165

Ραδιοφωνικό Δελτίο

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2183

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 15 Νοέμβριος, 2021

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων και ομολογητών Αβίβου, Γουρία και Σαμωνά.

Σήμερα εορτάζουμε τη μνήμη των Αγίων Ευψυχίου, Καρτερίου, και Νεάρχου.Τη μνήμη των Αγίων Δημητρίου του εν Δαβουδίω, Ελπιδίου, και Μαρκέλλου.Τη μνήμη των Οσίων πατέρων ημών Θωμά Πατριάρχου Κωνσταντι­νου­πό­λεως, του Νέου. Τη μνήμη του αγίου Κυντιριανού επισκόπου Σελευκείας και του Οσίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκυ του Ρώσου. Επίσης η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των ευσεβών βασιλέων Ιουστινιανού και Θεοδώρας.

Από το καθιερωμένο αγιολόγιο περνάμε στους τίτλους των κυριοτέρων ειδήσεων.

(*) Δύο χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στον Ιστορικό θρόνο της Αγιοτόκου και Ηρωοτόκου Φθιώτιδος. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ο Σεβασμιώτατος αύριο το πρωί θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η οποία θα μεταδοθεί απευθείας μέσω τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

(*) Στις Τελετές Ενθρονίσεως των νέων Μητροπολιτών Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, Καστορίας κ. Καλλινίκου και Περιστερίου κ. Γρηγορίου παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών. Στην ιδιαιτέρα του Πατρίδα ο Σεβασμιώτατος την Βυζαντινή Καστοριά καθώς και στο Περιστέρι συμμετείχε στα Πολυαρχιερατικά Συλλείτουργα στα οποία προηξήρχαν οι νέοι Μητροπολίτες κ. Καλλίνικος και κ. Γρηγόριος.

(*) Δημοσιεύθηκε στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως σήμερα το πρωί το νέο Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών για την τρέχουσα εβδομάδα 16 – 21 Νοεμβρίου.

(*) Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν αύριο Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα του Θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Λαμία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος. Το μνημόνιο συνεργασίας θα έχει τον διακριτικό τίτλο «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» και θα έχει άξονα και επίκεντρο τον άνθρωπο, τίς ανάγκες του και τίς προκλήσεις της σημερινής εποχής.

(*) Το Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών υπό τον τίτλο: «Πώς θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821» της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας και στις Εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021.

(*) Τον Ενθρονιστήριο Λόγο δια στόματος του Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε αγαπητοί ακροατές στο τέλος του Δελτίου μας. Τον Επιβατήριο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξεφώνησε 2 χρόνια πριν στις 16 Νοεμβρίου 2019 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ημέρα της λαμπρής Ενθρονίσεως του παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης κ. Ιερωνύμου καθώς και πλειάδος Ιεραρχών, επισήμων και πιστών.

Περνάμε στα θέματά μας Αναλυτικά.

(*)  Δύο χρόνια συμπληρώνονται αύριο 16 Νοεμβρίου από την Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στον Ιστορικό θρόνο της Αγιοτόκου και Ηρωοτόκου Φθιώτιδος. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ο Σεβασμιώτατος αύριο το πρωί θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από τους Ιερείς οι οποίοι χειροτονήθηκαν υπό των σεπτών χειρών του καθώς και εκείνους οι οποίοι προσήλθαν στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απευθείας μέσω τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Στο τέλος του Δελτίου μας αγαπητοί ακροατές θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε Τον Ενθρονιστήριο Λόγο δια στόματος του Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε αγαπητοί ακροατές στο τέλος του Δελτίου μας. Τον Επιβατήριο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξεφώνησε 2 χρόνια πριν στις 16 Νοεμβρίου 2019 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ημέρα της λαμπρής Ενθρονίσεως του παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης κ. Ιερωνύμου καθώς και πλειάδος Ιεραρχών, επισήμων και πιστών.

(*) Στις τελετές Ενθρονίσεως των νέων Μητροπολιτών Λαγκαδά κ. Πλάτωνος, Καστορίας κ. Καλλινίκου και Περιστερίου κ. Γρηγορίου παραβρέθηκε αδελφικώς και τιμητικώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου. Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών συμμετείχε στην Ιερά Πολυαρχιερατική Αγρυπνία η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος της πόλεως Τρικάλων επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ημέρα όπου άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκης Πύλης και Γραδικίου κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος τόσο στην ιδιαιτέρα του πατρίδα την Βυζαντινή Καστοριά όσο και σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου συμμετείχε στα Πολυαρχιερατικά Συλλείτουργα στα οποία προηξήρχαν οι νέοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Καλλίνικος και Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

          Με τον νέο Ποιμενάρχη της Καστορίας, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεος, Γρεβενών κ.Δαβίδ, Φθιώτιδος κ.Συμεών και Σισανίου και Σιατίστης κ.Αθανάσιος.

