165

Ραδιοφωνικό Δελτίο

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1352

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 23 Νοέμβριος, 2017

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου. Σήμερα εορτάζουμε και Τη μνήμη των οσίων πατέρων ημών, Γρηγορίου επισκόπου Ακραγαντίνων, ¨Ελενος επισκόπου Ταρσού, Ισχυρίωνος επισκόπου και Σισσινίου ομολογητού.Τη μνήμη των Αγίων Μητροφάνους Ιεράρχου, Αλεξάνδρου Δουκός, των Ρώσων και της Αγίας μάρτυρος Μερόπης.

Επίσης η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου Πατριάρχου Κων/πόλεως, του σοφού, του εν τη Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης.

Μετα το καθιερωμένο αγιολόγιο περνάμε στους τίτλους των κυριωτέρων ειδήσεων

(*)Το μυστήριο της Ιερου ευχελαίου θα τελεσθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα σε όλες τις Ενορίες της πόλεως Λαμίας.       Τα έσοδα θα προσφερθούν στην ανέγερση του πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα στην Αφρική.

(*) Την δεύτερη εσπερινή του ομιλία πραγματοποίσε χθές ο Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. ο Σεβασμιώτατος συνέχισε την ερμηνεία του 4ου κεφαλαίου του Βιβλίου των Πράξεων των Αγίων Αποστόλων στη βάση των πατέρων της Εκκλησίας μας.

(*) Το πρώτο φορτηγό με είδη παιδικού, γυναικείου και ανδρικού  ρουχισμού και υποδημάτων απεστάλη χθες  από την Ιερά Μητρόπολή μας  με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος για να διατεθούν στους εμπεριστάτους αδελφούς μας στις περιοχές της Δυτική Αττική που επλήγησαν από τις φονικές καταστροφές.

 (*) Σε προσκλητήριο αγάπης, μας καλεί η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και μας ζητά να ανταποκριθούμε μέ προθυμία στόν ΕΡΑΝΟ πού διενεργείται αυτές τις ημέρες σε όλες τις ενορίες. 

(*) Άρχισε και πάλι τη λειτουργία της η σχολή κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό την κατάρτιση των αλλόθρησκων αδελφών μας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πνευματικο κέντρο του ιερού ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας και θα διαρκέσουν έως τις 13 Δεκεμβρίου. 

Από τους τίτλους περνάμε στα θέματα μας αναλυτικά

(*)Το μυστήριο της Ιερου ευχελαίου θα τελεσθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της πόλεως Λαμίας. Το ιερό αυτό μυστήριο θα αποτελέσει μεγάλη ευλογία για όλους του πιστούς διότι με την επάλειψη του αγίου ελαίου θεραπεύονται όλες οι ψυχικές και σωματικές ασθένειες.     Τα έσοδα από τα ονόματα τα υπέρ υγείας όπου  θα συγκετρωθούν θα προσφερθούν στην ανέγερση του πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα.

        Μετά τήν ὁλοκλήρωση τοῦ Καθεδρικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Νικολάου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μουάνζα στήν Τανζανία, τόν ὁποῖο ἀνήγειρε ἐξ ὁλοκλήρου ἡ Ἱερά Μητρόπολις Φθιώτιδος καί ἐγκαινίασε ὁ Μακαριώτατος Πάπας καί Πατριάρχης Ἀλεξανδρείας καί πάσης Ἁφρικῆς κ. Θεόδωρος ὁ Β΄ τόν Ὀκτώβριο τοῦ 2016, ἡ Μητρόπολίς μας συνεχίζει τό ἐνδιαφέρον της γιά τήν Ἱεραποστολή καί τήν προσφορά της στήν Ἱερά Μητρόπολη Μουάνζα καί εἰς τόν Ἱεραπόστολο Μητροπολίτη Μουάνζα κ. Ἱερώνυμο μέ τήν ἀνέγερση μέ δικά της ἔξοδα ἐξ ὁλοκλήρου, μεγάλου Πνευματικοῦ Κέντρου στόν αὔλειο χῶρο τοῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ, τό ὁποῖο θά περιλάμβάνει στό ἱσόγειο Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, αἴθουσα Τελετῶν μέ κουζίνα καί κοινοχρήστους χώρους καί στόν πρῶτο ὄροφο κατοικία τοῦ Μητροπολίτου, δωμάτια φιλοξενίας καί χῶρο γιά τή λειτουργία τοπικοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ραδιοφωνικοῦ Σταθμοῦ.   Τήν πρόταση τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου ἀποδέχθηκε μέ μεγάλη χαρά ὁ Σεβασμιώτατος κ. Ἱερώνυμος καί ἄμεσα ἄρχισε τίς διαδικασίες γιά τήν ἐκπόνηση τῶν σχεδίων καί τήν ἔκδοση τῆς ἀδείας ἀπό τίς το¬πικές ἀρχές τῆς Μουάνζα.Με την συμμετοχή και προσφορά μας σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στο μυστήριο του ιερού ευχελαίου συμπαραστεκόμαστε και εμείς με τον δικό μας τρόπο στο φιλανθρωπικό έργο της Φθιωτικής εκκλησίας και εκφράζουμε τήν ἀγάπη μας πρός τούς Ἀφρικανούς ἀδελφούς μας καί πρός τόν φιλέλληνα καί Ἑλληνομαθῆ Μητροπολίτη Μουάνζα κ. Ἱερώνυμο.

