165

Ραδιοφωνικό Δελτίο

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1350

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 21 Νοέμβριος, 2017

Τρίτη 21 Νοεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει την είσοδο εν τω ναώ της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη του οσίου Σωζομένου και του αγίου Προκοπίου του Ρώσου.

Μετα το καθιερωμένο αγιολόγιο περνάμε στους τίτλους των κυριωτέρων ειδήσεων

(*) Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μητρόπολή μας και το σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) Το πρώτο φορτηγό με καινούργια είδη παιδικού, γυναικείου και ανδρικού  ρουχισμού αναχώρησε σήμερα από το Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος για να διατεθούν στους εμπεριστάτους αδελφούς μας στις περιοχές της Δυτική Αττική που επλήγησαν από τις φονικές καταστροφές.

(*) Σε προσκλητήριο αγάπης, μας καλεί η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και μας ζητά να ανταποκριθούμε μέ προθυμία στόν ΕΡΑΝΟ πού διενεργείται αυτές τις ημέρες σε όλες τις ενορίες. 

(*)Η Ετήσια σύναξη απάντων των μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Ίδρυμα «Αργύρη Πετρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος».   

(*) Την ερμηνεία του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων θα συνεχίσει αύριο στις 6:00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) Άρχισε και πάλι τη λειτουργία της η σχολή κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό την κατάρτιση των αλλόθρησκων αδελφών μας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πνευματικο κέντρο του ιερού ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας και θα διαρκέσουν έως τις 13 Δεκεμβρίου. 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*)Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολή μας,  ημέρα κατά την οποία και  ο Ελληνικός Στρατός τιμά την προστάτιδά του Παναγία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και κατόπιν προηξήρχε της Λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον  ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, παρουσία σύσσωμης της Στρατιωτικής Ηγεσίας του τόπου, Ανωτάτων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, οπλιτών, Πολιτικών και πλήθους πιστών.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου και στα μηνύματα  που πηγάζουν από την Εορτή και χαρακτηριστικά ανέφερε:

"Η Παναγία, αγαπητοί μου αδελφοί είναι όντως ο καθαρότατος Ναός του Σωτήρος διότι όπως μέσα στον Ναό κατοικεί ο Θεός έτσι και στα σπλάχνα της ενοίκησε εννιά μήνες ο Υιός και Λόγος του Θεού. Η Εορτή αυτή σήμερα μας προτρέπει να εισέλθουμε εις τα Άγια των Αγίων, να εισέλθουμε δηλαδή στα ενδότερα της πνευματικότητος ενούμενοι μετά του σώματος του Χριστού, διότι ο Χριστός είναι η δύναμη μας και το κέντρο της ζωής και της πίστεως μας. Να ενωθούμε μαζί του για να αισθανθούμε την ενανθρώπησή του".

 Απευθυνόμενος προς τους Στρατιωτικούς τους ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

" Ο Λαός κρέμεται από σας και ιδιαίτερα σήμερα στηρίζει πολλές ελπίδες σ' εσάς για την ακεραιότητα της πατρίδος μας διότι υπάρχουν πολλοί εχθροί τριγύρω. Η δική σας επιμέλεια , μαχητικότητα και ανδρεία εξασφαλίζει στην ένδοξη και γλυκιά πατρίδα μας την ύπαρξή της. Και αν λείψει και η ευλογία του Θεού τότε διαλυθήκαμε. Όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας, τους αγώνες και την ιστορία μας.

 Χρόνια Πολλά σε όλους. Ας ακούσουμε το χαρακτηριστικό ηχητικό απόσπασμα.

                   Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία υπέρ Ενισχύσεως και ενδυναμώσεως  των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την διάρκεια του οποίου εξεφωνήθη από τον Αντισυνταγματάρχη Δήμο Μπαρτζιώκα του ο Πανηγυρικός της ημέρας, τον οποίο θα ακούσουμε αμέσως τώρα.......

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους στον Ανδριάντα του Ευζωνα πολεμιστή στην πλατεία Πάρκου όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του στην Πλατεία Πάρκου.

