165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1382

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 11 Ιανουάριος, 2018

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Θεοδοσίου αρχηγού και αρχιμανδρίτου παντός κοινοβιακού κανόνος. τη σύναξη των Μυρίων Αγίων αγγέλων. Τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Μάϊρος, των Οσίων Αγαπίου του αρχιμανδρίτου, Θεοδώρου και Στεφάνου, του εν Πλακιδιναίς.

Τη μνήμη των Οσίων Βιταλίου, Θεοδοσίου επισκόπου Τραπεζούντος και Ηγουμένου της εν Αθω Ιεράς Μονής του Φιλοθέου, του Θεσσαλονικέως.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει την ανάμνηση εγκαινίων της εν Θεσ/νίκη μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

 (*) Δεκαέξι νέους χριστιανούς βάπτισε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητρο­πο­λίτης μας στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων και Αλλοδαπών στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαμίας παρουσία συγγενών τους και φίλων. 

(*) 30 μεγάλα έργα έχει σε εξέλιξη η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος σε ολόκληρη την Μητροπολιτική περιφέρεια συνεχίζοντας έτσι την κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας.

 (*) Στο ψεύδος και στην υποδειγματική τιμωρία του Ανανία και της γυναίκας του Σαπφείρας αναφέρθηκε χθες στην εσπερινή του ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναλύοντας τους πρώτους στίχους του πέμπτου κεφαλαίου του βιβλίου των Πράξεων των Αποστόλων.

 (*) Μόλις κυκλοφόρησε Τό βιβλίο «Βησσαρίων ὁ Ἀγαθωνίτης, ὁ Ἐλεήμων Πνευματικός» - τό κύκνειο ἆσμα τοῦ πατρός Δαμασκηνοῦ Ζαχαράκη. Το βιβλίο ζωντανεύει μέ εἰλικρίνεια καί πιστότητα, μέ σαφήνεια καί ὑψηλό αἴσθημα εὐθύνης τήν «ἱστορία» τοῦ Γέροντος Βησσαρίωνος. Διατίθεται στην ιερά Μονή Αγάθωνος και στο Βιβλιοπωλείο Ένθεον της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Από τους τίτλους περνάμε στα θέματα μας αναλυτικά

(*) Σε κλίμα χαράς και μυσταγωγίας τελέσθηκαν οι Βαπτίσεις δεκαέξι (16) νέων κατηχουμένων ενηλίκων αλλοδαπών  αδελφών μας, σήμερα το πρωί, στο Βαπτιστήριο Ενηλίκων και Αλλοδαπών, το οποίο βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαμίας.

        Το Μυστήριο του  Βαπτίσματος τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος πλαισιούμενος από ιερείς και διακόνους παρουσία πολλών συγγενών και φίλων των νεοφωτίστων και των αναδόχων τους.

        Με τις βαπτίσεις αυτές ο αριθμός των νέων χριστιανών  αφελφών μας ανέρχεται στους 410 αποδεικνύοντας το  πόσο αποδοτική ποιμαντική ενέργεια ήταν η ίδρυση από τον Ποιμενάρχη μας της  Σχολής Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία προετοιμάζει κατάλληλα  τους  Κατηχουμένους, ώστε να προσέρχονται ηθελημένα  στο Μέγα μυστήριο της βαπτίσεως και αναγεννήσεως τους με πλήρη επίγνωση, σεβασμό και αγάπη στον Θεό. Απόδειξη αυτού είναι η έκδηλη χαρά, η οποία είναι πάντοτε ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των νεοφωτίστων και των αναδόχων τους.

        Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στους βαπτισθέντες και στους αναδόχους τους πατρικές συμβουλές και οδηγίες για την καινούργια πνευματική ζωή τους μέσα στο Σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις ευαγγελικές εντολές. Χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τη βάπτιση μπορεί να βρεί κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως επιλέγοντας τη σχετική είδηση.

