165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1378

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 05 Ιανουάριος, 2018

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τα προεόρτια των Φώτων. τη μνήμη της οσίας Συγκλητικής. Των αγίων Θεόειδος, Θεοπέμπτου επισκόπου, Θεωνά και Σάϊς. Τη μνήμη του οσιομάρτυρος Ρωμανού, του από Καρπενησίου, του εν Βυζαντίω ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1694,του οσίου Δωροθέου ιδρυτού και κτίτωρος της Ιεράς Μονής Χιλιοκόμου Άμασείας καθώς και τη μνήμη των οσίων Γρηγορίου του εν τω Ακρίτα, Δομνίνης, Τατιανής και Φωστηρίου.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) Τα Αγια θεοφάνεια του Κυρίου θα εορτάσουμε αύριο σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως. Με λαμπρότητα θα τελεσθεί ο εορτασμός στο πρώτο λιμάνι της Φθιώτιδος, στη Στυλίδα.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή στην ιερά μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας.

Από τους τίτλους περνάμε στα θέματα μας αναλυτικά

(*) Η εορτή των Αγίων Θεοφανείων την οποία εορτάζουμε κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου, είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης ενώ αποτελεί παράλληλα την τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου. Στην Ιερά Μητρόπολή μας με ιδιαίτερη κατάνυξη θα εορτασθεί το γεγονός της Βαπτίσεως του Κυρίου σε όλες τις ενορίες και όπου υπάρχει λιμάνι ή ποταμός θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού όπως ορίζει το τυπικό της Εκκλησίας.Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα γίνει ο εορτασμός όπως κάθε χρόνο στην πόλη της Στυλίδος. Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου θα τελεσθεί αρχιερατική θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί ο Μέγας Αγιασμός, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών Αρχών της Φθιώτιδος και στη συνέχεια εν πομπή Κλήρος και λαός θα μεταβούν στο λιμάνι της Στυλίδος, όπου θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Στο τέλος του εορτασμού ο Δήμος Στυλίδος θα παραθέσει δεξίωση στο ίδρυμα Αργύρη Πετρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος. Περισσότερες πληροφορίες για τον εορτασμό θα μας δώσει στο τέλος του δελτίου μας ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Στυλίδος Αρχιμ. πατήρ Δαμασκηνός Ξηρομερίτης.

 (*)Ο κ. Βασίλειος Γκορίτσας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τις Λιβανάτες Φθιώτιδος, ευγενώς προσέφερε χθες το πρωί για   ακόμη μια φορά συνολικώς 480 κιλά πατάτες, τα οποία διατέθηκαν στο Φιλανθρωπικό και Κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, οι πατάτες διενεμήθησαν αμέσως στα 3  Γηροκομεία  της Ιεράς Μητροπόλεως μας και σε Ενοριακά Κέντρα Αγάπης.     Ο Ποιμενάρχης μας  ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γκορίτσα και του ευχήθηκε Καλή Χρονιά, έτη πολλά για την ονομαστική του Εορτή και παντοτινή την ευλογία του Δωρεοδότου Κυρίου στη ζωή του και την οικογένειά του. 

 (*) Στην ιερά μΟνή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας θα μεταβεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ νικόλαος προκειμένου να τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Να σημειώσουμε ότι την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστηριά της και η Ηγουμένη του μοναστηριού γερόντισσα Ιωάννα.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

 (*) Σήμερα, παραμονή των Θεοφανείων σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολεώς μας τελέσθηκαν ο Ορθρος, οι Μεγάλες Ώρες των Θεοφανείων, ο εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μεγάλος Αγιασμός. Ακολούθως οι ιερείς περιήλθαν στις ενορίες για τον αγιασμό των σπιτιών.

 Αύριο Σάββατο στο Φρατζή, Ο Ορθρος, η Θεία Λειτουργία και ο μεγάλος αγιασμός θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει  αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στη γέφυρα του ποταμού Σπερχειού.

Στο Γοργοπόταμο οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν στον ενοριακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Ακολούθως υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής οι πιστοί θα μεταβούν στην γέφυρα του ποταμού όπου θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Στην πόλη του Αγίου Κων/νου όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο μετά τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του αγιασμού, όλο το εκκλησίασμα εν πομπή μεταβαίνει στο λιμάνι όπου οι ιερείς θα κάνουν της κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Στην Γλύφα οι ακολουθίες θα τελεσθούν στον ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού φυσικά θα γίνει στο λιμάνι.

 (*) Τη μνήμη του Οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτου θα εορτάσει η εκκλησία μας τηΔευτέρα 8 του μηνός. Ιερό λείψανο του Αγίου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Βράχας. Προς τιμή του, την Κυριακή στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός. Τη Δευτέρα το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 5:00  Ιερά Παράκληση. Και τις δυο ημέρες θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτου.

(*) Η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας θα εορτάσει στις 9 του μηνός όπως κάθε χρόνο, την ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού της. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα τελεσθεί τη Δευτέρα στις 5:00 το απόγευμα με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα. Την Τρίτη το  πρωί θα τελεσθεί Ορθρος και θεία Λειτουργία. Ακολούθως θα προσφερθεί κέρασμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας τελέσθηκαν στις 9 Ιανουαρίου του 2000 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ Νικόλαο.

 (*) Αρχίζουν και πάλι από αυτή τη Δευτέρα οι Εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα απόγευμα σε όλους τους Ιερούς  Ναούς της Λαμίας αλλά και σε διάφορες Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Οι ομιλητές αντλούν τα θεματά τους από το βιβλίο του πατρός Παρασκευά  Ζωγράφου «Κηρύγματα αλήθειας και ζωής στις Ευαγγελικές περικοπές των Κυριακών. Προ των ομιλιών τελείται η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.       

 (*) Την Ιερά Εικόνα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης φιλοξενεί από την Κυριακή η ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαποδίου. Καθημερινά στον Ιερό Ναό τελούνται στις 5:00 οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στους Αγίους Αναργύρους. Αύριο Σάββατο εορτή των Θεοφανείων θα τελεσθούν όλες οι ακολουθίες. Η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος για το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων θα γίνει την Κυριακή 7 Ιανουαρίου μετά τη Θεία Λειτουργία.

(*) Απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στον ιερό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος. Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης που θα φιλοξενείται στο Ναό, θα τελέσουν αρτοκλασία και θα μετάσχουν στις ακολουθίες που θα τελούνται εκείνη την ώρα στο Ναό. Το εισιτήριο είναι 15 ευρώ. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας καλέστε στα τηλέφωνα 22330 22 4 85, 69 73 83 82 75 και 22 33 0 22 2 66.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...