Στην Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος με σύσσωμη την παρουσία των Διοικητών άλλων Μον΄λαδω της περιοχής, των Αξιωματικών, των οπλιτών και του πολιτικού προσωπικού του Κέντρου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Αστέριος Μαντζιώκας, Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλαδος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος Πλωτάρχης Στέφανος Καλαμίδας, ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως ο Υφυποργός Εργασίας, Κοινωνικής ασφάλισης και αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος. ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλετής Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καρανάστάσης, επίσης παρέστησαν  οι Βουλευτές Φθιώτιδος, κ. Δημήτριος Βέττας και κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος,  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και  η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή.

Στη πόλη της Λαμίας πανηγύριζε σήμερα ο Ναός Εισοδίων Θεοτόκου Αρχοντικής της ενορίας του Αγίου Νικολάου, που είναι ο αρχαιότερος Ναός της Λαμίας. Ας αναφέρουμε όμως λίγα λόγια για τον Ναό. Μονόκλιτη επιμήκης Βασιλική ταβανοσκεπής, η οποία μεταγενεστέρως διεχωρίσθη σέ δύο κλίτη μέ πρόσθετους κίονες είναι ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου, πού βρίσκεται κάτω από τό Κάστρο της πόλεως Λαμίας. Ο σημερινός Ναός κτίσθηκε τό 1762 επάνω σέ παλαιότερο Ναό πού καταστράφηκε από πυρκαγιά όπως μαρτυρεί  κτιτορική επιγραφή: Η τοιχοδομία του Ναού είναι απλή. Ο Νάρθηκας προστέθηκε αργότερα, γι΄ αυτό δέν έχει τοιχογραφίες όπως ο κυρίως Ναός. Εσωτερικά ο Ναός είναι κατάγραφος μέ τέσσερις σειρές θεμάτων - ζώνες. Η πρώτη έχει μαρτύρια Αγίων της Παλαιάς καί της Καινής Διαθήκης. Η δεύτερη ιστορεί από τόν Ιερόν Νιπτήρα μέχρι τήν Ανάσταση. Η τρίτη περιλαμβάνει τριάντα Αγίους καί η Τετάρτη ολόσωμους Αγίους άνδρες καί γυναίκες. Από πλευράς αρχιτεκτονικής ο Ναός δέν παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον. Από πλευράς όμως τοιχογραφιών είναι όντως μιά Αρχοντική Εκκλησία στην οποία εκκλησιάζονταν αποκλειστικά εκεί σε περασμένους καιρούς οι άρχοντες της Λαμίας.

Σήμερα πανηγύριζαν και οι ιεροί ναοί Εισοδίων της Θεοτόκου στο Σταυρό, στο Μώλο, στην Αμφίκλεια καθώς και τα παρεκκλήσια στη Σκάλα και στο Κυπαρίσσι Αταλάντης και στην Ελάτεια.

Στην Αμφίκλεια στο πλαίσιο του εορτασμού οι Γεωργικοί Πιστωτικοί Συνεταιρισμοί της πόλης προσέφεραν κέρασμα στο Δημοτικό Κατάστημα Αμφίκλειας. Αυτές τις ημέρες στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Αμφίκλειας φιλοξενείται η ιερά εικόνα της Παναγίας της Γαυριώτισσας από την ιερά μονή Δαδίου και θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Εν συνεχεία θα φιλοξενηθεί για μια εβδομάδα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου Αμφίκλειας.

(*) Το πρώτο φορτηγό με 200 μεγάλα κιβώτια με καινούργια είδη παιδικού, γυναικείου και ανδρικού ρουχισμού αναχώρησε σήμερα από το Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος, της οποίας το ποίμνιο δοκιμάστηκε δεινώς προ ημερών από την Θεομηνία που έπληξε τις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος από την πρώτη κιόλας ημέρα της καταστροφής των περιοχών σε γραπτή επικοινωνία που είχε με τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο τον διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος θα βοηθήσει τους εμπεριστάτους κατοίκους της Μάνδρας και των άλλων περιοχών με κάθε είδους βοήθεια, την οποία θα υποδείξει ο Σεβασμιώτατος κ. Κωνσταντίνος. Κατόπιν συνεννοήσεως,  από την Ιερά Μητροπόλη Μεγάρων ζητήθηκαν είδη ρουχισμού, τα οποία η Μητρόπολις μας εφύλαττε στις αποθήκες του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου και έτσι με απόφαση του Σεβασμιωτάτου σήμερα το μεσημέρι αναχώρησε το πρώτο φορτηγό.

Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε την Μεταφορική Εταιρία του κ. Θεοφάνους Καρμάλη από την Λαμία,  ο οποίος προσεφέρθη να μεταφέρει τα δέματα δωρεάν.

(*) Ἐν ὄψει τῶν Χριστουγέννων ἡ Ιερά Μητρόπολή μας καί οἱ Ἐνορίες της, πραγματοποιούν από την Κυριακή τον έρανο της αγάπης. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ο Κύριος μᾶς ζητᾶ νά προσφέρουμε γνήσια και έμπρακτη ἀγάπη προς τούς συνανθρώπους μας. 
Ἡ ἑορτή τῶν Χριστουγέννων φανερώνει τήν ἀπέραντη ἀγάπη τοῦ Θεοῦ πρός τόν ἄνθρωπο. Ἡ ἐνανθρώπηση τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ εἶναι τό μυστήριο τῆς θείας ἀγάπης. 
Γιά τόν λόγο αὐτό ὅσοι πιστεύουμε στό ἅγιο Ὄνομά Του καί ἀνήκουμε ὡς μέλη στήν Ἐκκλησία Του, ἔχουμε χρέος νά Τόν μιμηθοῦμε. Νά προσφέρουμε πηγαία καί ἀνιδιοτελῆ ἀγάπη πρός τόν πλησίον μας.  
Τό χρέος, βέβαια, τῆς ἀγάπης ὀφείλουμε νά τό ἐκπληρώνουμε πάντοτε. Κατ᾽ ἐξοχήν ὅμως κατά τίς μεγάλες ἑορτές τῆς πίστεώς μας ὅπως εἶναι τά Χριστούγεννα και περισσότερο τώρα πού ἡ οἰκονομική κρίση μαστίζει τόν τόπο  μας καί  ἕνα πλῆθος συνανθρώπων μας βιώνουν την ἀνεργία, ἀνέχεια, πείνα, χρέη καί τόσα ἄλλα. 
Ἡ Ἐκκλησία μας στό σύνολό της ἀγωνίζεται ὅσο μπορεῖ νά συνδράμει τούς ἐμπερίστατους ἀδελφούς μας. Τό ἴδιο προσπαθεῖ καί ἡ Ιερά Μητρόπολή μας καί οἱ Ἐνορίες της. 
Για αυτό μας καλεί σε προσκλητήριο αγάπης, μας καλεί δηλαδή να ανταποκριθούμε μέ προθυμία στόν ΕΡΑΝΟ πού διενεργείται ὅπως κάθε χρόνο, και φέτος. 
Συνεργεῖα ἀπό ἐθελόντριες κυρίες τῶν Ἐνοριῶν μας θά σᾶς ἐπισκεφθοῦν στά σπίτια σας καί στά καταστήματά σας καί θά ζητήσουν νά προσφέρετε ὅ,τι έχετε εὐχαρίστηση γιά τά ἔργα τῆς ἀγάπης. 
Ο καθένας από εμάς ας προσφέρει ότι δύναται για να μπορούν τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας και η κεντρική διοίκηση με τη δική μας συμπαράσταση να ενισχύσουν τους εμπερίστατους αδελφούς μας.

 (*)Η Ετήσια σύναξη απάντων των μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Ίδρυμα «Αργύρη Πετρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος».   Αρχικά ο Σεβασμιώτατος και οι μοναχές πήραν το πρωινό τους στην τραπεζαρία του ιδρύματος και ακολούθως στην αίθουσα τελετών πραγματοποιήθηκε το κύριο μέρος της συνάξεως.