(*) Στο 6ο Γυμνάσιο Λαμίας μετέβη το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετά από πρόσκληση του προέδρου του συλλόγου γονέων κυρίου Γεωργίου Αυγέρη προκειμένου να ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτα. Τον Ποιμενάρχη μας υποδέχτηκαν η διευθύντρια του σχολείου κυρία Κουτσονίκα Ανδρονίκη και ο κ Αυγέρης και τον συνόδευσαν στο προαύλιο του σχολείου όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος χαιρέτησε τα παιδιά, τους συμβούλεψε για τη μ,αθητική τους ζωή και ευχήθηκε σε όλους καλή, ευλογημένη και δημιουργική Χρονιά. Ακολούθως το λόγο πήρε η διευθύντρια του σχολείου η οποία ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, του ευχήθηκε για το νέο έτος και τον κάλεσε και πάλι σύντομα να επισκεφθεί το σχολείο. Τον Ποιμενάρχη μας ευχαρίστησε θερμά και ο προέδρος του συλλόγου γονέων.Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στο σύλλογο καθηγητών και στο σύλλογο γονέων από μια εικόνα και αυτοί με τη σειρά τους μια γκραβούρα του σχολείου, ένα ημερολόγιο των μαθητών για το νέο έτος ,τη σχολική κούπα και μια ιερά εικόνα. Να προσθέσουμε ότι στην τελετή παρέστη και η αντιδήμαρχος πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας κ Βίβιαν Αργύρη.

(*) Τριάντα μεγάλα έργα έχει σε εξέλιξη η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος προς όφελος των Φθιωτών σε ολόκληρη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια συνεχίζοντας έτσι την κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας.

. Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά..

1. Ἀνέγερση Πνευματικοῦ Κέντρου τοῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Μουάνζα Τανζανίας.

2. Ἀνέγερση Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Παϊσίου στή Μακρακώμη.

3. Ἀνέγερση Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Ἐρμιόνης στό Ἵδρυμα Ἀ. Πετρῆ Στέγη Γερόντων Στυ­λίδος.

4. Ἀνέγερση Ἐκκλησιαστικοῦ Μουσείου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως στή Λαμία.

5. Ἀποκατάσταση Ἱερᾶς Μονῆς Ταξιαρχῶν Νεράϊδας Στυλίδος.

6. Ἀποκατάσταση Καθολικοῦ Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Βλασίου Στυλίδος.

7. Ἀποκατάσταση Ἱερᾶς Μονῆς Δαδίου.

8. Ἀποπεράτωση Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νεκταρίου Λαμίας.

9. Ἀποπεράτωση Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ἀθανασίου Λυγαριᾶς.

10. Ἀποπεράτωση Πνευματικοῦ Κέντρου Ἁγίας Αἰκατερίνης Ἀχινοῦ.

11. Ἀποπεράτωση Πνευματικοῦ Κέντρου Ἁγίου Δημητρίου Ἐλάτειας.

12. Ἀνέγερση Πνευματικοῦ Κέντρου καί Πρεσβυτερίου τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Ἄνω Ἀγόριανης.

13. Ἀποπεράτωση Μουσείου Χαλκίνων ἔργων Ἀ. Καραγιώργου στό Πνευματικό-Διοικητικό τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως στή Λαμία.

14. Ἀποπεράτωση Πνευματικοῦ Κέντρου Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Μαλεσίνης.

15. Ἀποπεράτωση Πνευματικοῦ Κέντρου τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Τριάδος Μαλεσίνης.

16. Ἀποπεράτωση Πνευματικοῦ Κέντρου τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Γεωργίου Καλυβίων.

17. Ἀποπεράτωση Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Νέας Μαγνησίας.

18. Ἀνέγερση Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ἰακώβου Τσαλίκη στίς Λιβανάτες.

19. Ἀνέγερση Πνευματικοῦ Κέντρου Ἱεροῦ Ναοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Πουρναρίου.

20. Ἀνέγερση Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ στήν Τσούκα.

21. Ἀνέγερση Πτέρυγας Ἱερᾶς Μονῆς Προφήτου Ἠλιού Παλαιοχωρίου.

22. Ἀποπεράτωση Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Βλασίου Αὐλακίου.

23. Ἀποκατάσταση Καθολικοῦ Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίων Ἀναργύρων Ἀταλάντης.

24. Ἀνέγερση αἰθούσης ὑποδοχῆς προσκυνητῶν Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Ὀμβριακῆς.

25. Ἀνακαίνιση Ἱεροῦ Προσκυνήματος Παναγίας Προυσιωτίσσης Βαρδατῶν.

26. Ἀνέγερση Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ἰακώβου Τσαλίκη στήν Μαλεσσίνα.

27. Ἀποκατάσταση Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Προδρόμου Σκάρφειας.

28. Ἀνακαίνιση Μετοχίου Ἁγίου Ἀθανασίου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἀντινίτσης.

29. Κατασκευή καλλιτεχνικοῦ μαρμάρινου τέμπλου στόν Ἱερό Ναό τοῦ πολιούχου Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ Λαμίας.

