165

Ραδιοφωνικό Δελτίο

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2137

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 14 Ιούνιος, 2021

Δευτέρα 14 Ιουνίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του αγίου Προφήτου Ελισσαίου. Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Κυρίλλου, επισκόπου Γορτύνης της Κρητών νήσου.

Του εν αγίοις πατρός ημών Μεθοδίου, αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως, του ομολογητού καθώς και τη μνήμη των οσίων Νήφωνος του εν Άθω και Ιουλίττας.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου 

(*)«Η αλήθεια της Πίστεως είναι η κόκκινη γραμμή μας» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών στο κήρυγμά του χθες Κυριακή των Αγίων Πατέρων από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μοσχοχωρίου.

(*) Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα προσευχής για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για εσάς παιδιά μου, τόνισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών από το Ναό του Πολιούχου Λαμίας όπου χθες ετέλεσε την Ιερά Παράκληση ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά.  

(*) Ποιμαντική, ουσιαστική αλλά και συμβολική επίσκεψη αγάπης πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών συνοδευόμενος από τους Πατέρες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην δομή φιλοξενίας των προσφύγων στις Θερμοπύλες. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την επίσκεψη αγαπητοί ακροατές θα σας δώσουμε στο αυριανό μας δελτίο.

(*) Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στο ανακαινισμένο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητροπόλεως στην παραλία Καινουρίου Λοκρίδος. Εγκύκλιο Σημείωμα ανεγνώσθη χθες σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως για την λειτουργία των κατασκηνώσεων. Το Σάββατο το απόγευμα μετά τον Αναστάσιμο Αρχιερατικό  Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας πραγματοποιήθηκε υπό του Ποιμενάρχου μας οργανωτική συνάντηση με τα επιτελικά στελέχη των Κατασκηνώσεων. 

(*) Θερμές ευχαριστίες και πατρικές ευχές εκφράζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών και οι συνεργάτες του από το Γραφείο Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι πάντοτε στηρίζουν τις Αιμοδοσίες που πραγματοποιεί κατά καιρούς το Γραφείο Αιμοδοσίας της Μητροπόλεως σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας σε Ενορίες της Φθιώτιδος.

          ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ετέλεσε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων 13 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

                    Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο δογματικό έργο της Α' Οικουμενικής Συνόδου και ανέφερε χαρακτηριστικά:

          «Τα δόγματα έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα,  με τη ζωή μας, με το είναι μας, με την κάθε στιγμή της ζωής μας.  Γι’  αυτό και η Εκκλησία μας επιμένει. Και εκεί είναι  η κόκκινη γραμμή που θέτει πάντοτε και θα την θέτει. Η Εκκλησία μεταβάλλεται μέσα στον κόσμο προσαρμόζεται,  μπορεί να μιλήσει με τη γλώσσα της εποχής, , αλλά αυτό το οποίο είναι αμετάβλητο είναι η αλήθεια της,  η διδασκαλία και η Πίστη της», τόνισε ο Σεβασμιώτατος . Θα έχουμε την ευκαιρία στο τέλος του Δελτίου μας αγαπητοί ακροατές να ακούσουμε το κήρυγμα του Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών.

          Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε με εγκαρδιότητα και υικά αισθήματα αγάπης ο Προϊστάμενος της Ενορίας π. Ανδρέας Κόλλιας και τον καλωσόρισε εκ μέρους όλων στο όμορφο, φιλόξενο και έφορο Μοσχοχώρι. Ο π. Ανδρέας ανέγνωσε μάλιστα και το Εγκύκλιο Σημείωμα του Σεβασμιωτάτου για την έναρξη των εγγραφών για τις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως........

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: ο εκ Μοσχοχωρίου καταγόμενος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος,  ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Μπεσλεμές,  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του χωριού.

(*)Κορυφώθηκε θες βράδυ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Πολιούχου Λαμίας, παρουσία της ηγεσίας της Παιδείας του τόπου,  η εβδομάδα προσευχής της Ιεράς Μητροπόλεως για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

          Ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, τελέσθηκε Παράκληση στην οποία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος και ανέπεμψε ειδική δέηση υπέρ φωτίσεως, ενισχύσεως και επιτυχίας των παιδιών.

          Στην πατρική του προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος δεν ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά, διότι όπως είπε: «Η επιτυχία είναι δεδομένη για όλους. Επιτυχία είναι η συμμετοχή,  διότι επιτυχία σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει και αποτυχία, αλλά στην ζωή κανείς δεν είναι αποτυχημένος. Όλοι προσπαθούν».

            Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά,  ότι και μετά την εβδομάδα προσευχής, και η επόμενη εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά, τους μαθητές, τους διαγωνιζόμενους, τους νέους.