   Κατόπιν προτροπής του Ποιμενάρχου μας μία μοναχή ανέγνωσε το θαυμάσιο κείμενο του Αγίου Ιωάννου Κροστάνδης με τίτλο «Η διόρθωση της ζωής μας» μετά την ανάγνωση του οποίου ακολούθησε ευρύς πολύωρος και εποικοδομητικός διάλογος επί του θέματος καθώς και για άλλα πνευματικά θέματα.

   Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες στις μοναχές ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως και τις παρεκάλεσε να έχουν πάντα τις πόρτες των ιερών μονών ανοιχτές για όλους ανεξαιρέτως τους πιστούς προτρέποντας  να συνεχίσουν την μαρτυρία της Εκκλησίας στη σύγχρονη κοινωνία, η οποία θεωρεί τα Μοναστήρια μας προπύργια της πνευματικής ζωής και της Ορθοδόξου παραδόσεως.

   Εν συνεχεία επισκέφθηκαν το σαλόνι του πρώτου ορόφου του ιδρύματος όπου συνάντησαν τους γέροντες, οι οποίοι εδέχθησαν τις μοναχές με πολύ χαρά.

   Εκεί οι μοναχές πραγματοποίησαν μια πολύ ωραία εκδήλωση αφιερωμένη στους τροφίμους με ύμνους και χριστιανικά τραγούδια.

   Ακολούθως συνοδευόμενες από τον Σεβασμιώτατο και τον Διευθυντή του Ιδρύματος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μάξιμο Νικολόπουλο, ξεναγήθηκαν σε  όλους τους χώρους του γηροκομείου και εθαύμασαν την πανέμορφη θέα προς τον Μαλιακό Κόλπο.

   Η σύναξη έκλεισε με  πλούσια τράπεζα από νηστίσιμα φαγητά, τα οποία προσέφερε το Ίδρυμα,  κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλες τις μοναχές ψυχωφελή βιβλία.Φωτογραφίες από τη σύναξη δημοσιευονται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Α

 


(*) Την δευτερη εσπερινή του ομιλία θα πραγματοποιήσει αύριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος  από τις 6:00 έως τις 7:00 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στην ομιλία του θα ερμηνεύσει και θα αναλύσει στίχους του τετάρτου κεφαλαίου του βιβλίου των Πράξεων των Αγίων Αποστόλων στη βάση των σύγχρονων θεολογικών δεδομένων αλλά και της εμπειρίας των Πατέρων της Εκκλησίας. Της ομιλίας  προηγείται Ιερά Παράκληση στη Υπεραγία  Θεοτόκο. Καλείστε όλοι να συμμετάσχετε κάθε Τετάρτη στήν πνευματική αὐτή ἐκδήλωση τῆς ἑρμηνείας τοῦ Θείου Λόγου, ὑπό τοῦ ἰδίου τοῦ Ἐπισκόπου μας.

Όσοι δεν μπορείτε να παραστείτε στο Ναό, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ζωντανά την ακολουθία της Παρακλήσεως και την ομιλία του Σεβασμιωτάτου από τον τοπικό Ραδιόφωνο Σταθμό της Μητροπόλεώς μας 89.4fm ή από την ιστοσελίδα imfth.gr. Επίσης η ομιλία μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Πέμπτη στις 11:00 το πρωί.

 (*) Άρχισε και πάλι τη λειτουργία της η σχολή κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως με σκοπό την κατάρτιση των αλλόθρησκων αδελφών μας οι οποίοι επιθυμούν να βαπτισθούν και να γίνουν συνειδητά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πνευματικο κέντρο του ιερού ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας από τις 3:00 το μεσημέρι έως τις 6:00 το απόγευμα. Αρχισαν χθες και θα διαρκέσουν έως τις 13 Δεκεμβρίου.  Καταρτισμένοι κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι κατηχούν τους αλλόθρησκους αδελφούς μας στα ιερά μυστήρια της εκκλησίας μας, στο νόημα των εορτών, στη ζωή των αγίων μας, στην ερμηνεία του ιερού ευαγγελίου και του συμβόλου πίστεως. Τα μαθήματα φέτος πραγματοποιούν ο πατήρ Δημήτριος Ατματζίδης, ο πατήρ Αθανάσιος Σκαρμούτσος και ο κ Κωνσταντίνος Βαλτινός, υπεύθυνος της σχολής κατηχήσεως.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ                                              

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης θα τελεσθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 10:30 το βράδυ στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων.

