165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1260

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 06 Ιούλιος, 2017

Πέμπτη 6 Ιουλίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Σισώη του μεγάλου. Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Αστίου Επισκόπου Δυρραχίου.Τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Λουκίας της παρθένου, Ρήξου και των συν αυτοίς Ανατολίου, Αντωνίνου, Αντωνίου Απάμου, Απολλωνίου του Γερουσιαστού, Βίκτωρος, Διοδώρου, Δίωνος Κοττυϊου, Λυκία, Λυσίου, Νέα, ¨Οωνος, Παππιανού, Παπικού, Σατίρου, Σερίνου, και ετέρων εννέα. Εορτάζουμε τη μνήμη των Αγίων Φιλήμονος, Αχρίππου, Ονισήμου, Αλεξάνδρου και Επιμάχου.Τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Βασιλείου και των συν αυτώ 70, των εν Σκυθουπόλει. Του Αγίου Οσιομάρτυρος Κυρίλλου, του εκ Θεσσαλονίκης ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1566. Επίσης εορτάζουμε την ανάμνηση της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ευδοκίου προς το Βυζάντιο.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(*) Στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις στο Καινούριο Λοκρίδος μετέβη το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Μίλησε στα 200 παιδιά που φιλοξενούνται και μοίρασε ευλογίες.

 (*) Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεραίδος Στυλίδος  διορίστηκε ο Πανοσ Αρχιμ. πατήρ Αγαθόνικος Βενετσάνος.

 (*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί αύριο στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό της Αγίας  Κυριακής στο Δομοκό.

 (*) Λαμπρό Ιερατικό συλλείτουργο, προς τιμήν του νέου, μεγάλου,  οικουμενικού Αγίου μας, του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου,θα τελεσθεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. 

(*) Ναό προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου ανεγείρει στην Μακρακώμη,η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. Οσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να καταθέσουν την προσφορά τους σε συγκεκριμένο λογαριασμό στην Εθνική τράπεζα. 

(*) Το 1ο και 2ο βραβείο απέσπασαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» σε διαγωνισμό ψαλτικής που διοργανώθηκε στο Βόλο. 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 

(*) Στους χώρους των Εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων στο Καινούριο Λοκρίδος μετέβη σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος, προκειμένου να επικοινωνήσει με τα στελέχη, με τα 200 αγόρια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες, με τον αρχηγό κ Απόστολο Ζιώγα στρατιωτικό καθώς και με τους ομαδάρχες και τους βοηθούς.. Ο Ποιμενάρχης μας τους  απηύθυνε τις πατρικές του συμβουλές, ομίλησε περί της θείας Ευχαριστίας και στο τέλος της ομιλίας  έδωσε ως ευλογία στους κατασκηνωτές μια Καινή Διαθήκη και στους ομαδάρχες και τα στελέχη εικόνες. Η 1η κατασκηνωτική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 10 του μηνός. Η φετινή περίοδος έχει κεντρικό θέμα «Με τους Αγίους της εποχής μας»  και αναπτύσσονται στα παιδιά ανάλογα θέματα από θεολόγους κληρικούς και λαικούς. Υπεύθυνοι των ομάδων είναι φοιτητές και πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, πνευματικά παιδιά της Μητροπόλεως, οι οποίοι και πέρασαν από τις ίδιες κατασκηνώσεις. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η φιλοξενία των παιδιών είναι εντελώς δωρεάν και με την λειτουργία των Κατασκηνώσεων η Ιερά Μητρόπολη αποσκοπεί να βοήθησει τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν  και να απαγγιστρωθούν από την κοινωνική απομόνωση στην οποία τους οδηγούν οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας. Να απομακρυνθούν τα παιδιά από την τηλεόραση, τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο και να δημιουργήσουν ισχυρές φιλίες. Να ζήσουν κοντά στη φύση με το παιχνίδι και την ψυχαγωγία αλλά και να αναγεννηθούν πνευματικά με τη συμμετοχή τους στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

