντικά. Σήμερα το εκκλησιαστικό ίδρυμα θα επισκεφθούν πιστοί της ενορίας Αγίου Νικολάου Λευκάδος.

(*) Την Ιερά Εικόνα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης φιλοξενεί η ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαποδίου έως τις 7 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα και αύριο στον Ιερό Ναό θα τελεσθούν οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στους Αγίους Αναργύρους. Την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου στις 4:30 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί θα τελεσθούν Ορθρος, Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός και το απόγευμα στις 4:30 εσπερινός. Η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος για το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων θα γίνει τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου το απόγευμα μετά την Ιερά Παράκληση που θα αρχίσει στις 4:00 η ώρα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος το βιβλίο με τίτλο «τα πρώτα βήματα στο γάμο: Δυσκολίες των νέων ζευγαριών». Στον πρόλογο, του πολύ ενδιαφέροντος αυτού βι­βλίου, δεύτερου στη σειρά Γάμου Κοινωνία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος εξηγεί τους λόγους συγγραφής του Βιβλίου από τον ομότιμο καθηγητή κύριο Αλέξανδρο Σταυρόπουλο. Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο «τα πρώτα βήματα στο γάμο: Δυσκολίες των νέων ζευγαριών» στο βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως το ΕΝΘΕΟΝ στην πλατεία Πάρκου.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness