165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-219-25.01.2013

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

219

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 25 Ιανουάριος, 2013

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως, του Θεολόγου. Τη μνήμη της Αγίας του Χριστού μάρτυρος Μεδούλης και της ιεράς αυτής συνοδείας. Μαρτύρησαν αφού τις έριξαν μέσα στη φωτιά.

Τη μνήμη του Αγίου νεομάρτυρος Αυξεντίου του εκ Βελλάς ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1720.

Τη μνήμη των Οσίων Απολλώ, Δημητρίου του σκευοφύλακος, Καστίνου πρώτου επισκόπου Βυζαντίου και Μάρη του ψάλτου.

Επίσης σήμερα η εκκλησία εορτάζει τη μνήμη των Οσίων Πουπλίου του εν τω Ευφράτη και Θεοδότου Ηγουμένου της μονής Πουπλίου.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Τη μνήμη του αγίου Γρηγορίου αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως του Θεολόγου εόρτασε σήμερα με ιδιαίτερη λαμπρότητα η ομώνυμη ενορία στην Παραλία Ραχών.

(*)Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος θα τελεσθεί σήμερα στις 9:00 το βράδυ στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας .

(*) Από τις εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου με τίτλο « εις τα Άγια Πάθη 20 ομιλίες της Μεγάλης Παρασκευής».

(*) Ἑορταστική ἐκδήλωση ἐπί τῇ μνήμη τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν θά πραγματοποιήσει η Ιερά Μητροπολή μας στις 30 Ἰανουαρίου στίς 6.00 τό ἀπόγευμα στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Λαμίας.

(*) Την 1η μηνιαία σύναξή τους για το έτος 2013 θα πραγματοποιήσουν στις 28 και 29 Ιανουαρίου οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Με την παρουσία των τοπικών αρχών, των ιερέων της περιοχής και πλήθους προσκυνητών εορτάσθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως, του Θεολόγου στην Παραλία Ραχών. Το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τελέσθηκε .Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργία ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του πατρός Δημητρίου Γεωργακοπούλου . Ο πατήρ Δημήτριος είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου, κάτοικος του χωριού Άνυδρου και είναι ο 8ος άμισθος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο κηρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πολυτάραχη ζωή του Αγίου Γρηγορίου και στο σπουδαιότατο έργο του. Αν και οι αγώνες του Αγίου Γρηγορίου για την στερέωση της χριστιανικής πίστης ήταν αποτελεσματικοί ωστόσο κατά τη δεύτερη Οικουμενική Σύνοδο αμφισβητήθηκε από μερικούς συγχρόνους του και κατηγορήθηκε ότι δεν μαχόταν αρκετά υπερ της πίστεως. Ο Αγιος κουρασμένος από τις κατηγορίες σιωπηλά αποσύρθηκε, εγκαταλείποντας τα αξιώματα και ασχολήθηκε με το συγγραφικό έργο αποδεικνύοντας έτσι την ψυχική του αξιοπρέπεια. Εν συνεχεία ο Ποιμενάρχης μας απευθύνθηκε στον πατέρα Δημήτριο και του ανέφερε τρία διδάγματα που πηγάζουν από τη ζωή του Αγίου Γρηγορίου και τον αφορούν ως νέο κληρικό. Να έχει πάντα στο μυαλό του ότι κανείς δεν είναι άξιος της Ιερωσύνης

Όταν θα έρχονται στη ζωή οικογενειακές, ενοριακές και προσωπικές καταιγίδες να καταφεύγει στην ησυχία και να παίρνει δύναμη από την επικοινωνία του με το Θεό. Τέλος να παραιτείται από τις διεκδικήσεις όταν πρόκειται για προσωπικό όφελος. Εν συνεχεία ο Ποιμενάρχης μας απηύθηνε στο νέο κληρικό και άλλες συμβουλές που θα του είναι χρήσιμες στην ιερατική του ζωή. Τέλος ευχήθηκε ο νέος Διάκονος να είναι άξιος εργάτης του Ευαγγελίου και ανακοίνωσε τον διορισμό του στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μίλησε και πάλι στο εκκλησίασμα. Μετά τον Σεβασμιώτατο το λόγο πήρε ο εφημέριιος του ιερού Ναού πατήρ Δημήτριος Τσάμης, Αρχιερατικός Επίτροπος Πελασγίας. Ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του και για το γεγονός ότι 1η φορά τελεσθηκε χειροτονία στην ενορία του. Στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ Απόστολος Γκλέτσος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ Κυριάκος Λιάκος, ιερείς από τις όμορες ενορίες, παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς και πλήθος πιστών.

