165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1328

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 13 Οκτώβριος, 2017

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των αγίων ιερομαρτύρων Κάρπου, Παπύλου, Αγαθοδώρου και Αγαθονίκης.Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη των αγίων Αντιγόνου, Βενιαμίν του διακόνου, Διο­κλη­τια­νού, Διοσκόρου και Φλωρεντίου του Θεσσαλονικέως. Τη μνήμη της αγίας νεομάρτυρος Χρυσής, της εις Σλάτεινα της Βουλγαρίας αθλησάσης, η οποία μαρτύρησε το έτος 1795. Επίσης η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη  του οσίου και ομολο­γη­τού Νικήτα, του πατρικίου.

 Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

 (*) «Κανένας δεν γνωρίζει τι θα του συμβεί στο μέλλον και γι αυτό θα πρέπει πάντοτε να είμαστε έτοιμοι με το εισιτήριο της πίστεως στο χέρι για την αιώνιο ζωή». Αυτά ανέφερε χθες μεταξύ άλλων στο επικήδειο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην Εξόδιο ακολουθία της Ιερατικής οικογενείας του πατρός Σπυρίδωνος Παπαδοπούλου. 

(*) Συνέντευξη στο σταρ Fm 97,1 και στη δημοσιογράφο κ Ολγα Λαθύρη  παρεχώρησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στην πρωινή εκπομπή «ήρθε η ώρα» για διάφορα επίκαιρα εκκλησιαστικά και πολιτικά θέματα. Στην συνέχεια του δελτίου μας θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του. 

 (*) Την Ορκωμοσία των 580 νεοσυλλέκτων οπλιτών της  2017 Ε΄ ΕΣΣΟ τέλεσε το πρωί στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου ο Ποιμενάρχης μας μας κ. Νικόλαος.

(*) 384 λίτρα παστεριωμένο γάλα προσέφερε για άλλη μια φορά η Εταιρία ΑΛΦΙΤΟΝ ΠΛΑΣ ΕΠΕ, για το Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας. 

 (*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος. Ακολούθως θα εγκαινιαστεί ο αγωγός μεταφοράς των λυμάτων της Στυλίδος στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Λαμίας.

(*) Με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρπενησίου κ Γεωργίου και Αρτης κ Καλλινίκου θα εορτάσουμε φέτος στη Λαμία, τη μνήμη του Ευαγγελιστού Λουκά και τη δια αυτού προστασία της πόλεως. 

(*) « Ἐθνομάρτυρας Ἀθανάσιος Διάκος»είναι το θέμα της επιστημονικής ημερίδος και του 42ου Ιερατικού Συνεδρίου  που θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος το Σάββατο 21 Ὀκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στό Ἀμφιθέατρο τοῦ Πνευ­μα­τικοῦ Διοι­κητικοῦ Κέντρου της.

(*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και ο Δήμος Λαμιέων συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του τέως υπουργού κ Γεωργίου  Σούρλα «Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940», αφιέρωμα στην Ερμιόνη Μπρίγκου «Μάνα των Πεσόντων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*)Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα εψάλη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Σπαρτιάς, χθες το πρωί, η Εξόδιος ακολουθία των 3 μελών της Ιερατικής οικογενείας του πατρός Σπυρίδωνος Παπαδοπούλου,  οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Π.ΕΟ. Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Καραβομύλου.

            Της Εξοδίου ακολουθίας προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από πολλούς ιερείς της Ανατολικής Φθιώτιδος, καθώς επίσης παρέστησαν, μοναχές από τις γύρω Ιερές Μονές της Μητροπόλεως μας και  πλήθος πιστών από το χωριό Άνω Σπαρτιά και την ευρύτερη περιοχή. Ανάμεσά τους παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

            Τον επικήδειο εξεφώνησε ο Ποιμενάρχης μας εμφανώς συγκινημένος αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν αλλά και στην ζωή του καλού και ταπεινού ιερέως πατρός Σπυρίδωνος.

            Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

    «Θλίψη μας κατέλαβε όλους πατέρες και αδελφοί,  για τον τραγικό και αιφνίδιο θάνατο του Γέροντος Ιερέως π. Σπυρίδωνος του καλοκάγαθου και ευλογημένου λειτουργού του Υψίστου, ο οποίος παρά την συνταξιοδότησή του συνέχιζε στο χωριό του να λειτουργεί, να σας ευλογεί και να σημαίνει την καμπάνα της Παναγίας, δια να μη μένει στερημένο το ποίμνιο του μικρού αυτού χωριού αλλά ιστορικού, της χάριτος του Χριστού.

