165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1375

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 02 Ιανουάριος, 2018

Τρίτη 2 Ιανουαρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ. τη μνήμη του Αγίου Κοσμά Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως, του θαυματουργού,του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Θεαγένους, επισκόπου Παρίου και τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Βασιλείου του εξ Αγκύρας, Θεοπέμπτου, Θεοπίστου και Σεργίου. Τη μνήμη του Αγίου Νεου μάρτυρος Γεωργίου Ζώρζη του Ίβηρος του εν Μυτιλήνη,των Οσίων Θεοδότης μητρός των Αγίων Αναργύρων, Μάρκου του κωφού και Νείλου κτίτορος της εν Παραμυθία Ιεράς Μονής Γηρομερίου. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Σιλβέστρου πάπα Ρώμης και του Οσίου Σιλβέστρου του Ρώσου της Λαύρας του Κιέβου.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) «Οι αναλυτές και μελετητές της παγκόσμιας ψυχολογίας έχουν χαρακτηρίσει το έτος 2018 έτος τρόμου. Εμείς ας μεταποιήσουμε το αίσθημα του τρόμου σε δύναμη προσευχής και ας καλέσουμε τον Χριστό υπερασπιστή της ζωής μας και του κόσμου». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμάτου για το νέο έτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

(*) Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του αγίου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, παρουσία σύσσωμης της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

 (*) Την Αγιοβασιλόπιτα των Γραφείων της Κεντρικής Διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ευλόγησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρουσία των κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων των Γραφείων.  Το φλουρί έτυχε στο πρώτο κομμάτι της αγιοβασιλόπιτας αφιερωμένο στον Κύριο, στην Παναγία, στον άγιο Βασίλειο και στον προστάτη άγιο του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου άγιο μεγαλομάρτυρα Εφραίμ.

(*) Την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Θαυματουργού θα εορτάσουμε αύριο Τετάρτη 3 του μηνός με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νέα Αμπλιανη Λαμίας.

 (*) Συνάντηση με τα πολύτιμα στελέχη των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων, τους ομαδάρχες και τις ομαδάρχισσες, θα έχει αύριο το πρωί μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Ποιμενάρχης μας στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως.

(*) «Για να αλλάξει ο χρόνος πρέπει να αλλάξει το μυαλό του ανθρώπου και να μαλακώσει η καρδιά μας. Μέσα μας πρέπει να ανατείλει νέα μέρα και την ελπίδα μας πρέπει να την εναποθέσουμε στο Θεό, διότι μόνο αυτός μας διαφυλάττει».Αυτά τόνισε στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας την Κυριακή στον ιερό Ναό των Αγίων αποστόλων Λαμίας.

Από τους τίτλους περνάμε στα θέματα μας αναλυτικά

(*) Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χθες 1η Ιανουαρίου 2018.

            Στον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος κατόπιν προηξήρχε και της πανηγυρικής Αρχιερατικής  Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου.

          Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείο Λόγο ομιλώντας για την Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Κυρίου, την οποία ο Κύριος καταδέχθηκε  δίδωντας  άλλο νόημα στην σαρκική περιτομή, την περιτομή των παθών και την απελευθέρωση της ψυχής καθώς και στον τιμώμενο Μέγα Βασίλειο, τον άγιο της Θεολογίας και της ελεημοσύνης.

          Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής μετέφερε στους πιστούς το Μήνυμα επί τω νέω έτει 2018 του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου , το οποίο ανεγννώσθη σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.            Στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος τονίζει και προτρέπει όλους μας το νέο έτος 2018, το οποίο οι αναλυτές και μελετητές της παγκόσμιας ψυχολογίας έχουν χαρακτηρίσει, ως έτος τρόμου, να  μεταποιήσωμε το αίσθημα του τρόμου σε δύναμη προσευχής και να καλέσωμε τον Χριστό υπερασπιστή της ζωής μας και του κόσμου. Ενώ, όλοι οι άλλοι παράγοντες μας βυθίζουν σε προβληματισμό και κλονίζουν απειλητικά την αυτοπεποίθηση μας, η Εκκλησία μας με την ελπίδα, που φέρνει στη ζωή ο Κύριος ημών Ιησούς και με την ανακαινιστική Χάρη του Αγίου Πνεύματος, έρχεται να μας βγάλει από την αχλή της μελαγχολίας και να μας πει, ότι ο Λυτρωτής του κόσμου ημπορεί να ανατρέψει σχέδια και «βουλάς ἐθνῶν», ακόμα και τους νόμους της φύσεως να αναστείλει, προκειμένου να σώσει τον άνθρωπο. Ας ακούσουμε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας….Μόλις ακούσαμε το μήνυμα του Σεβ Μητρ μας επί τω νέω έτει 2018.

         Μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία επί τη 1η του Νέου Πολιτικού Έτους παρουσία σύσσωμης της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, στο τέλος της οποίας ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε επί τη ενάρξει του νέου πολιτικού έτους και χαρακτηριστηκά ανέφερε:

          «Στους άρχοντας, τον ιερό κλήρο, το στρατό και στον ευλογημένο λαό εύχομαι χαρά, υγεία ευλογία, πρόοδο και ειρήνη να δώσει ο Θεός και κατά το νέο έτος. Σε όσους και όσες εορτάζουν να έχουν έτη πολλά και ιδιαιτέρως εύχομαι στον Ενδοξώτατο Ταξίαρχο Βασίλειο Μπέλλο, Διοικητή του ΚΕΥΠ εύχομαι να έχει υγεία και δύναμη να συνεχίζει το ευλογημένο έργο του. Χρόνια Πολλά, καλή και ευλογημένη χρονιά αδελφοί μου»!

         Αμέσως μετά την Δοξολογία ο Ποιμενάρχης μας κατά το έθιμο μετέβη στο Περιφερειακό Κατάστημα Στερεάς Ελλάδος προκειμένου να ευλογήσει και να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και όλων των επισήμων.

            Στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού τον Σεβασμιώτατο ανέμενε η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας, η οποία υπό  την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Αρχιμουσικού κ. Δημητρίου Μαντά παιάνισε την Φήμη του Σεβασμιωτάτου και τα Πανελλήνια πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, αποσπώντας την ευλογία του Ποιμενάρχου μας και τις πατρικές εγκάρδιες ευχές του για καλή χρονιά, γεμάτη υγεία και πρόοδο.

            Τέλος ο Ποιμενάρχης μας στο Γραφείο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα για τους Κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τα στελέχη του Μητροπολιτικού Ναού. Το φλουρί έτυχε στο κομμάτι του Σεβασμιωτάτου.

(*)Την Αγιοβασιλόπιτα των Γραφείων της Κεντρικής Διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως μας ευλόγησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος παρουσία των κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων των Γραφείων.

                Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους δύναμη, προθυμία εξυπηρετήσεως των προσερχομένων εις τα γραφεία της Μητροπόλεώς μας και αγάπη προς την εργασία αυτή, κυρίως δε πόθο, ώστε δια της εργασίας να τιμάται και να δοξάζεται η Εκκλησία μας και το όνομα του Τριαδικού Θεού. Συμπλήρωσε δε η εργασία να γίνεται πάντοτε με γνώμονα τη Δόξα του Θεού και το πνευματικό και υλικό συμφέρον των ανθρώπων. Επεσήμανε ότι χρειάζεται ενότητα και γνησιότητα σε όλα και ζήτησε απ' όλους ετοιμότητα και προσοχή ώστε να αποφεύγονται λάθη και να εξυπηρετούνται οι πολίτες με προθυμία και αγάπη, δίδοντας το μήνυμα του Εκκλησιαστικού και ιεροπρεπούς φρονήματος, προς Δόξαν του Θεού και  πνευματική οικοδομή των Χριστιανών.

          Τέλος ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε και το νέο έτος 2018 ο Πανάγαθος Θεός να ευλογήσει ώστε η Ιερά Μητρόπολίς μας να συνεχίσει το Φιλανθρωπικό και Κοινωνικό της έργο δίδοντας ανάπαυση στους πονεμένους και έχοντας ανάγκη αδελφούς μας.  

                Ως είθισται το πρώτο κομμάτι της αγιοβασιλόπιτας ο Σεβασμιώτατος το αφιέρωσε στον Κύριο, στην Παναγία, στον άγιο Βασίλειο και στον προστάτη άγιο του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου άγιο μεγαλομάρτυρα Εφραίμ, όπου μέσα του είχε και το φλουρί, γεγονός που έκανε όλους να χαρούν για την μεγάλη αυτή ευλογία.

