165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1223

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 12 Μάιος, 2017

Παρασκευή 12 Μαϊου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει Τη μνήμη των εν Αγίοις πατέρων ημών Επιφανίου επισκόπου εν Κύπρω και του Γερμανού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Τη μνήμη του Αγίου Ευθυμίου επισκόπου Ιεροσολύμων, του Αγίου Θεοφάνους επισκόπου Κύπρου,του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Βλαχίας και του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Θεοδώρου του εν τη νήσω Κυθήρων τον ασκητικόν βίον διανύσαντος. Τη μνήμη της οσίας Καλλιτρόπου, αδελφής του Αγίου Επιφανίου καθώς και την ανάμνηση της ευρέσεως των ιερών λειψάνων της αγίας παρθενομάρτυρος Ειρήνης εν Καρυαίς Λέσβου. 

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

(*) Οικονομική ενίσχυση στους εννέα αμίσθους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προσέφερε αυτές τις ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

(*) Η μηνιαία σύναξη των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως για το μήνα Μαϊο θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαϊου  σε όλες αρχιερατικές περιφέρειες.

 (*) 28 κιβώτια με συμπληρώματα διατροφής με σίδηρο και βιταμίνες προσέφερε ο Δήμαρχος Στυλίδος κ Απόστολος Γκλέτσος στο ίδρυμα Αργύρη Πετρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος.

(*) Με σκοπό τον φωτισμό των μαθητών που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, στίς ἕδρες τῶν Ἀρχιερατικῶν Περιφερειῶν καί σε ἄλλες μεγάλες πόλεις.

(*) Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης της Ιεράς ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων θα μεταδώσει το κανάλι σταρ κεντρικής Ελλάδος την Κυριακή 7 με 11 το πρωί.  

(*) Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΝΑ κεντρικής Ελλάδος θα μεταδώσει το Σάββατο 13 Μαϊου στις 9:15 το βράδυ την πολύ πετυχημένη εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Ιεράς Μητροπόλεως με τίτλο «Ωδή στον Αθανάσιο Διάκο».

(*) Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί το Σάββατο 13 Μαϊου στο χωριό Καστρί και συγκεκριμένα στο εξωκλήσι του Αγίου χαραλάμπους, παρουσία της δεξιάς χειρός του Αγίου χαραλάμπους η οποία φυλάσσεται στην ιερά Μονή Αγάθωνος.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*) Οικονομική ενίσχυση στους εννέα αμίσθους ιερείς της Μητροπόλεώς μας προσέφερε αυτές τις ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Νικόλαος. Οι άμισθοι κληρικοί συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του Ποιμενάρχου μας και για αρκετή ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων επαίνεσε τους ιερείς και διακόνους, οι οποίοι αψη­φώ­ντας τις δυσκολίες, δέχονται να χειροτονηθούν άμισθοι και να θέτουν τον εαυτό τους στη διακονία της Εκ­κλη­σίας και τους υποσχέθηκε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα είναι αρωγός εις το έργο τους και συμπαραστάτης στις οικογένειές τους.Να σημειώσουμε ότι η οικονομική ενίσχυση στους αμίσθους κληρικούς εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

(*) Τη Δευτέρα 22 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Διακονία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στη μνήμη του αοιδίμου Μητροπολίτη Σιατίστης κυρού Αντωνίου με θέμα: «Ο άνθρωπος του Θεού». Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συνδιοργανώνεται από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης και Πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ..

          Την εκδήλωση θα ανοίξουν με τροπάρια οι Φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια αυτής θα προεδρεύσει ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης.

Κατόπιν χαιρετισμού του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής π. Αλεξίου Παπαστεργίου και του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος με θέμα: «Ο Σιατίστης Αντώνιος, ο γλυκύς ποιμένας».