            Η θλίψη μας είναι διπλή και αυξάνεται διότι μαζί με τον δικό του θάνατο έχουμε ενώπιον μας  και τον θάνατο της πρεσβυτέρας του και του υιού τους και όντως η εικόνα αυτή είναι τραγική. Μια ολόκληρη οικογένεια να πέφτει θύμα δυστυχήματος και να πορεύεται εις την αιωνιότητα.

            «Όντως φοβερότατον το του θανάτου μυστήριον», όντως αυτά τα γεγονότα μας συνταράσσουν και ο θάνατος και μάλιστα ο τραγικός θάνατος.

            Αλλά «τις γαρ έγνω νου Κυρίου; ή τις σύμβουλος αυτού εγένετο;» ποιος μπορεί να εξιχνιάσει  το βάθος της γνώσεως και σοφίας του Θεού; γιατί δηλαδή επέτρεψε να συμβεί αυτό το τραγικό; γιατί συνέπεσε ο θάνατος πατρός, μητρός και υιού. Εμείς καλούμεθα εν πίστη να δεχθούμε το γεγονός, να προσευχόμαστε για την ανάπαυσή τους και να διδαχθούμε ότι κανένας δεν γνωρίζει τι θα του συμβεί στο μέλλον και γι αυτό θα πρέπει πάντοτε να είμαστε έτοιμοι με το εισιτήριο της πίστεως στο χέρι για την αιώνιο ζωή.

ο π. Σπυρίδων ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος, είχε μια εσωτερικότητα, είχε συνδεθεί με την Εκκλησία από μικρό παιδί, διετέλεσε μέχρι της χειροτονίας του ιεροψάλτης.

            Αυτά που έλεγε και τελούσε τα επίστευε και άφηναν σφραγίδα. Πάντοτε και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις μας αλλά και στα Ιερατικά συνέδρια πάντοτε έλεγε τον καλό και ευχάριστο λόγο.

            Στο πρόσωπό του έβλεπα τον καλοκάγαθο Ορθόδοξο παπά. Έτσι θέλουμε τους ιερείς μας, αφοσιωμένους στην Εκκλησία,  εις το ποίμνιο, εις την παράδοση, αφοσιωμένους σε όλα αυτά τα οποία συνθέτουν την Ενότητα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας και ο Παπασπύρος ήταν τέτοιος παπάς. Ήταν ένας γνήσιος Έλληνας Ορθόδοξος παπάς. Το άδολον του χαρακτήρος του, η πίστη του εις τον Χριστό, η απλότητα στη ζωή του και η αφοσίωσή του εις την Εκκλησία ήταν  τα απαραίτητα που διέθετε για να τον υποδεχθεί ο Κύριος εις την αιωνιότητα.

            Ο Θεός να τους αναπαύει, εις τους εναπομείναντας συγγενείς να χαρίζει ο Κύριος καρτερία και προσδοκία της κοινής Αναστάσεως και να εύχονται υπέρ πάντων ημών, ώστε ο δρόμος της ζωής μας να είναι καλός όπως του Παπασπύρου.      Τέλος ακολούθησε  εν πομπή η ταφή τους στο Κοιμητήριο του χωριού.

(*)Αφήνουμε το δυσάρεστο κλίμα της προηγούμενης είδησης και περνάμε στο σημερινό πρόγραμμα του Ποιμενάρχου μας. Συνέντευξη στο σταρ Fm 97,1 και στη δημοσιογράφο κ Ολγα Λαθύρη  παρεχώρησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στην πρωινή εκπομπή «ήρθε η ώρα». Αναφέρθηκε στο φετινό πρόγραμμα εορτασμού προς τιμήν του Αγίου Λουκά και στο ψηφισμένο νομοσχέδιο της αλλαγής φύλου.

 (*)Στην τελετή Ορκωμοσίας των 580 νεοσυλλέκτων οπλιτών της  2017 Ε΄ ΕΣΣΟ παρέστη το πρωί στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετά από πρόσκληση του  Διοικητού του Κέντρου Ταξιάρχου Βασιλείου Μπέλλου. Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές κύριοι Ιωάννης Σαρακιώτης και Χρήστος Σταικούρας,  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ Κων/νος Μπακογιάννης, ο υποστράτηγος Τσιάλτας Αναστάσιος,διευθυντής σώματος υλικού πολέμου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος,  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ Νικόλαος Σταυρογιάννης, εκπρόσωποι άλλων μονάδων και φορέων καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων οπλιτών. Μετά την τελετή παρετέθη μικρή δεξίωση. 