                Τέλος μετά την  κοπή της πίτας οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχήθηκαν στο Σεβασμιώτατο ολοψύχως, μακρά και καλλίκαρπη Αρχιερατεία προς όφελος των πιστών της Μητροπόλεως και διακονία της αγίας Εκκλησίας μας.

(*) Συνεχίζουμε και με άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Την εορτή της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Ἐφραίμ τοῦ Θαυματουργοῦ θα πανηγυρίσει αύριο 3 Ἰανουαρίου η Ιερά Μητροπολή μας. Στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο πνευματικό διοικητικό κέντρο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως στην συμβολή τῶν ὁδῶν Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καί Ἀγράφων Νέας Ἄμπλιανης Λαμίας σήμερα και αύριο θα τελεσθούν πανηγυρικές ιερές ακολουθίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού σήμερα στίς 5:00 το απόγευμα θά τελεσθεῖ μέγας πανηγυρικός ἑσπερινός. Το Θείο λόγο θα κηρύξει ο ιεροκήρυκας Αρχιμ πατήρ Ανθιμος Νερατζής. Αύριο το πρωί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Κατά τήν διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας θά τεθεῖ προς προσκύνησιν τό τεμάχιο τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τοῦ Μεγαλομάρτυρος Ἁγίου Ἐφραίμ τό ὁποῖο φυλάσσεται στήν Ἱερά Μητρόπολη καθώς και μία εμβάδα από το Λείψανο του Αγίου Εφραίμ το οποίο είχε προσφέρει στον Σεβασμιώτατο η Καθηγουμένη Θεοδοσία της Ιεράς Μονής του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης. Οι λατρευτικές ακολουθίες σήμερα και αύριο θα μεταδοθούν ζωντανά από το τοπικό μας ραδιόφωνο.

 Να τονίσουμε ότι το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ είναι το μοναδικό σε όλη την Ιερά Μητροπολή μας.Τα θυρανοίξια τελέσθηκαν στις 16 Απριλίου το 2004 και τα εγκαίνια στις 24 Ιουνίου του 2012. Εκτός από τις 3 Ιανουαρίου πανηγυρίζει και στις 5 Μαίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Εφραίμ.

(*) Με τους ομαδάρχες και τις ομαδάρχισσες των εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων θα συναντηθεί ο Ποιμενάρχης μας κ Νικόλαος αύριο το πρωί μετά τον εορτασμό προς τιμήν του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως.  Ο Σεβασμιώτατος συνηθίζει κάθε χρόνο να πραγματοποιεί αυτή τη συνάντηση θέλοντας έτσι να ευχαριστήσει όλους  τους νέους και νέες που προσέφεραν εθελοντική υπηρεσία καθ’ όλο το διάστημα της κατασκηνωτικής περιόδου.

(*) Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.       Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναλύσας την Ευαγγελική περικοπή του κατά Μάρκον Ιερού Ευαγγελίου (Α’ 1-8),  χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Φεύγει αδελφοί μου ο παλιός ο χρόνος μαζί με τα πάθη και όλα τα άσχημα.

 Στόχος του κάθε χριστιανού για τη νέα χρονιά είναι μια καινούργια αρχή εν τω Ευαγγελίω Ιησού Χριστού. Είναι ευκαιρία  αύριο που εισερχόμεθα εις το νέο πολιτικό έτος και το περιμένουμε με ελπίδα και ευχές να βάλουμε αρχή νέας πνευματικής ζωής χτισμένη πάνω σε γερά θεμέλια πίστεως και αγάπης.

 Περιμένουμε το 2018 με ελπίδα σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολη και πάνω από την Ευρώπη απλώνεται το πέπλο του τρόμου.  Για να αλλάξει ο χρόνος πρέπει να αλλάξει το μυαλό του ανθρώπου και να μαλακώσει η καρδιά μας. Μέσα μας πρέπει να ανατείλει νέα μέρα και την ελπίδα μας πρέπει να την εναποθέσουμε στο Θεό, διότι μόνο αυτός μας διαφυλάττει.