(*) Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων θα τελεσθεί σήμερα στις 9:00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας επί τη μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος και της Οικογενείας αυτού. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ξενοφώντος το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητροπολή μας. Καλούνται οι φιλακόλουθοι να τιμήσουν τη μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος και να μετάσχουν στον εορτασμό.

(*) Ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Φθιώτιδος κυκλο­φο­ρή­θηκε τό πρῶτο γιά τό 2013 βιβλίο τῶν ἐκδό­σε­ών της. Πρόκειται γιά ἕνα καλαίσθητο καὶ πλού­σιο σέ περιε­χόμενο βιβλίο τοῦ Σεβασμιω­τά­του Μητροπολί­του μας κ. Νικολάου. Τὸ βιβλίο, τό ὁποῖο παρουσιάζει ἰδιαίτερο ἐνδια­φέ­ρον, ἔχει τὸν τίτλο: «Εἰς τά Ἅγια Πάθη. 20 Ὁμιλίες τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς». Στίς 171 σελίδες τοῦ πονήματος, τό ὁποῖο εἶναι ἀφιερωμένο στήν ἱερά μνήμη τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κυροῦ Σεραφείμ, περιέχονται 20 ὁμιλίες, πού ἐκφωνή­θη­καν ἀπό τόν συγγραφέα κατά τήν Ἁγία καί Μεγάλη Παρασκευή κατά τόν Ἑσπερινό τῆς Ἀποκαθηλώσεως, ὅπου ἀποτελεῖ ἀρχαία παράδοση τῆς Ἐκκλησίας μας νά ἐκφωνεῖται ἀπό «διφθέρας» καί ὄχι ἀπό «στήθους», ἕνεκα σεβασμοῦ πρός τόν Μεγάλο νεκρό. Τὰ ἔσοδα ἀπὸ τὴν πώληση τῶν βιβλίων τῶν ἐκδόσεών μας διατίθενται ὅλα ὑπὲρ τῶν Ἱδρυμάτων Ἀγάπης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως. Ὅποιος τό ἐπιθυμεῖ μπορεῖ νά προμηθευτεῖ τό ἐν λόγῳ βιβλίο, τοῦ ὁποίου ἡ λιανική τιμή εἶναι 8 Εὐρώ, ἀπό τό Βιβλιοπωλεῖο «ΕΝΘΕΟΝ» τῆς Ἱερᾶς Μη­τρο­πόλεως Φθιώτιδος, στή Λαμία, ἀπό τά βιβλιοπωλεῖα τῆς Ἀποστολικῆς Διακονίας (σέ Ἀθή­να καί Θεσσαλονίκη) καθώς καί ἀπό ἄλλα ἐπιλεγμένα ἐκ­κλη­σια­στικά βιβλιοπωλεῖα.

(*) Ἑορταστική ἐκδήλωση ἐπί τῇ μνήμη τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν θά πραγματοποιήσει η Ιερά Μητροπολή μας ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν (30 Ἰανουαρίου) στίς 6.00 τό ἀπόγευμα στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας. Τό πρόγραμμα τῆς Ἐκδηλώσεως περιλαμβάνει ὁμιλία ἀπό τόν Πανοσιολογιώτατο Ἀρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μπρούζη, Πνευματικό τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί προϊστάμενο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Σπερχειάδος μέ θέμα: «Οἱ Τρεῖς Ἱεράρχαι προστάτες τῆς Παιδείας καί τῶν Νέων». Τήν Ἐκδήλωση θά πλαισιώσουν μέ Βυζαντινούς ὕμνους τῆς Ἱερᾶς Ἀκολουθίας τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, ἡ Βυζαντινή χορωδία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ὑπό τήν Διεύθυνση τοῦ Καθηγητοῦ καί Πρωτοψάλτου κ. Ἀνδρέου Ἰωακείμ. Χαιρετισμό θά ἀπευθύνει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος καί θά βραβεύσει 30 ἐκπαιδευτικούς, πού διδάσκουν ἐθελοντικά στό Σχολεῖο Ἐνισχυτικῆς Διδασκαλίας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ποῦ λειτουργεῖ στό Πνευματικό Κέντρο τῆς Ἐνορίας Ἁγίων Θεοδώρων Λαμίας. Ἐπίσης ὁ Σεβασμιώτατος θά χορηγήσει 24 ὑποτροφίες σέ φοιτητές καί φοιτήτριες τέκνων τῶν ἱερέων τῆς Μητροπόλεώς μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως ο πατήρ Σεραφείμ Ζαφείρης, ιεροκήρυκας την Κυριακή θα τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο ΚΕΥΠ και ο πατήρ Δαμασκηνός Ξηρομερίτης, εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μαρίνι και αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Στυλίδος την Κυριακή θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον Ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος.