(*) Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας διορίστηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεραίδος Στυλίδος ο Πανοσ Αρχιμ. πατήρ Αγαθόνικος Βενετσάνος. Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον νέο Ηγούμενο την από Θεού Δύναμιν δια την αναπαλαίωση της ερειπωθήσης μονής και ανακαίνιση του αρχαίου καθολικού το οποίο είναι μοναδικό στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδος. Επίσης διόρισε μέλη της διαχειριστικής επιτροπής τον πρωτοπρ πατέρα Ιωάννη Μέρμηγκα και τον πολιτικό μηχανικό κ Γεώργιο Δενδρή. Ως γνωστόν η Ιερά Μητρόπολή μας έχει αναλάβει πρωτοβουλία για αναπαλαίωση της μονής και δια τούτο θα παράσχει εις τον Ηγούμενο και τους συνεργάτες του πάσαν συμπαράστασιν και βοήθειαν.

 (*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας επί τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής θα τελεσθεί αύριο στον ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Δομοκού. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει σήμερα στις 7:00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας. Στην Ιερά Μητροπόλη μας πανηγυρίζουν ακόμα ο ενοριακος Ιερος Ναος της Αγίας στην Παραλία Λιβανατών καθώς και τα ιερά παρεκκλήσια στο Μοσχοχώρι και στην Υπάτη.

 Στήν Παραλία Λιβανατών ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει στις 7:30 τό απόγευμα. Εν συνεχεία θα γίνει λιτάνευση της Iεράς Eικόνος της Aγίας με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών. Αύριο το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στο Μοσχοχώρι το οποίο ευρίσκεται πλησίον του Σπερχειού ποταμού σήμερα στίς 7:00 τό  απόγευμα θα ψαλλεί εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας. Αύριο το πρωί όρθρος και πανηγυρική θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

(*) Λαμπρό ιερατικό συλλείτουργο επί τη μνήμη του Αγίου Παισίου του Αγιορείτου θα τελεσθεί την Τετάρτη 12 Ιουλίου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της θεοτόκου Λαμίας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, με τη συμμετοχή είκοσι ιερέων. Κατά τη διάρκεια της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας θα εκτεθεί προς ευλογία των πιστών το επανωφόριο του Αγίου Γέροντος Παϊσίου. Παρακαλούνται οι τιμώντες την μνήμη του Αγίου να συμμετάσχουν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.Σχετική  ανακοίνωση αγαπητοί ακροατές θα αναγνωσθεί στους Ναούς την προσεχή Κυριακή 9 του μηνός προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας.

(*) Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος ανεγείρει Ναό προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Μακρακώμη, στην πόλη όπου ο Άγιος υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία την περίοδο του μεσοπολέμου.   Δύνανται όσοι επιθυμούν, να συμβάλλουν εις την ανέγερση του Ιερού Ναού καταθέτοντας την συνδρομή τους  στην Εθνική Τράπεζα στον Αρ. Λογαριασμού :396/296232-22 με την ένδειξη για τον Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η θεμελίωση του Ναού προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου έγινε από τον Ποιμενάρχη μας στις 12 Ιουλίου του 2016 ημέρα μνήμης του Αγίου, σε μια έκταση δυο στρεμμάτων έξω από τη Μακρακώμη, δωρεά της κυρίας Αργυρώς Τσαμάρα η οποία κατάγεται από τη Μακρακώμη και διαμένει στην Αθήνα. Ο τόπος είναι κατάφυτος από κυπαρίσσια και άλλα δέντρα και θυμίζει το κελλί του Οσίου Παϊσίου στο Άγιον Όρος. Μπροστά του απλώνεται η κοιλάδα του Σπερχειού και στο βάθος διακρίνεται η πόλις της Λαμίας.Θα είναι μεγάλη ευλογία για ‘όλους μας να έχουμε στην Ιερά Μητρόπολή μας έναν Ναό αφιερωμένο στον νέο Φθιώτη Αγιο τον Οσιο Παϊσιο τον Αγιορείτη.Να προσθέσουμε ότι ο αριθμός λογαριασμού δημοσιευεται και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως με ηλεκτρονική διευθυνση www.i m f t h.gr. Δημοσιευονται ακόμα ο αριθμός λογαριασμού και φωτογραφίες από το Ναό όπως θα κατασκευαστεί σε 3D  απεικόνιση.

(*) Περνάμε τώρα σε μια είδηση ιδιαίτερα ευχάριστη που αφορά τη συμμετοχή μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Γερμανός ο Μελωδός» σε Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης.