Στο νέο Καθολικό της Ιεράς Μονής εν ' όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων τελείται σαρανταλείτουργο κάθε βράδυ 11 με 1 τα ξημερώματα.

(*) Ο Αγιορείτης Ιερομόναχος πατήρ Κοσμάς Δοχειαρίτης θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στην Ιερά Μητροπολή μας και  συγκεκριμένα στην ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαδίου όπου θα δέχεται τις εξομολογήσεις των πιστών από τις 23 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. 

(*) Την ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας φιλοξενεί από χθες η ενορία της Κάτω Τιθορέας. Σήμερα μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε αγιασμός και σύμφωνα με το υπόλοιπο πρόγραμμα κάθε απόγευμα στις 5 θα τελείται Ιερά Παράκληση ή εσπερινός και την Κυριακή 26 του μηνός στις 5 το μυστήριο του ιερού ευχελαίου. Η εικόνα θα αναχωρήσει για το μοναστήρι της Δαμάστας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου το απόγευμα, μετά την Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

(*) Τη δεύτερη συνάντησή τους πραγματοποίησαν την Κυριακή το απόγευμα οι νέοι της ενορίας Αγίας Σοφίας Λαμίας. Με πρωτοβουλία του εφημερίου πατρός Χρήστου Τσιλοφύτη οι νέοι συγκεντρώνονται στο ενοριακό πνευματικό κέντρο και μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, αναπτύσσονται θέματα κυρίως περί μετανοίας λόγω της Αγίας Τεσσαρακοστής. Επίσης οι συμμετέχοντες υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους και συζητούν με τον υπεύθυνο για διάφορα επίκαιρα θέματα. Η ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στις 5:30 το απόγευμα και φυσικά μπορούν να μετέχουν νέοι και νέες και από άλλες ενορίες.

 (*)Συνεχίζουμε με ενοριακές εκδρομές.

 (*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου σε προσκυνήματα της ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι προσκυνητές θα επισκεφθούν αρχικά τον ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα πολιούχο Πατρών. Η εκκλησία αυτή είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και η τρίτη μεγαλύτερη βυζαντινού ρυθμού στα Βαλκάνια. Ακολούθως θα μεταβούν στην ιερά μονή Γηροκομείου μία από τις αρχαιότερες Μονές της Ελλάδος του 10ου αιώνος.  Η τιμή συμμετοχής είναι 25 ευρώ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Ναού 22310 – 24961.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Δήμος Λαμιέων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας και στον Δήμο Μεγαρέων που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.

Ο Δήμος Λαμιέων, συναισθανόμενος το ανθρωπιστικό του καθήκον κι επιθυμώντας να συμβάλει στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην ηθική κι υλική ενίσχυση των πληγέντων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα και τη Δυτική Αττική από τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, αναλαμβάνει πρωτοβουλία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών και καλεί ιδιώτες και συλλογικούς φορείς  να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια. Τα είδη που προτείνονται για συγκέντρωση είναι, κατά προτεραιότητα:

·        Συσκευασμένα τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ),

·        Εμφιαλωμένο νερό, χυμούς,

·        Φάρμακα,

·        Είδη ιματισμού, είδη καθαρισμού και υγιεινής.

Χώρος συλλογής είναι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λαμιέων, στο ισόγειο του Δημαρχείου (Φλέμιγκ και Ερυθρού Σταυρού), από αύριο Τρίτη 21 ως την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρες 9.00π.μ. – 02.00μ.μ.

Η συνδρομή όλων μας είναι πολύτιμη!

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...