            Σήμερα ήρθαμε να τιμήσουμε προεορτίως τον Μέγα Βασίλειο και  τον καλό σας Εφημέριο π. Βασίλειο Καραμέρη, ο οποίος είναι χρήσιμος στην Ιερά Μητρόπολή μας, στις κατασκηνώσεις και την Ενορία αυτή, η οποία έχει αναπτυχθεί πολύ πνευματικά. Αυτό ωφείλεται στον Ιερέα σας αλλά και στους συνεργάτες του αλλά και σε όλους εσάς. Είναι από τις λίγες Ενορίες που έχει πολλά παιδιά. Είναι ένα πνευματικό φυτώριο.

   Πάντοτε να έχετε την ευλογία του Θεού και των Αγίων Αποστόλων και να χαίρεστε για το έργο της Ενορίας σας, ο π. Βασίλειος να είναι πολύχρονος και σε όλους εύχομαι καλή Χρονιά».

   Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Αναγνώστη τον υποψήφιο Φοιτητή της Θεολογικής Σχολής Ευάγγελο Αυγέρη και με συγκίνηση ο Ποιμενάρχης μας ανέφερε:

   «Ο Ευάγγελος αδελφοί μου είναι ένα παιδί που διακονεί όχι μόνο την Ενορία αυτή αλλά ολόκληρη τη Μητρόπολη. Πάντα πρόθυμος και πάντα με ζήλο προσφέρει την διακονία του στο νεανικό έργο της Μητροπόλεως και στις κατασκηνώσεις.

   Να ευχηθούμε να είναι ευλογημένος, στερεωμένος και δυνατός και με το καλό να εισαχθεί στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου και να αναδειχθεί τίμιος εργάτης της Εκκλησίας μας. Άξιος!».

   Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των συνεργατών και όλων των μελών της Ενορίας  ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο για την ευλογητή παρουσία του στο Ναό και του  ευχήθηκε το νέο έτος που θα ανατείλει να είναι έτος υγείας, ευλογίας και δυνάμεως.

   Ο Σεβασμιώτατος για το καλό της νέας Χρονιάς έδωσε σε όλα τα παιδιά του Ιερού μαζί με την πατρική του ευχή και ως ευλογία χρηματικό ποσό.

   Ακολούθως στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού παρέθεσε σε όλους πλούσιο κέρασμα κατά την διάρκεια του οποίου οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Ευθύμιος Τσούμας και κ. Γεώργιος Παλιούρας μαζί με τα παιδιά και την χορωδία του Ναού έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο.

(*) Οι ειδήσεις που ακολουθούν μας έρχονται από τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η Πρωτοχροννιάτικη εκδήλωση στο εκκλησιαστικό ίδρυμα «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» Σπερχειάδος. Το παρόν έδωσαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμ πατήρ Γερμανός Γιαντσίδης με τα μέλη της αδελφότητος, ο πνευματικός του ιδρύματος Αρχιμ πατήρ Θεόκλητος Μπρούζης, ο πρόεδρος της κοινότητος Σταυρού, μελη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος και φίλοι του Γηροκομείου από τη Σπερχειάδα και την ευρύτερη περιοχή. Την Αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμ πατήρ Γερμανός ο οποίος απηύθυνε τις πατρικές τους συμβουλές προς όλους και τις θερμότατες ευχές του για το νέο έτος. Επίκαιρο λόγο και ευχές απηύθυνε και ο πατήρ Θεόκλητος. Η γιορτή συνεχίστηκε με τη βυζαντινή χορωδία του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στη Μακρακώμη καθώς και τη Βυζαντινή χορωδία του ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου Λαμίας οι οποίες απέδωσαν επίκαιρους ύμνους, πρωτοχροννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια. Τα μέλη των χορωδιών καταχειροκροτήθηκαν από τους τροφίμους, το προσωπικό και τους επισκέπτες και έλαβαν τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες όλων. Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά εόρτιου κεράσματος στην τραπεζαρία του ιδρύματος.

(*)Επισκέψεις Ενοριών και Συλλόγων δέχτηκε αυτές τις ημέρες, εν όψει της Πρωτοχρονιάς,  το Ίδρυμα «Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος».

Τους τροφίμους και το προσωπικό επισκέφθηκαν μέλη της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Λαμίας συνοδευόμενοι από τον Προϊστάμενο της Ενορίας π. Βασίλειο Καραμέρη, μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου και Ενορίτες από την Αγία Αικατερίνη Στυλίδος καθώς και Μέλη του Μουσικού Συλλόγου Στυλίδος, συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο κ. Μαρία Μαϊστρέλη.