Το πολυαρχιερατικό Συλλείτουργι μεταδόθηκε απευθείας μέσω και ατου Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας,

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου στον ποιμαντικό θρόνο του ιερού βήματος, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας, και όλοι μαζί αναφώνησαν το ‘ΑΞΙΟΣ’, και έψαλαν την φήμη του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους εορτάζοντας αγίους Πάντες της Καστοριάς και ιδιαιτέρως στον εορτάζοντα άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, ο οποίος ως άγιος τιμήθηκε πρώτη φορά στην Καστοριά.

Είπε ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με τον μεγάλο αυτό Πατέρα της Εκκλησίας, μεταφέροντας την διδασκαλία του στον σύγχρονο κόσμο, όπως ότι ο άγιος Γρηγόριος στο έργο του ‘υπέρ των ιερώς ησυχαζόντων’ αντιμετώπισε ορθόδοξα τρία μεγάλα θεολογικά ζητήματα που έθεταν οι αιρετικοί της εποχής του, ήτοι περί της μεθόδου θεογνωσίας, περί της νοεράς προσευχής και περί του ακτίστου Φωτός.

Αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά και για την εποχή μας και αφορούν άμεσα τον σύγχρονο άνθρωπο, όπως παρουσίασε συνοπτικώς ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος υπογράμμισε ότι θεωρείότι είναι μεγάλη ευλογία που η πρώτη του θεία Λειτουργία και η εν τη λειτουργία ενθρόνισή του έγινε αυτή την σημαντική ημέρα, και παρακάλεσε τους συλλειτουργούντας Αρχιερείς να εύχονται για τον ίδιο και το ποίμνιό του προς τους Αγίους της Καστοριάς.

Πριν την απόλυση της ιστορικής Θείας Λειτουργίας, αφού ο νέος Μητροπολίτης ευλόγησε τα εορταστικά κόλλυβα των εν Καστορία Αγίων, τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος διευκρίνισε ότι η ουσιαστική ενθρόνιση ενός Μητροπολίτη τελείται κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, με την άνοδο του στο σύνθρονο του ιερού βήματος.

Στην συνέχεια αναφερόμενος στον νέο Μητροπολίτη ο οποίος προέρχεται από τις Μητροπόλεις Εδέσσης και Ναυπάκτου, τον χαρακτήρισε ως “δώρο” του Θεού, διά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην ιστορική Μητρόπολη Καστορίας.

Αμέσως τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος ως Καστοριανός την καταγωγή, καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη στην νέα του πατρίδα και τον βεβαίωσε πως θα ποιμάνει έναν λαό με πίστη και παράδοση.

          Ας ακούσουμε στο σημείο αυτό το χαρακτηριστικό ηχητικό απόσπασμα.

(*) Δημοσιεύθηκε στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως το νέο Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών για την εβδομάδα που διανύουμε από 15 έως 21 Νοεμβρίου.

           Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

 18:00 μ.μ. Παρουσίαση λευκώματος υπό τον τίτλο: «Ο Ναυτικός Αγώνας του 1821», εκδήλωση της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος,  του Εθνικού –Ιστορικού Μουσείου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και του Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών επί τη επετείω 2 ετών από της Ενθρονίσεως του στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Δήμου Λαμιέων στην Αίθουσα του Θρόνου του Ιερού Επισκοπείου στη Λαμία με τον διακριτικό τίτλο «η Εκκλησία του Δήμου».

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

09:00 π.μ. Σχολική Εορτή 17ης Νοεμβρίου στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

10:30 π.μ. Επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

16:00 μ.μ. Ενοριακή Κατηχητική Σύναξη υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών στο Αμφιθέατρο του Δήμου Δομοκού στο Δομοκό.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Εργασίες στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Επιθεώρηση εργασιών στα υπό εκτέλεση έργα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας σε διαφορα σημεία της Π.Ε. Φθιώτιδας

 

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

08:45 π.μ. Ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Διευθυντή Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού και Αγίας Αικατερίνης στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

10:00 π.μ. Εκδήλωση αφιέρωμα στη μνήμη του αειμνήστου Διευθυντή Β/μιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου στην αίθουσα τελετών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας από την Διεύθυνση Β/μιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Λαμίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

18:00 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λειβαδιάς, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

10:00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία Εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων.

10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Αδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου.

19:00 μ.μ. Μουσικοφιλολογική εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια από την εκδημία του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου του Οικουμενικού Θρόνου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Χολαργού στην Αθήνα.

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας, όπου τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ενώ για την Περιφέρεια η Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδος όπου τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλιδος Αρχιμ. π. Ιγνάτιος Σάπιος.

(*)Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν αύριο Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα του Θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Λαμία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος. Το μνημόνιο συνεργασίας θα έχει τον διακριτικό τίτλο «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» και θα έχει άξονα και επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες του και τις προκλήσεις της σημερινής εποχής.