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας έλαβε μέρος στον 7ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, τον οποίο διοργάνωσε ο σύνδεσμος ιεροψαλτών Βόλου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

   Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα το Σάββατο 1 Ιουλίου το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα Βόλου και είχε  σαν στόχο την προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την ενίσχυση του φρονήματος των νέων Ιεροψαλτών και σπουδαστών της ψαλτικής τέχνης, την προσφορά κινήτρων για περαιτέρω μελέτη και βελτίωσή τους και τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών αγάπης και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζομένων.

   Η σχολή μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές: Μελισσουργού Μαγδαληνή από το τμήμα Καμ. Βούρλων (β' επίπεδο), η οποία κέρδισε το α' βραβείο, Ντόντου Ελένη (γ' επιπεδο), η οποία κέρδισε το β' βραβείο και Κωστορίζο Ιωάννη (δ' επίπεδο), ο οποίος κέρδισε το β' βραβείο.

   Η επιτροπή αποτελούμενη από σπουδαίους πρωτοψάλτες και δασκάλους της ψαλτικής τέχνης, μεταξύ των οποίων οι κ. Κετσετζής Φώτιος και Παϊκόπουλος Δημοσθένης, επαίνεσαν τους μαθητές για την παρουσία τους, το Διευθυντή της Σχολής μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ καθώς και τους καθηγητές για την επιμελημένη και άρτια απόδοση των μαθητών.

   Ο σημαντικός αυτός και πολύ όμορφα διοργανωμένος διαγωνισμός έκλεισε με την απονομή των βραβείων από τον οικείο Μητροπολίτη και με τις ευχές όλων να ανταμώσουν του χρόνου προς δόξαν Θεού και διάδοση της ιερής τέχνης του Αγίου Δαμασκηνού. Να προσθέσουμε ακόμα ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας τα έτη 2014 και 2013 έλαβε και πάλι μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής στο Βόλο, όπου και τότε οι μαθητές μας απέσπασαν βραβεία στις περισσότερες κατηγορίες.

(*) Η ανακοίνωση που ακολουθεί είναι από το γραφείο αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως.Η Αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης που απορρέει από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος δια της λογχευθείσης πλευράς Του επί του Τιμίου Σταυρού ζωογονεί με το Πανάγιο Αίμα Του, κάθε άνθρωπο που μεταλαμβάνει σε κάθε Θεία Λειτουργία και μεταγγίζει την αληθινή Ζωή. Προέκταση της Θείας Οικονομίας  είναι η δική μας έμπρακτη εφαρμογή της αγάπης προς τον πλησίον. Δυστυχώς, όμως και εμείς οι Χριστιανοί που οφείλουμε να ομοιάσουμε με τον «Αιμοδότη» Χριστό μας, αδιαφορούμε και δεν δίνουμε ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας. Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος από το 2002 με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου ίδρυσε την Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως, με σκοπό την ενίσχυση της Αιμοληψίας της τοπικής μας κοινωνίας. Οι ανάγκες για αίμα σήμερα καλύπτονται οριακά. Στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε όλους τους αιμοδότες, αλλά και όσους για πρώτη φορά θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή της τοπικής μας εκκλησίας, να προσέλθουν στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (καθημερινά 9.00 το πρωί με 13.00 το μεσημέρι και απογεύματα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 με 20.00 το βράδυ όπως και το Σάββατο 10.00-13.00 το μεσημέρι) και να προσφέρουν για την Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως. Υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος είναι ο πατήρ Νικόλαος Κατσαρέλης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας. 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

(*)Τη Μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου θα εορτάσει η εκκλησία μας το Σάββατο 8 Ιουλίου και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζει στη Γλύφα ο κοιμητηριακός Ιερός ναός που είναι αφιερωμένος στον Αγιο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού ο εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει στις 7:00 το απόγευμα. Το Σάββατο θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου θα τελεσθεί την Τρίτη 11 Ιουλίου στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Δίβρης. Η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:15 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:45.(τη μια παρά τέταρτο μετά τα μεσάνυκτα).