            Οι Επισκέπτες έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, τραγούδησαν και χόρεψαν  με τους τροφίμους  δίδοντας τους ιδιαίτερη χαρά. Επίσης  αντάλλαξαν ευχές για καλή και ευλογημένη χρονιά.

Προσέφεραν επίσης για τις ανάγκες του Ιδρύματος, τρόφιμα είδη καθαρισμού και δώρα στους γέροντες και το προσωπικό.

            Τα μέλη των Ενοριών και του Συλλόγου υποδέχθηκε ο Διευθυντής του Ιδρύματος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μάξιμος Νικολόπουλος και τους ευχαρίστησε για την ευγενική και γεμάτη αγάπη τους παρουσία στο Ίδρυμα ευχόμενος Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

 (*) Εορτή της μνήμης του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ σήμερα και στην πόλη της Λαμίας τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας. Κατά τη διάρκεια του εορτασμού τέθηκε προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ.

 (*) Επανερχόμαστε αγαπητοί ακροατές στην εορτή προς τιμήν του Μεγάλου Βασιλείου και στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγύριζαν χθες οι ενοριακοί Iεροί Nαοί στο Σταθμό Λιανοκλαδίου και στον Μεγαπλάτανο. Στην ενορία του Σταθμού Λιανοκλαδίου και τις δυο ημέρες τελέσθηκαν πανηγυρικές ακολουθίες παρουσία επισήμων και πλήθους πιστών όχι μόνο από την ενορία αλλά και από την ευρύτερη περιοχή και τη Λαμία.Στον πανηγυρικό εσπερινό τελέσθηκε αρτοκλασία  και το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας Αρχιμ πατήρ Βαρθολομαίος Κάσσης. Μεταξύ των άλλων παρέστησαν ιερείς από τις όμορες ενορίες και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κύριος Ευθύμιος Καραισκος. Χθες το πρωί τελέσθηκαν Ορθρος, πανηγυρική Θεία Λειτουργία και δοξολογία επί τη 1η του έτους. Το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ Αποστολος Καραναστάσης και ο κ Χρήστος Σταικούρας καθώς και ο πρόεδρος με μέλη του τοπικού συμβουλίου Σταυρού. Ακολούθως στο ενοριακό πνευματικό κέντρο έγινε κοπή βασιλόπιτας και προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους.

  (*) Την Ιερά Εικόνα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης φιλοξενεί από την Κυριακή η ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαποδίου. Καθημερινά στον Ιερό Ναό τελούνται στις 5:00 οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στους Αγίους Αναργύρους. Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου θα τελεσθούν οι ακολουθίες του Ορθρου, των Ωρών των Θεοφανείων, του εσπερινού, η Θ Λ του Μεγάλου βασιλείου και η ακολουθία του Μεγάλου αγιασμού. Το Σάββατο εορτή των Θεοφανείων θα τελεσθούν όλες οι ακολουθίες. Η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος για το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων θα γίνει την Κυριακή 7 Ιανουαρίου μετά τη Θεία Λειτουργία.

(*) Την Παρασκευή  29 Δεκεμβρίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, τριάντα κατηχητόπουλα των Ενοριών Αγίου Αθανασίου και Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος,  πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδρομή στην πόλη των Τρικάλων στο θεματικό πάρκο, τον «Μύλο των Ξωτικών».  Τα κατηχητόπουλα συνοδεύονταν από τους Εφημερίους των Ιερών Ναών της Στυλίδος π. Μάξιμο Νικολόπουλο και π. Δαμασκηνό Ξηρομερίτη, καθώς και από τους κατηχητές τους κ. Γιώτα Δρόσου και κ.  Ιωάννη Κουτσογιάννη.  Το κόστος της μετακίνησης ήταν ευγενική προσφορά του Δημάρχου Στυλίδος κ. Αποστόλου Γκλέτσου. Η Εκδρομή αποτέλεσε  μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά, τα οποία ξεναγήθηκαν στον παλαιό μύλο Ματσόπουλου, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ψυχαγωγήθηκαν με τα πρωτότυπα παιχνίδια του πάρκου.  Ήταν για όλους μια ευχάριστη, χριστουγεννιάτικη και χαρούμενη εμπειρία.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...