Να σας θυμίσουμε ότι το Ιερό Μηστήριο του Ευχελαίου είχε τελεσθεί στις 12 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο με την παρουσία απάντων των ιερέων και διακόνων της πόλεως και την συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών χριστιανών.

(*) Την δέυτερη καθιερωμένη εσπερινή του ομιλία πραγματοποίησε ο Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος χθες Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της θεοτόκου Λαμίας.

        Ο Σεβασμιώτατος συνέχισε την ερμηνεία τοῦ βιβλίου τῶν Πράξεων τῶν Ἀποστόλων και συγκεκριμένα των στίχων 12 - 22 του τετάρτου κεφαλαίου οι οποίοι αναφέρονται στην απολογία του Πέτρου ενώπιον των Αρχιερέων  μετά την  σύλληψη των μαθητών μετά τη θεραπεία του χωλού από τον Απόστολο Πέτρο

Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στο ερμηνεία του Αγίου ονόματος του Ιησού Χριστού και την δύναμή που έχει αφού δια μέσω αυτού ο Απόστολος Πέτρος εθεράπαευσε τον χωλό.

        Τέλος ο Ποιμενάρχης μας μετέφερε και  τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσντίνου προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως μας για την υλική και ηθική στήριξη προς  τους πάσχοντας κατοίκους της Μητροπόλεως του.   Η Ιερά Μητρόπολις μας συμπάσχουσα στο δράμα και το πένθος που ζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής απέστειλε χθές   Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το πρώτο φορτηγό με είδη ανδρικού - γυναικείου και παιδικού  ρουχισμού και υποδημάτων με σκοπό την ενίσχυση των κατοίκων του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας και του Δήμου Μεγαρέων που επλήγησαν από την Θεομηνία και τις φονικές πλημμύρες.

        Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος από την πρώτη κιόλας ημέρα της καταστροφής,  σε γραπτή επικοινωνία που είχε με τον Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως  Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο τον διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος εκτός από τις προσευχές που αναπέμπει στον Ύψιστο για την ανάπαυση των ψυχών των  αδικοχαμένων αδερφών μας από τις καταστροφικές πλημμύρες των προηγουμένων ημερών,  θα προσφέρει και ηθική και υλική βοήθεια  στους εμπεριστάτους πιστούς του ποιμνίου του με κάθε είδους βοήθεια, την οποία θα υποδείξει ο Σεβασμιώτατος κ. Κωνσταντίνος.

         Κατόπιν συνεννοήσεως,  από την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων ζητήθηκαν είδη ρουχισμού και υποδημάτων , τα οποία η Μητρόπολις μας εφύλαττε στις αποθήκες του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου και έτσι με απόφαση του Σεβασμιωτάτου σήμερα το πρωί της Τετάρτης αναχώρησε  από το Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας το πρώτο φορτηγό με 197 μεγάλα δέματα με τα ως άνω είδη.

        Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε την Μεταφορική Εταιρία του κ. Θεοφάνους Καρμάλη από την Λαμία,  ο οποίος προσεφέρθη να μεταφέρει τα δέματα δωρεάν.