(*)  O Αγιορείτης Ιερομόναχος Κοσμάς Δοχειαρίτης από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου θα  βρίσκεται στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαδίου και δέχεται τις εξομολογήσεις των πιστών

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ  τελείται κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

 (*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

 (*)Συνεχίζουμε με ενοριακές εκδρομές.Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή  στα νησιά Ανδρο και Τήνο διοργανώνει η ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας στις 12 και 13 Ιουλίου.Σύμφωνα με το πρόγραμμα την πρώτη μέρα στην ¨Ανδρο οι προσκυνητές θα  επισκεφθούν την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου όπου φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας που αναβλύζει μύρο, η κάρα του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις και του Αγίου Παρθενίου του εν Λαμψάκω. Στο νησί της Ανδρου θα επισκεφθούν επίσης την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας όπου φυλάσσεται Ιερό λείψανο της Αγίας και η θαυματουργός εικόνα της. Την δεύτερη μέρα της εκδρομής οι προσκυνητές θα επισκεφθούν το νησί της Τήνου και θα λειτουργηθούν στο Ιερό προσκύνημα της Παναγίας. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 28940 και 22310 43466. Τα έσοδα από την εκδρομή θα διατεθούν στην αγιογράφηση του Ναού.

(*) Η ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή την Τρίτη 18 Ιουλίου σε μοναστήρια του νομού Πιερίας. Αρχικά οι προσκυνητές θα επισκεφθούν την Η Παλαιά Μονή ιδρύθηκε το 16ο αιώνα από τον Άγιο Διονύσιο και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας σημείωσε οικΙερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω. ονομική και πνευματική ακμή.Ακολούθως οι προσκυνητές θα μεταβούν στην Ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, το μοναδικό προσκύνημα του Αγίου στον ελλαδικό χώρο. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 26 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 38708 και 6978190392.

(*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει η ενορία του αγίου Αθανασίου Τυμφρηστού το Σάββατο 15 Ιουλίου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής Θεσσαλονίκης όπου θα προσκυνήσουν τον τάφο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Το κόστος της εκδρομής είναι 25 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στους αριθμούς 69 83 090 5 74 και 69 86 25 52 64.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

 

(*) Το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» έρχεται σήμερα για να μετατρέψει τη  Λαμία σε ένα γαστρονομικό σταυροδρόμι συζητήσεων, γνώσεων και προβολής ιδιαίτερων γεύσεων. Για τέσσερις ημέρες, από τις 6 έως και τις 9 Ιουλίου, η Λαμία θα αναλάβει το ρόλο της Γαστρονομικής Πρωτεύουσας της χώρας φιλοξενώντας στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας παραδοσιακά εδέσματα και προϊόντα της Ρούμελης και όχι μόνο.

Το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» διοργανώνεται από το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φθιώτιδος και την Ενωση Ονοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, αποτελείται δε από 6 μεγάλες θεματικές ενότητες:

  • Έκθεση Προϊόντων,
  • Εργαστήρια Γεύσεων,
  • Οι Κουζίνες της Ελλάδος,
  • Κουζίνα της Φθιώτιδος,
  • Κουζίνα της Στερεάς Ελλάδος,
  • Μεσόγειος: Γεύσεις και Ακούσματα.

Και τις τέσσερις ημέρες του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, παράλληλα, τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό μέσα από χορευτικές παρουσιάσεις, αναπαραστάσεις εθίμων, συναυλίες παραδοσιακής μουσικής και αναπαραστάσεις καθημερινής ζωής.

Το Ωράριο Λειτουργίας του Φεστιβάλ είναι το ακόλουθο σήμερα και την Παρασκευή 6:00 το απόγευμα με 12:00 το βράδυ. Το Σάββατο και την κυριακή 10:00 το πρωί με 1:00 το μεσημέρι και 6:00 το απόγευμα με 12:00 το βράδυ.

(*) Στη Σύρο βρέθηκε από 1 έως 3 Ιουλίου η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας όπου συμμετείχε στο επετειακό 10ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Σύρου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Ερμούπολης.

       Η Χορωδία ερμήνευσε έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Μιχάλη Παπαπέτρου και απέσπασε άριστες κριτικές και το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

       Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, η Χορωδία μας τιμήθηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Σύρου κυρία Θωμαή Μενδρινού στο χώρο του ιστορικού Δημαρχείου της Ερμούπολης. 

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...