30. Κατασκευή δευτέρου ὀρόφου τῆς βορείας πτέρυγας τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Ἁγίου Γεωργίου Μύλων. Μόλις σας παρουσιάσαμε τα τριάντα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και δημοσιευονται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως.

 (*) Την καθιερωμένη του εσπερινή ομιλία πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας παρουσία ιερέων, διακόνων και πιστών οι οποίοι προσήλθαν στο Ναό προκειμένου να ακούσουν την ανάλυση του βιβλίου των Πράξεων από τον ίδιο τον επίσκοπο. Ο Ποιμενάρχης μας άρχισε την ερμηνεία του πέμπτου κεφαλαίου και συγκεκριμένα των στίχων 1 έως 11 οι οποίοι αναφέρονται στο ψεύδος και στην υποδειγματική τιμωρία του Ανανία και της γυναίκας του Σαπφείρας. Πριν αρχίσει την ανάλυση των στίχων ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους το 2018 να είναι γαλήνιο, ειρηνικό και ευτυχισμένο για αυτούς που ζητούν τη βοήθεια του Θεού. Εκανε μια ανακεφαλαίωση των γεγονότων που αναλύθηκαν στην περασμένη εσπερινή ομιλία και σύγκρινε τον αφιλοχρήματο Βαρνάβα ο οποίος πούλησε ένα κτήμα και περιφρονώντας τα χρήματα προσέφερε όλο το ποσό στους Αποστόλους, με τον φιλοχρήματο Ανανία που έκανε την ίδια πράξη αλλά υπέκρυψε ένα μέρος των χρημάτων. Ακολούθησε η ανάλυση των στίχων και στο τέλος κάλεσε  τους πιστούς να μετέχουν στις ομιλίες τονίζοντας ότι ο λόγος του Θεού γαληνευει και μας δείχνει πορεία ορθή, αρκεί να έχουμε πνευμα μαθητείας. Κλείνοντας την εσπερινή του ομιλία ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι του Αγίου Αθανασίου θα λειτουργήσει στο νεοεγκαινιασμένο ιερό Ναό του Αγίου που βρίσκεται στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο Σπερχειάδος, δωρεά του αειμνήστου Αθανασίου Ακρίδα και κάλεσε όσους μπορούν να προσέλθουν.

 (*) Μόλις κυκλοφόρησε από την Ιερά Μονή Αγάθωνος  το βιβλίο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου πατρός Δαμασκηνού Ζαχαράκη με τίτλο «Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης, ο Ελεήμων Πνευματικός». Ὁ μακαριστός πατήρ Δαμασκηνός εἶχε πνευματικό πατέρα, δάσκαλο καί ὁδηγό του τόν Γέροντα Βησσαρίωνα Κορκολιᾶκο (1905-1991). Ἔθεσε ὡς χρέος καί ἀποστολή του, ἰδιαίτερα μετά τή φανέρωση τοῦ ἀφθάρτου σκηνώματος τοῦ Γέροντός του, νά καταγράψει τά ἀθλήματά του. Νά παρουσιάσει τίς ἀρετές καί τίς ἀρχές του. Νά φανερώσει τό φῶς τοῦ προσώπου του. Νά ἀφήσει ὡς παρακαταθήκη γιά κάθε ἀναζητοῦσα τήν ἀλήθεια ὕπαρξη,  ἕνα βιβλίο πού θά ὁμιλεῖ ἁπλά, πειστικά καί μετρημένα γιά τά συστατικά τοῦ πνευματικοῦ ἀναστήματος τοῦ Γέροντός Βησσαρίωνος, τοῦ ἐλεήμονος πνευματικοῦ.

                Ὁ Θεός συνέδεσε τήν ἔκδοση τοῦ βιβλίου αὐτοῦ μέ τόν κόσμο τοῦ μυστηρίου, μέ τόν πόνο τοῦ χωρισμοῦ. Δέκα ἡμέρες μετά τήν ὁλοκλήρωση τῆς συγγραφῆς ἐκάλεσε τόν συγγραφέα εἰς τάς αἰωνίους μονάς. Ἔτσι, δέν εἶδε τό δημιούργημά του ἐκδιδομένο. Τήν ἔκδοση ἀνέλαβαν οἱ πατέρες τῆς Μονῆς σέ συνεργασία μέ τόν ἐπιμελητή τῆς συγγραφῆς του βιβλίου. Στίς εἴκοσι Δεκεμβρίου κυκλοφορήθηκε τό βιβλίο μέ τίτλο: «Βησσαρίων ὁ Ἀγαθωνίτης, ὁ ἐλεήμων πνευματικός» ἀπό τίς ἐκδόσεις, της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, το οποίο τυπώθηκε από τις Γραφικές τέχνες «Μέλισσα».