            «Η προσευχή από μέρους της Εκκλησίας θα συνεχιστεί. Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για εσάς»,  τόνισε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε, όλα να κυλήσουν ομαλά και να λειτουργήσουν άριστα. Δώστε εξετάσεις, παιδιά μου, για σας και μόνο. Είναι η δική σας στιγμή. Ηρεμήστε, προσευχηθείτε και βάλτε «καλό εγωισμό», δώστε τον καλύτερο σας εαυτό,  προέτρεψε ο κ. Συμεών τους νέους και τα παιδιά, που διαγωνίζονται».

(*)Συνάντηση με νεανικά στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, που θα διακονήσουν εθελοντικά την φιλοξενία εκατοντάδων παιδιών από τις 5 Ιουλίου έως τις 29 Αυγούστου στο ανακαινισμένο παραθαλάσσιο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Αγίας Αικατερίνης στο Καινούργιο Λοκρίδος είχε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

        Η προκατασκηνωτική αυτή σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, μετά τον Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό και την δέηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που τέλεσε ο κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

         Ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Βάγιας παρουσίασε τις έξι βασικές κατασκηνωτικές περιόδους, για τις οποίες έχουν ήδη αρχίσει οι εγγραφές και παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον.

          Το θέμα των Κατασκηνώσεων είναι: «Το παιδί στην Επανάσταση του 1821», το οποίο είναι αφιερωμένο στην επέτειο των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση και για το οποίο ήδη έχει γίνει προετοιμασία και στα Κατηχητικά Σχολεία των Ενοριών της Μητροπόλεως.

          Ο π. Κωνσταντίνος παρουσίασε λεπτομερώς το ημερήσιο πρόγραμμα της κατασκηνώσεως, καθώς και άλλες λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των κατασκηνώσεων. Ιδιαίτερη δε αναφορά έγινε στα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία των παιδιών από την πανδημία του κορωνοϊού.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών απευθυνόμενος στα στελέχη της Νεότητος έδωσε κατευθύνσεις σχετικά με την λειτουργία των Κατασκηνώσεων και παρουσίασε τα πνευματικά οφέλη που θα προκύψουν από την λειτουργία τους.

          Στο Εγκύκλιο σημείωμα το οποίο ανεγώσθη χθες σε όλους τους Ιερούς Ναόυς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως τονίζονται τα εξής:

          Ἀγαπητοί Ἀδελφοί ἐν Χριστῷ

Ἡ τοπική μας Ἐκκλησία, παρά τίς δυσκολίες καί προκλήσεις τῆς πανδημίας,  βρίσκεται πάντα κοντά στούς νέους καί στίς νέες τῆς περιοχῆς μας, κοντά στά παιδιά μας. Διότι τά παιδιά μας εἶναι ἡ προτεραιότητά μας.

Τό ἀνακαινισμένο Κατασκηνωτικό Κέντρο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, στήν παραλία τοῦ Καινουρίου Καμένων Βούρλων Λο­κρί­δος, θά ἀνοίξει καί πάλι φέτος τήν ἀγκαλιά του γιά τά παιδιά μας, ὅπως πράττει ἐδῶ καί ἑξῆντα ὁλόκληρα χρόνια. 

Οἱ Κατασκηνώσεις προσφέρουν στά παιδιά τή δυνα­τό­τη­τα νά ζή­σουν γιά λίγες ἡμέρες κοντά στή φύση μέ τό παιχνίδι καί τήν ψυ­χα­γωγία, ἀλλά καί νά ἀναγεννηθοῦν μέ τή συμμετοχή τους στήν κοινοτική ζωή τῆς συνεργασίας καί τῆς ἀλληλεπίδρασης μέσα στήν ἀγκαλιά τῆς Ἐκκλησίας μας.

Φέτος θά λειτουργήσουν ἕξι (6) βασικές περίοδοι:

1η  περίοδος: 5 – 10 Ἰουλίου γιά ἀγόρια Δ΄-Στ΄ Δημοτικοῦ.

2η  περίοδος: 13 – 18 Ἰουλίου γιά κορίτσια Δ΄-Στ΄ Δημοτικοῦ.

3η  περίοδος: 21 – 26 Ἰουλίου γιά ἀγόρια Λυκείου.

4η  περίοδος: 29 Ἰουλίου – 3 Αὐγούστου γιά κορίτσια Λυκείου.

5η  περίοδος: 16 – 21 Αὐγούστου γιά ἀγόρια Γυμνασίου.

6η  περίοδος: 24 – 29 Αὐγούστου γιά κορίτσια Γυμνασίου.

Θά λειτουργήσουν, ὅμως, καί κάποιες εἰδικές περίοδοι, μέσα στόν Αὔγουστο, γιά τά παιδιά τοῦ ΚΔΑΠ «Ἅγιος Ἐφραίμ», γιά τούς μαθητές καί τίς μαθήτριες τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Σχολῆς Λαμίας, γιά τά στελέχη τῆς Ἐκκλησίας μας, ἀλλά καί γιά ἄλλες εἰδικές κατηγορίες.    