(*)Η Εταιρία ΑΛΦΙΤΟΝ ΠΛΑΣ ΕΠΕ, της οποίας Σύμβουλος Διοικήσεως τυγχάνει ο κ. Ιωάννης Οικονόμου εκ Λαμίας, προσέφερε για πολλοστή  φορά 384 λίτρα παστεριωμένο γάλα, για το Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.    Με εντολή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας, το γάλα διενεμήθη άμεσα στα ιδρύματα και τα Κέντρα Αγάπης της Φθιωτικής Εκκλησίας.    Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον κ. Ιωάννη Οικονόμου για την δωρεά του και του  ευχήθηκε πλουσία την ευλογία του Θεού στο έργο του. 

 (*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου θα τελεσθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος. Ευθύς αμέσως προσκεκλημένος του Δημάρχου κ Αποστόλου Γκλέτσου ο Ποιμενάρχης μας θα εγκαινιάσει τη λειτουργία του αγωγού μεταφοράς, μήκους 14,5 χιλιομέτρων καθώς και την κατασκευή τριών αντλιοστασίων με τα οποία τα λύματα της Στυλίδος θα μεταφέρονται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Λαμίας. Η τελετή θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 11:00 το πρωί.Με το έργο επιλύεται ένα σημαντικό και μακροχρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής καθώς η πόλη της Στυλίδος αποκτά δίκτυο ακαθάρτων με νόμιμο αποδέκτη.

(*) Περνάμε στην σημαντική εορτή των επόμενων ημερών την εορτή του πολιούχου μας. Μέ ἐκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια καί ἐπισημότητα ἡ Ἱερά Μητρόπολις Φθιώτιδος θά πανηγυρίσει τήν Τετάρτη 18 Ὀκτωβρίου τήν μνήμη τοῦ Ἁγίου Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ, πολιούχου τῆς πόλεως Λαμίας.

Στίς ἑορταστκές ἐκδηλώσεις προσεκλήθησαν ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο νά παραστοῦν οἱ Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ἄρτης κ. Καλλίνικος καί Καρπενησίου κ. Γεώργιος. Στόν πανηγυρικό ἑσπερινό, πού θά τελεσθεῖ στίς 6 τό ἀπόγευμα τῆς Τρίτης θά χοροστατήσει καί θά ὁμιλήσει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος καί κατά τήν κυριώνυμο ἡμέρα στή Θεία Λειτουργία θά προεξάρχει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ἄρτης κ. Καλλίνικος.

Παρακαλοῦνται οἱ τοπικές Ἀρχές, ὁ Ἱερός Κλῆρος, οἱ Μοναστικές Ἀδελφότητες καί ὁ εὐσεβής λαός νά συμμετάσχουν στήν μεγάλη μας πανήγυρη καί νά τιμήσουν τόν πολιοῦχο μας Ἅγιο Εὐαγγελιστή Λουκᾶ. Αυτά αναφέρει στο δελτίο τύπου που μόλις εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος για τον φετινό εορτασμό. Η πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδος». Ο ευσεβής λαός της Φθιώτιδος θα τιμήσει και φέτος την μεγάλη εορτή του Αγίου Λουκά, με τις πρεσβείες του οποίου πριν 73 χρόνια την ίδια ημέρα της εορτής του, απελευθερώθηκε η Λαμία, από τους Γερμανούς κατακτητές.

 (*) Συνεχίζουμε το δελτίο μας με δυο σημαντικά γεγονότα τα οποία θα λάβουν χώρα στην πόλη της Λαμίας το επόμενο σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου. Τον Ἐθνομάρτυρα Ἀθανάσιο Διάκο τιμά η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και διοργανώνει προς τιμήν του, επιστημονική ημερίδα και το 42ο Ιερατικό Συνέδριο,  το Σάββατο 21 Ὀκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στό Ἀμφιθέατρο τοῦ Πνευ­μα­τικοῦ Διοι­κητικοῦ Κέντρου της. Σκοπός της ημερίδος είναι νά διαφωτισθοῦν ἐπιστημονικῶς πολλά σημεῖα, πού ἔχουν σχέση μέ τή ζωή, τή δράση καί τήν ἱστορία ἑνός ἐκ τῶν πρωτα­γωνι­στῶν ἡρώων-ὁπλαρχηγῶν τοῦ πρώτου ἔτους τῆς Ἐπαναστάσεως τοῦ 1821, τοῦ Ἀθανασίου Διάκου.