                Ἐγράφησαν κατά καιρούς πολλά καί ἀπό πολλούς γιά τόν Γέροντα Βησσαρίωνα. Αὐτά πού γράφει, ὅμως, στό βιβλίο αὐτό ὁ πατήρ Δαμασκηνός εἶναι αὐθεντικά. Ἡ συγγραφή του παρουσιάζει τή ζωή τοῦ πατρός Βησσαρίωνος σέ ὅλες της τίς πτυχές: τίς καθημερινές τίς λειτουργικές, τίς ἐξομολογητικές, τίς ποιμαντικές, τίς γεμᾶτες περιπέτεια καί πόνο. Ἡ ἁπλή καί ζωντανή γλῶσσα τοῦ πατρός Δαμασκηνοῦ φέρνει στό προσκήνιο ὅλες τίς ἐκφάνσεις τῆς χριστομίμητης συμπεριφορᾶς καί τοῦ ἁγιοπνευματικοῦ ἤθους ἑνός συγχρόνου Γέροντος πού ἀξιώθηκε νά βιώσει τήν οὐσία τῆς ἁγιότητος. Μέ φόβο Θεοῦ, μέ συνείδηση ἐλεήμονα, μέ ταπείνωση καί φιλανθρωπική μέριμνα ὁ Γέροντας Βησσαρίων ἀπό ἄσημος καί ἔσχατος ἔγινε μέγας. Ἀπό ἄφωνος μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ παγκόσμια φωνή.

                Ὁ π. Βησσαρίων Κορκολιᾶκος εἶναι ἡ ἀπροσδόκητη φανέρωση τῆς ἁγιότητας στόν χῶρο τῆς Ἐκκλησίας σέ ἐποχή μεγάλης κοινωνικῆς κρίσης. Συνεκλόνισε τήν οἰκουμένη ἡ παρουσία τοῦ ἀφθάρτου σκηνώματός του. Βρέθηκε στό κέντρο τῆς δημοσιότητος καί δημιούργησε σάλο. Ἀπετέλεσε σημεῖο ἀναφορᾶς ἀμφισβητιῶν καί ὀλιγοψύχων. Προκάλεσε τόν θαυμασμό, τή δοξολογία ἀλλά καί τόν φθόνο. Ἐνόχλησε, γιατί ὁ Θεός τόν φανέρωσε «ὡς οὐράνιο σημεῖο», ὅπως ἀποφάνθηκε ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.

                Τό βιβλίο «Βησσαρίων ὁ Ἀγαθωνίτης, ὁ Ἐλεήμων Πνευματικός» - τό κύκνειο ἆσμα τοῦ πατρός Δαμασκηνοῦ - ἐκπέμπει πνευματική εὐωδία καί φῶς. Ζωντανεύει μέ εἰλικρίνεια καί πιστότητα, μέ σαφήνεια καί ὑψηλό αἴσθημα εὐθύνης τήν «ἱστορία» τοῦ Γέροντος Βησσαρίωνος. Ἀποτελεῖ γιά κάθε ἀγρυπνοῦντα ἄνθρωπο ἕνα γραπτό μνημεῖο προορισμένο νά ἀποκαλύψει τόν «κόσμο» τοῦ ταπεινοῦ μοναχοῦ, πού ὁ Θεός τόν κατέστησε «σημεῖον τοῦ οὐρανοῦ».Το βιβλίο περιέχει 528 σελίδες. Τιμάται 12 ευρώ και περιέχει Πρόλογο του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Νικολάου,                    :  Εἰσαγωγή Συγγραφέως

                       :  Μαρτυρία Ἐπιμελητή

                       :  Ἐννέα Κεφάλαια

                       :  Κειμενικό Παράρτημα

                       :  Φωτογραφικό Παράρτημα

Μπορεῖτε νά τό προμηθευτεῖτε ἀπό τήν Ἱερά Μονή Ἀγάθωνος.