 (*) Ἐν ὄψει τῶν Χριστουγέννων ἡ Ιερά Μητρόπολή μας καί οἱ Ἐνορίες της, πραγματοποιούν από την Κυριακή τον έρανο της αγάπης. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Κύριος μᾶς ζητᾶ νά προσφέρουμε γνήσια και έμπρακτη ἀγάπη προς τούς συνανθρώπους μας. 
Ἡ ἑορτή τῶν Χριστουγέννων φανερώνει τήν ἀπέραντη ἀγάπη τοῦ Θεοῦ πρός τόν ἄνθρωπο. Ἡ ἐνανθρώπηση τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ εἶναι τό μυστήριο τῆς θείας ἀγάπης. 
Γιά τόν λόγο αὐτό ὅσοι πιστεύουμε στό ἅγιο Ὄνομά Του καί ἀνήκουμε ὡς μέλη στήν Ἐκκλησία Του, ἔχουμε χρέος νά Τόν μιμηθοῦμε. Νά προσφέρουμε πηγαία καί ἀνιδιοτελῆ ἀγάπη πρός τόν πλησίον μας.  
Τό χρέος, βέβαια, τῆς ἀγάπης ὀφείλουμε νά τό ἐκπληρώνουμε πάντοτε. Κατ᾽ ἐξοχήν ὅμως κατά τίς μεγάλες ἑορτές τῆς πίστεώς μας ὅπως εἶναι τά Χριστούγεννα και περισσότερο τώρα πού ἡ οἰκονομική κρίση μαστίζει τόν τόπο  μας καί  ἕνα πλῆθος συνανθρώπων μας βιώνουν την ἀνεργία, ἀνέχεια, πείνα, χρέη καί τόσα ἄλλα. 
Ἡ Ἐκκλησία μας στό σύνολό της ἀγωνίζεται ὅσο μπορεῖ νά συνδράμει τούς ἐμπερίστατους ἀδελφούς μας. Τό ἴδιο προσπαθεῖ καί ἡ Ιερά Μητρόπολή μας καί οἱ Ἐνορίες της. 
Για αυτό μας καλεί σε προσκλητήριο αγάπης, μας καλεί δηλαδή να ανταποκριθούμε μέ προθυμία στόν ΕΡΑΝΟ πού διενεργείται ὅπως κάθε χρόνο, και φέτος. 
Συνεργεῖα ἀπό ἐθελόντριες κυρίες τῶν Ἐνοριῶν μας θά σᾶς ἐπισκεφθοῦν στά σπίτια σας καί στά καταστήματά σας καί θά ζητήσουν νά προσφέρετε ὅ,τι έχετε εὐχαρίστηση γιά τά ἔργα τῆς ἀγάπης. 
Ο καθένας από εμάς ας προσφέρει ότι δύναται για να μπορούν τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας και η κεντρική διοίκηση με τη δική μας συμπαράσταση να ενισχύσουν τους εμπερίστατους αδελφούς μας.

(*)Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης θα εορτάσει η Εκκλησία μας στις 25 Νοεμβρίου. Ενοριακοί Ιεροί Ναοί αφιερωμένοι στην Αγία Αικατερίνη υπάρχουν επίσης στη Στυλίδα στον Αχινό, στο Γουλέμι και στα Δύο Βουνά .

 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει αύριο  στις 6:00 το απόγευμα. Εν συνεχεία θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνος. Το Σάββατο  το πρωί θα τελεσθεί Ορθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί μεθέορτος εσπερινός και κτητορικό μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως των ψυχών των κτητόρων του ιερού ναού, των προκατόχων ιερέων, επιτρόπων και γενικά των κεκοιμημένων αδελφών της ενορίας.

Στο χωριό Γουλέμι στον Πανηγυρίζωντα Ενοριακό Ναό ο Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας θα αρχίσει αύριο στις 6:30 το απόγευμα. Ανήμερα θα τελσθούν Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Εορτάζει επίσης το Ευρωσιναϊτικό Κέντρο, του Ιδρύματος Όρους Σινά (ΙΟΣ) της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης Σινά, στην Τραγάνα Λοκρίδος, το Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης της Ιεράς Μονής Αντινίτσης, το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας στην Πελασγία και το ομώνυμο εκκλησάκι στην Αρκίτσα το οποίο βρίσκεται δίπλα στα ερείπια μιας παλαιοχριστιανικής Βασιλικής.

Στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης της Ιεράς Μονής Αντινίτσης πού βρίσκεται στό 22ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λαμίας –Δομοκού, ο πανηγυρικός εσπερινός θα αρχίσει αύριο στις 4:00 το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί Ορθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

Στο Καινούριο Λοκρίδος πανηγυρίζει το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στις κατασκηνώσεις της Ιεράς  Μητροπόλεώς. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού αύριο  στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και ανήμερα Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

 (*) Άρχισε και πάλι τη λειτουργία της η σχολή κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό την κατάρτιση των αλλόθρησκων αδελφών μας οι οποίοι επιθυμούν να βαπτισθούν και να γίνουν συνειδητά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πνευματικο κέντρο του ιερού ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας από τις 3:00 το μεσημέρι έως τις 6:00 το απόγευμα. Αρχισαν την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 13 Δεκεμβρίου.  Καταρτισμένοι κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι κατηχούν τους αλλόθρησκους αδελφούς μας στα ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας, στο νόημα των εορτών, στη ζωή των αγίων μας, στην ερμηνεία του ιερού ευαγγελίου και του συμβόλου πίστεως. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από Θεολόγους Ιερείς και τον υπεύθυνο της σχολής κατηχήσεως κ. Κωνσντίνο Βαλτινό.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ                                             

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης θα τελεσθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 10:30 το βράδυ στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων.

Στο νέο Καθολικό της Ιεράς Μονής που τιμάται επ' ονόματι του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης εν' όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων τελείται σαρανταλείτουργο κάθε βράδυ 11 με 1 τα ξημερώματα.