(*) Την 1η μηνιαία σύναξή τους για το έτος 2013 θα πραγματοποιήσουν στις 28 και 29 Ιανουαρίου οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Πιο αναλυτικά όλοι οι ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Στυλίδος και Πελασγίας θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 9:00 το πρωί στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Αμπλιανης Λαμίας. Στους εφημερίους θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Μετά την ομιλία θα γίνει ενημέρωση σέ διοικητικά θέματα,θα πραγματοποιηθεί διάλογος και θα διανεμηθεί στους ιερείς έντυπο υλικό. Την επόμενη ημέρα Τρίτη29 του μηνός το πρωί θα αναπτυχθεί το θέμα από τους εισηγητές των περιφερειακών συνάξεων στις υπόλοιπες Αρχιερατικές περιφέρειες.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Ο πατήρ Κύριλλος από τα Κατουνάκια του Αγίου Ορους θα πραγματοποιήσει ομιλία σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο της ενορίας των Αγίων θεοδώρων Λαμίας.

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος θα τελεσθεί σήμερα στις 9:30 το βράδυ, στον Iερό Nαό Aγίου Νικολάου Νέας Βράχας. Στον Ιερό Ναό φυλάσσεται ιερό λείψανο του Οσίου το οποίο θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Μετά τον εορτασμό θα προσφερθεί κέρασμα στους προσκυνητές. Το Θείο Λόγο θα κηρύξει ο ιεροδιάκονος πατήρ Αμβρόσιος Αναστασίου.

(*) Την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου θα εορτάσει η Αγία μας εκκλησία την Κυριακή 27 Ιανουαρίου. Στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στη Σοφιάδα Δομοκού. Το Σάββατο στις 4:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και την Κυριακή το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

(*) Δυο Ιερές Παρακλήσεις πραγματοποιούνται στη πόλη της Λαμίας κάθε Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα. Η 1η Ιερά Παράκληση προς τον ¨Αγιο Νεκτάριο τελείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Νεαπόλεως. Η 2η Ιερά Παράκληση προς τον Αγιο Γεώργιο τελείται, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Επίσης εκτός Λαμίας τελείται Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό Πετρωτού, κάθε Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα.Στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Βαρδαλή τελείται την ίδια ώρα Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας υπό την ευθύνη του εφημερίου πατρός Νικολάου Κατσαρέλη κάθε Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα. Το θέμα των φετινών μαθημάτων είναι « η Ιστορία της Καινής Διαθήκης» Η σύναξη νεων συμβάλλει στην αλληλογνωριμία νέων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, πίστη στο Θεό και αγάπη στον άνθρωπο.

(*) Μαθήματα χορωδίας παραδίδονται κάθε Σάββατο από τις 10:30 το πρωί έως τις 11:15 στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον υπεύθυνο των μαθημάτων πατέρα Νικόλαο Λύτα.