Κατά τή λειτουργία τῶν Κατασκηνώσεων θά τηρηθοῦν ὅλα τά προβλε­πό­μενα μέτρα ὑγειονομικῆς προστασίας, ἐνῶ οἱ ἀνακαινισμένες ἐγκαταστάσεις ἐγγυῶνται τήν ἀσφάλεια καί προστασία ὅλων.

Ὅσα παιδιά ἐπιθυμοῦν νά συμμετάσχουν στίς Κατα­σκη­νώσεις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, καί λόγῳ τῆς μεγάλης ζήτησης, πού ἤδη παρατηρεῖται, καλοῦ­νται νά σπεύσουν νά συμπλη­ρώ­σουν τήν ἔντυπη δή­λω­ση, τήν ὁποία θά προμη­θευ­τοῦν ἀπό τά γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητρο­πό­λεως καί ἀπό τό Βιβλιοπωλεῖο μας «Τό Ἔνθεον» στή Λαμία ἤ ἀπό τόν Ἐφημέριο τῆς Ἐ­νο­ρίας τους καί νά τήν καταθέσουν στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως μέχρι τίς 28 Ἰου­νίου 2021.       

Γιά κάθε πληροφορία, οἱ συνεργάτες μας τοῦ Γραφείου Νεότητος εἶναι στή διάθεσή σας.

Μέ πατρική ἀγάπη καί πολλές εὐχές

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ὁ Φθιώτιδος Συμεών

(*) Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χθες με απόλυτη επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας. Πολλοί εθελοντές αιμοδότες κατέφθασαν στο Ναό και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων προστασίας της υγείας, προσέφεραν 5 λεπτά από τον χρόνο τους  χαρίζοντας το πολύτιμο αίμα, χαρίζοντας την ίδια την ζωή σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στηρίζοντας το έργο του Γραφείου Αιμοδοσίας της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας, οι οποίες είναι μεγάλες και καλύπτονται οριακά.

        Θερμές ευχαριστίες και πατρικές ευχές εκφράζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών και οι συνεργάτες του από το Γραφείο Αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι πάντοτε στηρίζουν τις Αιμοδοσίες που πραγματοποιεί κατά καιρούς το Γραφείο Αιμοδοσίας της Μητροπόλεως σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας σε Ενορίες της Φθιώτιδος.

Υπενθυμίζουμε ότι όποιος επιθυμεί να προσφέρει αίμα μπορεί να προσέλθει  στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (καθημερινά 9.00-13.00 και απογεύματα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 με 20.00 όπως και το Σάββατο 10.00-13.00 το μεσημέρι) και να προσφέρει για την Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Περνάμε άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

(*)Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών επισκέφθηκε, για να ζητήσει την ευχή του η απερχόμενη Λιμενάρχης Στυλίδος Αντιπλοίαρχος Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου, καθώς θα συνεχίσει την επιτυχή σταδιοδρομία της στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

          Η κ. Παπακωνσταντίνου επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την μεταξύ τους συνεργασία και προσεχώς θα τον επισκεφθεί εκ νέου με τον νέο Λιμενάρχη Στυλίδος  Αντιπλοίαρχο Ευθύμιο Βέτσικα.

          Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την κ. Παπακωνσταντίνου για την άψογη συνεργασία του Λιμεναρχείου με την Ιερά Μητρόπολη και τόνισε ότι είναι τιμή για τον τόπο μας, ένα στέλεχος του Λιμενικού Σώματος από την Φθιώτιδα, να προοδεύει και να προάγεται και της ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα της ευθυνοφόρο και επιτελική θέση στο Αρχηγείο του Λ.Σ.

(*)Επίσκεψη από τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας κ. Στυλιανό Κονταδάκη, δέχθηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον οποίο συνόδευαν ο Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Νέας Δημοκρατίας Φθιώτιδος κ. Σπύρος Κωσταράς, η Τομεάρχης Οργανωτικού Νέας Δημοκρατίας Φθιώτιδος κ. Ευμορφία Αυγερίου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λαμίας κ. Ευάγγελος Μπλούνας.

          Τον Σεβασμιώτατο και τον κ. Κονταδάκη τους συνδέει μακρά φιλία και συνεργασία από τον καιρό της διακονίας του Σεβασμιωτάτου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

          Για αρκετή ώρα είχαν μία γόνιμη και ουσιαστική επικοινωνία όπου ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τις δράσεις και τα σχέδια της Ιεράς Μητροπόλεως και αναφέρθηκε σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

          Επισκέφθηκαν το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», το Κ.Δ.Α.Π. «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89,4 Fm) και  «το Αποθετήριο της Αγάπης» (Logistic Center), όπου μάλιστα σήμερα  η Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Φθιώτιδας προσέφερε τρόφιμα στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως για τις ανάγκες των εμπερίστατων αδελφών μας.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness