165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1302

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 06 Σεπτέμβριος, 2017

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου  σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την ανά­μνη­ση του γενομένου θαύματος εν Κολοσσαίς, δηλαδή εν Χώναις της Φρυ­γίας, παρά του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ. τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Ανδρέου, Ανδρονίκου του στρατιώ­του, Πελαγίας και Θέκλης, των αδελφών. Η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Βίβου, Διονυσίου, Ευδο­ξίου, Ζήνωνος, Θεοκτίστου του ναυκλήρου, Καλλοδότης, Κυρια­κού, Κυριακού του δημότου, Μακαρίου,Ρωμύλου και ετέρων 1104 στρατιωτών μαρτύρων. Επίσης εορτάζουμε τη μνήμη των Αγίων Φαύστου πρεσβυτέρου και Σαραπάμβωνος του βουλευτού.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 

(*) Το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου θα εορτάσουμε με λαμπρότητα την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης παραμονή και ανήμερα θα μετάσχει σε πανηγυρικούς εορτασμούς που θα τελεσθούν στις ιερές μονές Παναγίας Αντινίτσης και Δαμάστας.

   (*) Συνεχίζονται οι εγγραφές των μαθητών στις πρώτες τάξεις του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και οι μετεγγραφές στις άλλες τάξεις.

(*) Για έβδομη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει φέτος το Σχολείο Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως για μαθητές δημοτικού στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ

   (*) Ο μήνας Σεπτέμβριος αγαπητοί ακροατές λαμπρύνεται από την εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην Ιερά Μητρόπολή μας υπάρχουν μοναστήρια και Ναοί αφιερωμένα στην σπουδαία αυτή θεομητορική εορτή. Ετσι πανηγυρίζουν στις 8 του μηνός οι ιερές μονές Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης, Δαμάστας και Δαδίου. Πανηγυρίζουν ακόμα οι ενοριακοί Ιεροί Ναοί στα χωριά, Καραβίδια, Ασβέστη και στο Περιβόλι Ομιλαίων και το προσκύνημα της Παναγίας στο Ρεγγίνι. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος την Πέμπτη θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό που θα τελεσθεί στις 6:30 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης. Μετά τον αρχιερατικό εσπερινό θα γίνει περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας. Την Παρασκευή το πρωί στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή θα τελεσθεί Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

Την κυριώνυμο ημέρα Παρασκευή ο Ποιμενάρχης μας θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας. Οι ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό σταρ κεντρικής Ελλάδος και το εκκλησιαστικό κανάλι 4 Ε. Ραδιοφωνικά θα μεταδοθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμ’ο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα αρχίσει αύριο στις 7:00 το απόγευμα.

Στο αυριανό μας δελτίο θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το μοναστήρι και την εορτή από την Ηγουμένη γερόντισσα Ιωάννα.

Η σπουδαία αυτή θεομητορική εορτή μας δίνει την ευκαιρία να αναφέρουμε κάποια ιστορικά στοιχεία για τα δυο αυτά μοναστήρια. Η Ιερά Μονή Δαμάστας κτισμένη στις βορεινές πλαγιές του Καλλίδρομου έλαβε την ονομασία της από την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας του 16ου αιώνος, η οποία προέρχεται από τη Δαμασκό της Συρίας. Έχει δε συνδέσει την ιστορία της με την Ελληνική Επανάσταση καθώς υπήρξε το καταφύγιο των αγωνιστών του 21 και λίγα μέτρα κάτω από αυτήν σφαγιάσθηκε από τους Τούρκους ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας  και ο αδελφός του Παπα-γιάννης.  Σήμερα αποτελεί ένα δραστήριο πνευματικό κέντρο, έχοντας 14 μοναχές.

Το Μοναστήρι της Παναγίας της Αντίνιτσας βρίσκεται σε ένα θαυμάσιο τοπίο στις πλαγιές του όρους Όθρυς. Κατά την επικρατούσα άποψη το προσωνύμιό της έχει λάβει από το Αϊδίνη της Μικράς Ασίας, όπου και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας. Το 1944 οι κατοχικές δυνάμεις ανατίναξαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς την ιστορική και άλλοτε ακμάζουσα Ιερά Μονή Αντινίτσης και το παρακείμενο Σανατόριο. Το καθολικό που καταστράφηκε ήταν ένα χάρμα οφθαλμών όπως υποστηρίζεται από τούς μελετητές. Αντίγραφο αυτού του παλαιού Ναού είναι το σημερινό Καθολικό το οποίο ανεγέρθη το έτος 2000. 

Και οι δύο Ιερές Μονές ανακαινίσθηκαν επί των ημερών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, η Ιερά Μονή Δαμάστας με την προσφορά του Μεγάλου Ευεργέτου αειμνήστου Δημητρίου Καραγκούνη και η Ιερά Μονή Αντινίτσης με τις προσφορές των πιστών.

Στο Ρεγγίνι υπάρχει ένας παλαιός Ναός αφιερωμένος στην Παναγία. Ο εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα θα αρχίσει την Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα. Ακολούθως θα γίνει λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Ρεγγινιώτισσας. Την Παρασκευή το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Να σημειώσουμε ότι λόγω των ζημιών που έχει υποστεί από σεισμό ο Ναός της Παναγίας, οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. 

Αρκετά παρεκκλήσια πανηγυρίζουν στην Ιερά Μητροπολή μας. Αναμεσά τους το Ιερό παρεκκλήσιο Γενεσίου της Θεοτόκου της ενορίας Αγίων Αναργύρων Γλύφας. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα αρχίσει στις 6:00 το απόγευμα.Το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

Η ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας διοργανώνει απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή στις 7 Σεπτεμβρίου με προορισμό την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 38708 και 6978190392. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.Η αναχώρηση από το Ναό της Αγίας Σοφίας θα γίνει στις 5:00 το απόγευμα.

 

(*) Συνεχίζουμε με δυο είδησεις που ενδιαφέρουν τους γονείς και τους μαθητές.  Ἀνάμεσα στά Γυμνάσια καί Λύκεια, πού ἔχει ἡ πόλη τῆς Λαμίας ὑπάρχει καί τό Ἐκκλησιαστικό Γυμνάσιο καί Λύκειο, πού ἑδρεύει στή συνοικία τῆς Νέας Μαγνησίας καί στεγάζεται σέ ἕνα ὄμορφο, λειτουργικό και ανακαινισμένο κτίριο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως. Το σχολείο με παρουσία ενός ολόκληρου αιώνα στην πόλη της Λαμίας, ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και είναι ισότιμο με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας. Λύκειο και Γυμνάσιο λειτουργούν υπό ενιαία Διεύθυνση.

Στο Λύκειο λειτουργούν όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα να εισάγονται στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε ποσοστό 10%.

Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, οργανωμένο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής, πλουσιότατη δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, καθώς και παρεκκλήσι για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και προγράμματα, όπως πολιτιστικά, αθλητικά, περιβαλλοντικής αγωγής, αγωγής υγείας, Erasmus+, πολυήμερες εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό κ.ά. και λαμβάνουν μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας διακρίσεις και επαίνους. Επίσης, τις απογευματινές ώρες, στο χώρο του Σχολείου, λειτουργούν τμήματα χορωδίας, αγιογραφίας, θεατρικού εργαστηρίου κ.ά.

Καλοῦνται οἱ γονεῖς καί οἱ κηδεμόνες νά προτρέψουν τά παιδιά τους, ἐκεῖνα κυρίως, πού συνδέονται περισσότερο μέ τήν Ἐκκλησία, νά ἐγγραφοῦν στό Ἐκκλη­σια­στι­κό Γυμνάσιο καί στό Ἐκκλησιαστικό Λύκειο τῆς Λαμίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σινώπης 1 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, καθώς και στα τηλέφωνα και την ιστοσελίδα του Σχολείου.

 

(*) Κανονικά θα συνεχίσει για έβδομη χρονιά τη λειτουργία του, το Σχολείο Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως για μαθητές δημοτικού στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας. Από τις 11 Σεπτεμβρίου 5 με 6 το απόγευμα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν την εγγραφή του παιδιού τους. Τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18 του μηνός και θα λειτουργούν όπως κάθε χρόνο, τμήμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας σε ειδικές ομάδες όπως παιδιά αλλοδαπών, τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας, τμήμα εκμάθησης της Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας και τμήμα λογοθεραπείας. Να σας θυμίσουμε ότι το ιδιαίτερο αυτό Σχολείο λειτουργεί με την ευθύνη της κ Χριστίνας Κουτκιά τέως προϊσταμένης της Α/θμίου Εκπαιδεύσεως. Την περσινή σχολική χρονιά φοίτησαν εντελώς δω­ρε­άν 63 μα­θη­τές, καί βοήθησαν ενεργά 28 έμπειροι δάσκαλοι.