Ακολουθούν, ο αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σιατίστης με θέμα: «Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος: ο άνθρωπος του Θεού», η γερόντισσα Θεολογία, καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου, με θέμα: «Ασκητική Ιερωσύνη» και ο κ. Αναστάσιος Δάρδας, Δρ. Θεολογίας, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Σιατίστης, με θέμα: «Βιώματα από την Αγιοπατερική Αρχιερατεία του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης μακαριστού Αντωνίου». 

Τέλος, και μετά από το χρόνο που θα αφιερωθεί σε συζήτηση των ομιλητών με το κοινό, η ημερίδα θα κλείσει με χαιρετισμό του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου. 

(*) Στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως θα συγκεντρωθούν την Τρίτη 16 του μηνός στις 9:00 το πρωί οι εφημέριοι Λαμίας και περιχώρων και της αρχιερατικής περιφέρειας Στυλίδος και Πελασγίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη μηνιαία συναξή τους. Στους ιερείς θα μιλήσει ο Ποιμενάρχης μας κ Νικόλαος και θα  τους ενημερώσει για διοικητικά θέματα και θα τους δώσει κατευθυντήριες οδηγίες. Επίσης οι ιερείς θα προμηθευτούν τον φάκελο τους με το έντυπο ποιμαντικό υλικό. Για τους ιερείς των υπολοίπων Αρχιερατικών Περιφερειών η μηνιαία σύναξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 του μηνός στις 9:00 το πρωί.

 (*) 28 κιβώτια τα οποία περιέχουν το καθένα 48 κουτάκια συμπλήρωμα διατροφής με σίδηρο και βιταμίνες προσέφερε ο Δήμαρχος Στυλίδος κ Απόστολος Γκλέτσος στο ίδρυμα Αργύρη Πετρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος.Η ευγενική αυτή προσφορά αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος των τροφίμων. Ο  διευθυντής και το προσωπικό του Γηροκομείου ευχαρίστησε θερμά τον κ Δήμαρχο για την σημαντική προσφορά του και του ευχήθηκε ο δωρεοδότης Χριστός να του χαρίζει υγεία και επιτυχία στα δύσκολα καθηκοντά του.

(*) Οι ετήσιες Πανελλήνιες εξετάσεις, κατά τις οποίες χιλιάδες νέοι και νέες θα διαγωνισθούν και φέτος για την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδος μας, ξεκινούν την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Η Ιερά Μητροπολή μας, πιστή στην παράδοση της ορθοδόξου προσευχής θα σταθεί στο πλευρό των παιδιών μας με την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως ευχόμενη για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η Ιερά Παράκληση στη Λαμία θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στο τέλος της κοινής προσευχής θα δοθεί στους υποψηφίους φοιτητές μια μικρή ευλογία. Επίσης Ιερά Παράκληση θα τελεσθεί την ίδια ώρα και στις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

(*) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής εγκαινίασε με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια το δεύτερο καθολικό της Ιεράς ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων αφιερωμένο στον Αγιο Χρυσόστομο Σμύρνης. Την ακολουθία των εγκαινίων και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετέδωσαν ζωντανά το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι σταρ κεντρικής Ελλάδος και το εκκλησιαστικό κανάλι 4 Ε. Το σταρ κεντρικής ελλάδος θα μεταδώσει το σπουδαίο αυτό εκκλησιαστικό γεγονός σε επανάληψη την Κυριακή 7 με 11 το πρωί δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους μας να το παρακολουθήσουμε.  

 (*) Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ΕΝΑ κεντρικής Ελλάδος θα μεταδώσει το Σάββατο 13 Μαϊου στις 9:15 το βράδυ την πολύ πετυχημένη εκδήλωση ιστορικής μνήμης με τίτλο «Ωδή στον Αθανάσιο Διάκο»  που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Τετάρτη 26 Απριλίου στο αμφιθέατρο  του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου  της. Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν δημοτικά άσματα για τον Αθανάσιο Διάκο και το αιματοβαμένο ράσο της επαναστάσεως του 1821 από τους καλλικέλαδους αοιδούς της δημοτικής μας παραδόσεως πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Χρίστο Κυριακόπουλο και  κ Σάββα Σιάτρα με τη συμμετοχή της παραδοσιακής ορχήστρας του Ωδείου «εν Ωδαίς».