(*) Το Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών υπό τον τίτλο: «Πώς θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821» της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα φιλοξενήσουμε στην πόλη μας και στις Εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος:

          Κατόπιν αποφάσεως της Συνεδρίας της 3ης Νοεμβρίου 2021 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εστάλη σήμερα από Εγκύκλιο Σημείωμα προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του οποίου αναγγέλεται η πραγματοποίηση Πανελληνίου Συνεδρίου Κατηχητών της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Πώς θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821»

          Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 στην Λαμία και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, η οποία με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, έχει αναλάβει την φιλοξενία των Μελών της Επιστημονικής και της Οργανωτικής/Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και των Συνέδρων και γενικά την κάλυψη των εξόδων του Συνεδρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος θα προεδρεύσει της Επιστημονικής Επιτροπής, ενώ Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν:

1)      Ο κ. Αντώνιος Σμυρναίος, Καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

2)      Ο κ. Λαυρέντιος Δελασσούδας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑ.

3)      Η κ. Σεβαστή Μαζέρα – Μάμαλη, Δρ Βυζαντινής Μουσικολογίας, τ. Διδάσκουσα στην ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων, Ιδρύτρια και Δομεστίκαινα Χορού Ψαλτριών «ΑΔΟΥΣΑΙ», Καθηγήτρια Μουσικής.

4)      Ο κ. Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής ΑΠΘ, πρώην Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής.

Στο Συνέδριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ οι Εισηγητές και οι Σύνεδροι, Κληρικοί και λαϊκοί, κατά την προσέλευσή τους θα επιδεικνύουν το ενδεικνυόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νοσήσεως ή διενεργείας ελέγχου.

          Το πρόγραμμα πραγματοποιήσεως του Συνεδρίου έχει ως εξής:

          Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021:

07.00 π.μ. Ὄρθρος καί τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στόν Ἱ. Ν. Ἁγίας

Βαρβάρας Λαμίας.

10.30 π.μ. Πρωινό στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱ. Ν. Ἁγίας Βαρβάρας Λαμίας.

11.00 π.μ. Ἔναρξη Συνεδρίου - Χαιρετισμοί Ἐπισήμων.

11.30 π.μ. Παρουσίαση συνεδρίου ἀπό τόν Πρόεδρο τῆς Ἐπιστημονικῆς

Ἐπιτροπῆς, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο.

11.50 π.μ. «Ἐνδεικτικά προαπαιτούμενα γιά μιά διδασκαλία τῆς Ἐπανάστασης

τοῦ 1821 στό σχολεῖο».

κ. Ἀντώνιος Σμυρναῖος, Καθηγητής Νεοελληνικῆς Ἱστορίας καί Διδακτικῆς τῆς

Ἱστορίας στό ΠΤΔΕ τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

12.10 μ.μ. «Ἡ ἔννοια τοῦ διαχρονικοῦ μηνύματος τῆς Χριστιανικῆς «συναντίληψης». Τό σήμερα προέρχεται ἀπό τό χθές καί τό αὔριο θά προέλθει ἀπό

τό σήμερα».

κ. Λαυρέντιος Δελασσούδας, Ὁμότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικῆς τοῦ ΕΚΠΑ.

12.30 μ.μ. «Ἡ μουσική καί ἡ Διδασκαλία της στά χρόνια τῆς Ἑλληνικῆς

Ἐπανάστασης τοῦ 1821».

κ. Σεβαστή Μαζέρα –Μάμαλη, Δρ. Βυζαντινῆς Μουσικολογίας, τ. Διδάσκουσα

στήν ΑΕΑ Βελλάς Ἰωαννίνων, Ἱδρύτρια καί Δομεστίκαινα Χοροῦ Ψαλτριῶν

«ΑΔΟΥΣΑΙ», Καθηγήτρια Μουσικῆς.

12.50 μ.μ. «Νεομάρτυρες: Ἡ συμβολή τους στήν ἀναγέννηση τῆς πνευματικῆς

ἐλευθερίας καί στήν Ἐπανάσταση τοῦ Γένους».

κ. Παναγιώτης Φραγκάκος, Θεολόγος, Γραμματέας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Πειραιῶς.

13.10 μ.μ. Συζήτηση.

13.30 μ.μ. Ὁλοκλήρωση Ἐργασιῶν – Λήξη τοῦ Συνεδρίου – Γεῦμα.

15.00 μ.μ. Ἐπίσκεψη στό Κενοτάφιο τοῦ Ἀθανασίου Διάκου στή Λαμία καί

ἀφήγηση τοῦ μαρτυρίου του.

Ἀναχώρηση.

(*) Θα κλείσουμε το σημερινό μας δελτίο αγαπητοί ακροατές με τον Ενθρονιστήριο Λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, καθώς και το Πολυχρόνιο του ψαλλόμενο από τον Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. Ανδρέα Ιωακείμ με εγκάρδιες υικές ευχές για υγεία, μακροημέρευση και δύναμη Θεό για να συνεχίσει το Θεάρεστο και πολυσχιδές έργο του στην Φθιώτιδα και στην Εκκλησία του Χριστού.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...