(*) Σχολή Παραδοσιακών χορών για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη μας δωρεάν σε διάφορες ενορίες της Λαμίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα πνευματικά κέντρα των ιερών Ναών της Αγίας Βαρβάρας, των Αγίων Αποστόλων, του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Νεκταρίου, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Γεωργίου. Επίσης εκτός από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα λειτουργούν και τμήματα για ενήλικες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Ιερούς Ναούς και να ενημερωθείτε για τις ώρες των μαθημάτων.Τα μαθήματα των χορών παραδίδονται από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κυρίους Αριστείδη Φυτιλή, Κωνσταντίνο Φλώρο και κυρία Αργυρούλα Τσιριγκούλη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΑΚΌΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

(*) Στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στην Νέα ¨Αμπλιανη, κάθε Κυριακή λειτουργεί τμήμα εκμάθησης κομπιούτερ κατά τις ώρες 10:00 το πρωί με 1:00 το μεσημέρι για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Επίσης λειτουργεί και τμήμα εκμάθησης κομπιούτερ για ενήλικες. Στα μαθήματα μπορούν να προσέρχονται και ενδιαφερόμενοι από άλλες ενορίες.Τα μαθήματα παραδίδει ο κύριος Αριστείδης Αδάμ, καθηγητής Πληροφορικής. Επίσης στον ίδιο Ιερό Ναό παραδίδονται μαθήματα αρμονίου και θεωρίας ευρωπαϊκής μουσικής κάθε Σάββατο από τις 4:00 το μεσημέρι έως τις 6:00 το απόγευμα από την καθηγήτρια Μουσικής κ Σταυρούλα Μπότη. Η παρακολούθηση των μαθημάτων κομπιούτερ και μουσικής είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από τον εφημέριο του Ιερού Ναού πατέρα Παναγιώτη Καπανδρίτη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Ο Σύλλογος πολυτέκνων του νομού Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Κυριακή στις 27 Ιανουαρίου στις 11:30 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Στην αρχή της εκδήλωσης θα γίνει κοπή της βασιλόπιτας και θα μιλήσει η πρόεδρος του συλλόγου κ Αθανασία Γεωργοπούλου. Ακολούθως θα βραβευθούν τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών που πέτυχαν στις φετινές γενικές εξετάσεις σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και στρατιωτικές σχολές της χώρας μας. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσει ο πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα θα κόψει την Κυριακή στις 10:30 το πρωί και ο Σύλλογος γονέων με τρία παιδιά του νομού Φθιώτιδος Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Τουριστικό Περίπτερο του Αγίου Λουκά Λαμίας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσει ο πατήρ Αλέξιος Καπανδρίτης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά, Πολιούχου Λαμίας και Διευθυντής του Τοπικού μας Ραδιοφωνικού Σταθμού.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα θα κόψουν την Κυριακή στις 11:00 το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Ορθοδόξου χριστιανικής αγωγής «Άγιος Ηρωδίων» στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Πατρόκλου και Αχιλλέως στη Λαμία.

(*) Η Ενωση Ποντίων Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «η επιτροπή Ποντιακών Μελετών και το έργο της και θα παρουσιάσει το Επετειακό Λεύκωμα « πεντακόσια πενήντα χρόνια από την άλωση της Τραπεζούντας (1461-2011) την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 7:00 το απόγευμα στη Χειμωνίδιο Στέγη που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Ελευθερίου Βενιζέλου στη Λαμία. Την εκδήλωση θα κλείσει η χορωδία του ομίλου Παράδοσης –Λαογραφίας Καμένων Βούρλων. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Λαμιέων. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσει ο πατήρ Χρυσόστομος Τσουκαλαδέλης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαμίας.

(*) Το Ελληνικό Κολέγιο Χειρουργών διοργανώνει τη 14η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση του Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών από σήμερα έως την Κυριακή στο ξενοδοχείο AVARIS στο Καρπενήσι. Η εναρκήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:00 το βράδυ με κεντρική ομιλήτρια την Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου. Θέμα της ομιλίας είναι «η διάκριση του ιατρικού σφάλματος από την επιπλοκή».

(*) Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο για την εορτή της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας θα πραγματοποιήσει το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel στις 30 και 31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής η αναχώρηση των προσκυνητών θα γίνει στις 30 του μηνός ημέρα Τετάρτη τα ξημερώματα. Άφιξη στην Ραφήνα ή Πειραιά και αναχώρηση για Τήνο. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο οι προσκυνητές θα μεταβούν στο Ιερό Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας για προσκύνηση και συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνος της Παναγίας και συμμετοχή στο έθιμο « Φαναράκια». Την επόμενη ημέρα το μεσημέρι οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν για τη Λαμία. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 95 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 45800, και στα κινητά 69 79 97 07 02 και 69 86 60 72 31. Το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel βρίσκεται στην διεύθυνση Αποστόλη Κουνούπη 2.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...