Των εργασιών της ημερίδος θα προηγηθεί ιερατικό συλλειτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λαμίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού θα παραθέσει πρωινό στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο προς όλους τους συνέδρους. Αμέσως μετά στις 10 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου θα ξεκινήσουν οι Εργασίες του Συνεδρίου με τον Χαιρετισμό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου.   Ακολούθως θα μιλήσουν εἰδικοί ἐπιστήμονες οι οποίοι θα ἀνα­πτύξουν ἐνδιαφέροντα θέματα γύρω ἀπό τήν σπουδαία προσω­πι­κό­τητα καί συμβολή στήν Ἐθνική Παλιγγενεσία τοῦ ἡρωικοῦ Ἀθανασίου Διάκου.  Θα ακολουθήσει Συζήτηση ἐπί τῶν Εἰσηγήσεων και θα γίνει λήξη της ημερίδος.  Η Φθιωτική Εκκλησία μας προσκαλεί όλους στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και θα αναδείξει τη σπουδαία προσωπικότητα και θυσία αυτού του ρουμελιώτη αγωνιστή.

(*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και ο Δήμος Λαμιέων μας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του τέως υπουργού κ Γεωργίου  Σούρλα «Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940», αφιέρωμα στην Ερμιόνη Μπρίγκου «Μάνα των Πεσόντων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας.Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ Κωνσταντίνος Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ Νικόλαος Σταυρογιάννης.Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ Δημήτριος Γράψας, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο τέως υπουργός και συγγραφέας κ Γεώργιος Σούρλας.Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ Απόστολος Ελληνας.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

(*) Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Λαμίας. Θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Παράκληση  προς τον ¨Αγιο Νεκτάριο τελείται κάθε Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα στον  Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Λαμίας. Επίσης κάθε Παρασκευή εκτός Λαμίας τελείται Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό Πετρωτού και Ιερά Παράκληση στους Αγίους Αναργύρους στον ιερό Ναό της Γλύφας.

(*) Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Ταράτσα τελείται Θεία Λειτουργία κάθε Σάββατο από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:15. Επίσης Θεία Λειτουργία τελείται το Σάββατο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Καλυβίων και στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό της Παναγίας της Ξηριώτισσας.

 (*)   2η Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.       Η Θεία Λειτουργία αυτή τελείται για τους πιστούς που για διαφόρους λόγους αδυνατούν να προσέλθουν το πρωί στην Εκκλησία, είτε είναι μικρά παιδιά, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι ηλικιωμένοι. Αρχίζει στις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται γύρω στις 12 το μεσημέρι.

 (*) Η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή το Σάββατο 14 Οκτωβρίου σε Ιερές Μονες της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριαφερσάλων. Συγκεκριμένα οι προσκηνυτές θα επισκεφθούν τις Ιερές Μονές Κορώνης, Πέτρας Καταφυγίου και Παναγίας Πελεκητής. Επίσης θα επισκεφθούν την όμορφη πόλη της Καρδίτσας και το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στη λίμνη Πλαστήρα. Η Τιμή του εισητηρίου είναι 20 ευρώ και για δηλώσεις συμετοχής καλέστε στα τηλέφωνα 22310 23151 και  6975861698.

(*) Η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας διοργανώνει και αυτή μονοήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο με σκοπό την προσκύνηση στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπούρας Αρκαδίας. Η εκδρομή θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου και η αναχώρηση θα γίνει στις 6:00 το πρωί. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 30 ευρώ και για κρατήσεις θέσεων καλέστε στον αριθμό 22310 33 7 98.

(*) Η ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αταλάντης διοργανώνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και συγκεκριμένα στις ιερές μονές Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου και Παναγίας Ξενιάδος Αλμυρού. Οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στο τηλέφωνο 6 93 69 82 5 19.

(*) Απογευματινή εκδρομή θα πραγματοποιήσει η ενορία Εισοδίων Θεοτόκου Σταυρού το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στην ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων. Οι προσκυνητές θα επισκεφθούν το μοναστήρι λόγω της εορτής της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας 29 του μηνός και θα συμμετάσχουν στον πανηγυρικό εσπερινό που θα τελεσθεί στο ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας. Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στα τηλέφωνα 22310 50 200 και 69 74 77 79 85.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...