 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2231 0 95218

email : ieramoniagathonos@gmail.com

Καθώς καί ἀπό τό Βιβλιοπωλεῖο Ἔνθεον τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στην πλατεία Πάρκου Τηλ. Επικοινωνίας: 2231 036204

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

 (*) Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί την Παρασκευή στον Ιερό Ναό Aγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας. θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ  τελείται κάθε Πέμπτη στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 5:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

(*) Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Λαμίας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη εκδήλωση με καφέ - τσάι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 5:00 το απόγευμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενίσχυση των συσσιτίων του κέντρου αγάπης και του ενοριακού φιλανθρωπικού έργου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της ενορίας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ευθυμίου Τσούμα, η οποία θα αποδώσει παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, ενώ θα προσφερθούν εδέσματα και γλυκίσματα, τα οποία θα ετοιμάσουν οι κυρίες της Ενορίας.Η τιμή προσκλήσεως είναι 5 ευρώ και διατίθεται στον Ιερό Ναό.

(*) Παραμένουμε στην ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαμίας η οποία την Κυριακή 14 Ιανουαρίου διοργανώνει μια όμορφη γιορτή για τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 4:30 το απόγευμα και θα γίνει κοπή της αγιοβασιλόπιτας την οποία θα ευλογήσει ο πατήρ Βασίλειος Καραμέρης.

(*) Εκδήλωση με καφέ και τσάι διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Λαμίας την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 5:30 το απόγευμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει κοπή της Αγιοβασιλόπιτας και θα προσφερθούν πλούσια εδέσματα. Τους παρισταμένους θα ψυχαγωγήσουν τα μέλη της νεανικής ενοριακής χορωδίας και τα ενοριακά παραδοσικά τμήματα χορού. Προσκλήσεις διατίθενται στον Ιερό Ναό αλλά και κατά την ώρα της εκδηλώσεως. Να σημειώσουμε ότι τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την αποπεράτωση της αγιογραφήσεως του Ναού.

(*) Απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στον ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος. Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης που θα φιλοξενείται στο Ναό, θα τελέσουν αρτοκλασία και θα μετάσχουν στις ακολουθίες που θα τελούνται εκείνη την ώρα στο Ναό. Το εισιτήριο είναι 15 ευρώ. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας καλέστε στα τηλέφωνα 22330 22 4 85, 69 73 83 82 75 και 22 33 0 22 2 66.

(*) Ο ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας διοργανώνει στις 29 και 30 Ιανουαρίου διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο. Οι προσκυνητές θα συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στο ιερό προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας επί τη εορτή της ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Παναγίας, θα επισκεφθούν της Ιερά μ ονή Κεχροβουνίου και θα περιηγηθούν στο νησί. Η τιμή εισιτηρίου είναι 115 ευρώ και για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλέφωνο του Ναού 22310 23151 και 697 58 61 6 98.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η πρώτη πολιτιστική είδηση αναφέρεται στη χρηματοδότηση της προσθήκης δύο αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου την οποία ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ Νικόλαος Σταυρογιάννης

Την αίτηση για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» της προσθήκης δύο αιθουσών εργαστηρίων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου ανακοίνωσε χθες  ο Δήμαρχος Λαμιέων κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Γοργοποτάμου που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, στο Δημαρχείο στο Μοσχοχώρι. Το έργο συνολικής δημόσιας δαπάνης 228.000 ευρώ, θα καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Γοργοποτάμου.

Σε δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Λαμιέων αναφέρθηκε ακόμα στο έργο επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης που εκτελεί η Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας στο Μοσχοχώρι, μήκους μεγαλύτερου των 1500 μέτρων και προϋπολογισμού 607.000 ευρώ, που έχει ενταχθεί στο εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα της Επιχείρησης για το 2018.

Υπενθυμίζεται, ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί το δίκτυο μεταφοράς λυμάτων από το Μοσχοχώρι προς τον κεντρικό αγωγό και στη συνέχεια στο Βιολογικό Καθαρισμό της Λαμίας και μέρους του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ενώ με μελλοντικές παρεμβάσεις η ΔΕΥΑΛ θα καλύψει όλες τις ανάγκες του Μοσχοχωρίου και του Κόμματος.

 (*) Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λαμιέων μας ενημερώνει  ότι τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου αρχίζει η καταβολή στους δικαιούχους του 6ου Διμήνου των Προνοιακών Επιδομάτων (Νοέμβριος - Δεκέμβριος) από τις κατά τόπους συνεργαζόμενες με τους δικαιούχους τράπεζες.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πρόνοιας και Προνοιακών Επιδομάτων που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου (στη διασταύρωση των οδών Φλέμιγκ και Ερυθρού Σταυρού) ή στα τηλέφωνα: 22313 51024, 22313 51069 και 22313 51050.

 

Το ενημερωτικό μας δελτίο έφτασε στο τέλος του αγαπητοί ακροατές.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...