(*) Ο Αγιορείτης Ιερομόναχος πατήρ Κοσμάς Δοχειαρίτης θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στην Ιερά Μητροπολή μας και  συγκεκριμένα στην ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαδίου όπου θα δέχεται τις εξομολογήσεις των πιστών από τις 23 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

(*) Στο Πνευματικό κέντρου του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας την Δευτέρα 27 Νοιεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Εκπαιδευτικό και Δημοσιογράφο κ. Κωνσντίνο Μήτσιο με θέμα " Καταλαλιά και κατάκριση". Της ομιλίας θα προηγηθεί Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

(*) Την ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας φιλοξενεί από την Κυριακή η ενορία Αγίου Δημητρίου  Κάτω Τιθορέας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα κάθε απόγευμα στις 5 τελούνται οι ακολοθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο. Την Κυριακή 26 του μηνός στις 5 το μυστήριο του ιερού ευχελαίου. Η εικόνα θα αναχωρήσει για το μοναστήρι της Δαμάστας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου το απόγευμα, μετά την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

 (*) Στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ θα τελεσθεί  Ιερά Παράκληση στον Αγιο και θαυματουργό μεγαλομάρτυρα σήμερα Πέμπτη στις 4:00 το απόγευμα. Το Παρεκκλήσιο βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

 (*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 5:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

 (*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου σε προσκυνήματα της ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσκυνητές θα επισκεφθούν αρχικά τον ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα πολιούχο Πατρών. Η εκκλησία αυτή είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και η τρίτη μεγαλύτερη βυζαντινού ρυθμού στα Βαλκάνια. Ακολούθως θα μεταβούν στην ιερά μονή Γηροκομείου μία από τις αρχαιότερες Μονές της Ελλάδος του 10ου αιώνος.  Η τιμή συμμετοχής είναι 25 ευρώ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Ναού 22310 – 24961.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Δήμος Λαμιέων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και στον Δήμο Μεγαρέων που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.

Ο Δήμος Λαμιέων, συναισθανόμενος το ανθρωπιστικό του καθήκον κι επιθυμώντας να συμβάλει στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην ηθική κι υλική ενίσχυση των πληγέντων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα και τη Δυτική Αττική από τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, αναλαμβάνει πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών και καλεί ιδιώτες και συλλογικούς φορείς  να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια. Τα είδη που προτείνονται για συγκέντρωση είναι, κατά προτεραιότητα:

•        Συσκευασμένα τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ),

•        Εμφιαλωμένο νερό, χυμούς,

•        Φάρμακα,

•        Είδη ιματισμού, είδη καθαρισμού και υγιεινής.

Χώρος συλλογής είναι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαμιέων, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Φλέμιγκ και Ερυθρού Σταυρού), από αύριο Τρίτη 21 ως την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρες 9.00π.μ. – 02.00μ.μ.

Η συνδρομή όλων μας είναι πολύτιμη!

(*) Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στο Γοργοπόταμο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο Πανελλήνιος Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων και Αντιστασιακές Οργανώσεις, για την απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής στους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Πρόγραμμα Εορτασμού 

Γενικός Σημαιοστολισμός  σε ολόκληρο το Νομό από της 8ης πρωινής της Κυριακής 26ης Νοεμβρίου μέχρι δύσεως του ηλίου. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων του Νομού καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 27ης  Νοεμβρίου.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

11.15: Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων

11.25: Πέρας προσέλευσης επισήμων

11.30: Έπαρση σημαίας

11.35: Επιμνημόσυνη Δέηση

11.40: Έναρξη παρουσίασης εκδήλωσης από τον Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Λαμίας, κ. Οδυσσέα Γκοτζαμάνη

11.42: Χαιρετισμός από το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη

11.45: Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

κ. Κώστα Π. Μπακογιάννη

11.48: Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

11.51: Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων

11.54: Χαιρετισμός από την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας Ms Kate Smith

11.57: Χαιρετισμός από εκπρόσωπο των απογόνων των μελών της Μεγάλης Βρετανίας που συμμετείχαν στην ανατίναξη

12.05: Ομιλία του τ. Υπουργού κ. Γεώργιου Σούρλα με θέμα: «Γουντχάουζ: ο μεγάλος Φιλέλληνας σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης και Ενότητας»

12.15: Κεντρική Ομιλία από εκπρόσωπο των Αντιστασιακών  Οργανώσεων

12.20: Εκφώνηση των ονομάτων των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο,  των ονομάτων των Υπαταίων που εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς, των ονομάτων των φονευθέντων από την έκρηξη νάρκης στον Γοργοπόταμο

12.30: Ανάγνωση Ψηφίσματος

12.35: Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιζώντων αγωνιστών και των Αντιστασιακών Οργανώσεων

12.44: Τήρηση ενός λεπτού σιγής

12.45: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...