  (*)Λαμπρά εορτάσθηκε την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου η ανάμνησις του εν Χώναις Θάυματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του εκ Μαναμάδου της Λέσβου,  στο μοναδικό ανά την Ελλάδα καλλιμάρμαρο  Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο ευρίσκεται στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου.

          Την Τρίτη το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ, αρτοκλασίας  με την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών από την Ενορία και από την πόλη της Λαμίας.

          Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο οποίος μετέφερε και τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου  ενώ το ιερό αναλόγιο εκόσμησε ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Πρωτοψάλτης κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

          Ακολούθως στον προαύλιο χώρο του Ναού εδόθη σε όλους  κέρασμα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

          Την όμορφη βραδιά έκλεισε μια συναρπαστική παραδοσιακή εκδήλωση κατά την οποία η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Φθιώτιδος υπό την διεύθυνση του κου Ιωακείμ, με την συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Μουσικού ωδείου " Εν Ωδαίς", τραγούδησε όμορφα  παραδοσιακά τραγούδια.

          Την εκδήλωση προλόγισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Καρανάσιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παρισταμένους στην συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδηλώσεως και ιδιαίτερα ο π. Νικόλαος ευυχαρίστησε την Αντιδήμαρχο πολιτισμού κα Βίβιαν Αργύρη για την στήριξη που παρείχε ο Δήμος για την επίτευξη αυτής της εκδηλώσεως.

          Στην συνέχεια ο χοράρχης κος Ιωακείμ έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό του παρεκκλησίου, μνημονεύοντας τα ονόματα των δωρητών της οικογενείας του κου Ιωάννη Ντουλάκη , οι οποίοι ήταν οι εμπνευστές και υποστηρικτές στην κατασκευή και  ολοκλήρωση του Ιερού Παρεκκλησίου.

          Ακολούθως  τα παραδοσιακά τμήματα χορού της Ενορίας, Παίδων και Ενηλίκων, υπό την καθοδήγηση του καθηγητού κου Κωνσταντίνου Καλαθά παρουσίασαν χορούς από την Ρούμελη και στην συνέχεια οι χορευτές του Συλλόγου Μικρασιατών χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από την Σμύρνη.

          Στον Εσπερινό και στην Εκδήλωση παραυρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφρειάρχης Φθιώτιδος κος Ευθύμιος Καραϊσκος και ο πρόεδρος του Δ.Δ. Σταυρού κ. Ευάγγελος Καραναστάσης.

          Την τετάρτη 6 Σπετεμβρίου το πρωί τελέσθηκε ο 'Όρθρος και  η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και κατόπιν εδόθη κέρασμα σε όλους τους εορταστές.

          Ενημερώνουμε τους Αγαπητούς Ακροατές ότι σήμερα το απόγευμα στις 6 θα τελεσθεί μεθέορτος Εσπερινός και ακολούθως Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ. 

(*) Τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Σώζοντος θα εορτάσει αύριο η Εκκλησία μας και στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ιερά Μονής Παναγίας Αντινίτσης που βρίσκεται στο 12ο χιλιόμετρο Λαμίας -Δομοκού. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα αρχίσει σήμερα στις 6:30 το απόγευμα. Αύριο θα τελεσθούν Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

 (*) Ιερά Αγρυπνία εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεσθεί την Παρασκευή 8 του μηνός στον ιερό Ναό Εισοδίων θεοτόκου Σταυρού υπερ υγείας, φωτίσεως και ενδυναμώσεως της μαθητιώσας νεολαίας. Οι ιερές ακολουθίες θα αρχίσουν  στις 9:30  το βράδυ.

 (*) Την τιμία κάρα του Οσίου Γέροντος Δαυίδ του Εν Ευβοία θα υποδεχθούν οι κάτοικοι των Λιβανατών το Σάββατο  9 Σεπτεμβρίου. Η Τιμία κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λιβανατών έως και τη Δευτέρα 11 του μηνός. Καθόλο το τριήμερο θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα οι παρακάτω λατρευτικές ακολούθίες: το Σάββατο  στις 5:00 το απόγευμα θα γίνει υποδοχή της Τιμίας κάρας στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής παραλίας Λιβανατών. Στις 5:30 εν πομπή θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιβανατών όπου στις 6:00 θα αρχίσει ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Την Κυριακή στις 7:00 το πρωί θα αρχίσει ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει η Περιφορά της Τιμίας Κάρας. Το Απόγευμα στις 6:00 θα τελεσθεί Εσπερινός και θα ψαλούν τα εγκώμια του Οσίου Δαυίδ. Την Δευτέρα το πρωί θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση και η τιμία κάρα θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή του Οσίου στην Εύβοια.

(*) Η ενορία του Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος θα υποδεχτεί το ιερό λείψανο του Ευαγγελιστού και Αποστόλου Λουκά από την Κορίτσα κλειτσού Ευρυτανίας προς αγιασμό των πιστών. Η υποδοχή θα γίνει τη Δευτέρα  11 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα μπροστά στο 1ο δημοτικό σχολείο της πόλης. Θα ακολουθήσει λιτανεία προς τον ιερό ναό όπου θα γίνει Ιερά Αγρυπνία από τις 8:30 το βράδυ έως τη 1:00 το πρωί. Την επόμενη ημέρα 12 του μηνός θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο. Η αναχώρηση του ιερού λειψάνου θα γίνει αμέσως μετά την παράκληση του αγίου Λουκά που θα αρχίσει στις 7:00 το απόγευμα.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ  τελείται κάθε Πέμπτη στις 6:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 6:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

 (*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει η ενορία του αγίου Αθανασίου Τυμφρηστού την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τατάρνας στην Ευρυτανία.Το κόστος της εκδρομής είναι 10 ευρώ.Οι προσκυνητές θα ξεκινήσουν την εκδρομή τους στις 6:00 το πρωί και θα επιστρέψουν στις 4:00 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στους αριθμούς 69 83 090 5 74 και 69 86 25 52 64.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην ιερά μονή Παναγίας Προυσιώτισσας θα πραγματοποιήσει το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας Αγίας Αικατερίνης Αχινού την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν από τον Αχινό στις 7:00 το πρωί και αφού προσκυνήσουν τα ιερά κειμήλια και ξεναγηθούν στους χώρους του, θα τελέσουν Ιερά Παράκληση.Το ιστορικό μοναστηριακό συγκρότημα που χρονολογείται από το 829 μχ, απέχει 35 χιλιομετρα από το Καρπενήσι. Κατά την επιστροφή θα γευματίσουν στο παλαιό Μικρό Χωριό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 22380 – 41410 και 69 84 44 76 37.

(*) Διήμερη προσκηνυματική εκδρομή στην ιερά νήσο Τήνο θα πραγματοποιήσει η ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαμίας στις 18 &19 Σεπτεμβρίου. Οι προσκυνητές θα επισκεφθούν το Ιερό προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας, καθώς και άλλους πνευματικούς προορισμούς του νησιού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2231 0 23114.

 (*) Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια της Φλώρινας και της Καστοριάς διοργανώνει η ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.Μεταξύ αυτών θα επισκεφθούν τις Ιερές Μονές Αγίου Μάρκου Πρώτης, Αγίου Αυγουστίνου, Παναγίας Μαυριώτισσας, Κλεισούρας, Αγίου Νικολάου Τσιριλόβου, τις ιερές μονές Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου, Αγίας Παρασκευής Βασσιλιάδας καθώς και τον ιερό Ναό Ομορφοκλεισιά όπου φυλάσσεται ξόανο με μορφή του Αγίου Γεωργίου. Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε στο τηλέφωνο 22310 43 4 66.

 (*) Τετραήμερη προσκυνηματική εκδρομή στα νησιά Ρόδο και Σύμη θα πραγματοποιήσει η ενορία Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή θα έχουν την ευκαιρία με τη βοήθεια ξεναγού να γνωρίσουν όλα τα θρησκευτικά προσκυνήματα και τους αρχαιολογικούς χώρους των όμορφων αυτών νησιών. Η τιμή συμμετοχής είναι 275 ευρώ με τα οποία καλύπτονται όλα τα έξοδα. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας καλέστε στα τηλέφωνα 22330 22 4 85, 69 73 83 82 75 και 69 46 34 00 17.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*)Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας, η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδος, το Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου μας προσκαλούν στα «Ιωνικά 2017» που θα διεξαχθούν, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος,  από τις 8 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας.

Τα «Ιωνικά 2017» θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με αγώνα δρόμου στις κεντρικές οδούς της Νέας Μαγνησίας και θα ολοκληρωθούν στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και περιλαμβάνει ομιλίες και απόδοση κειμένων, πλαισιωμένες από τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...