 (*) Έως αρχές Ιουνίου θα γίνονται τα μαθήματα στο Σχολείο Ενισχυτικής Διδασκαλίας που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη τα τελευταία έξι χρόνια στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Λαμίας. Στο σχολείο αυτό λειτουργούν τμήμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας σε ειδικές ομάδες όπως παιδιά αλλοδαπών, τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας, τμήμα εκμάθησης της Αγγλικής και Γαλλικής Γλώσσας και από φέτος γίνονται και μαθήματα λογοθεραπείας. Στό συγκεκριμένο Σχολείο φοιτούν εντελῶς δω­ρε­άν  63 μα­θη­τές, όπου μέ τήν μέριμνα της υπευθύνου κ. Χριστίνας Κουτκιά συνταξιούχου εκπαιδευτικού, τ. προϊσταμένης του γραφείου της Α/θμίου Ἐκπαιδεύσεως καί μέ τήν ενεργό βοή­θει­α 28  έμπειρων δασκάλων προσφέρονται στά παιδιά γνώσεις στά μαθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού, καθώς καί σε ξένες γλώσσες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε μέρα κατά τις ώρες 5:00 με 6:00 το απόγευμα.

Φροντιστήριο που παρέχει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές Γυμνασίου και Ά Λυκείου λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά η ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας. Εθελοντές εκπαιδευτικοί προσφέρουν τα μαθήματα των  Αρχαίων Ελληνικών, Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας τα οποία πραγματοποιούνται στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. 

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕς ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

(*)Θεία Λειτουργία παρουσία της δεξιάς χειρός του Αγίου χαραλάμπους η οποία φυλάσσεται στην ιερά Μονή Αγάθωνος θα τελεσθεί το Σάββατο 13 Μαϊου στο χωριό Καστρί και συγκεκριμένα στο εξωκλήσι του Αγίου χαραλάμπους. Το τεμάχιο του ιερού λειψάνου θα μεταφερθεί νωρίς το πρωί από την αδελφότητα του μοναστηριού και μετά τις ακολουθίες θα επιστραφεί και πάλι στο μοναστήρι. Προσκαλούνται οι πιστοί να προσέλθουν στις ακολουθίες προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Αγίου Χαραλάμπους.

 (*) Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας. Θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

 

(*) Ιερά Παράκληση  προς τον ¨Αγιο Νεκτάριο τελείται κάθε Παρασκευή στις 6:00 το απόγευμα στον  Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Λαμίας. Επίσης κάθε Παρασκευή εκτός Λαμίας τελείται Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό Πετρωτού και Ιερά Παράκληση στους Αγίους Αναργύρους στον ιερό Ναό της Γλύφας.

(*) Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Ταράτσα τελείται Θεία Λειτουργία κάθε Σάββατο από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:15. Επίσης Θεία Λειτουργία τελείται το Σάββατο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Καλυβίων και στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό της Παναγίας της Ξηριώτισσας.

 (*)  2η Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Αρχίζει στις 11:00 το πρωί κα τελειώνει στις 12:00 το μεσημέρι.

(*) Ενοριακή  σύναξη νέων πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λαμίας. Το θέμα των φετινών μαθημάτων είναι «Ερμηνεία χωρίων της Αγίας Γραφής». Τα μαθήματα  πραγματοποιούνται στο ενοριακό πνευματικό κέντρο κάθε Σάββατο στις 7:15 το απόγευμα από τον εφημέριο πατέρα Νικόλαο Κατσαρέλη.

(*) Η ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή τη Δευτέρα 22 Μαϊου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού όπου φυλάσσεται Ιερό Λείψανο της Αγίας  μεγαλομάρτυρος Σοφίας. Ακολούθως θα μεταβούν στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Η τιμή συμμετοχής είναι 22 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 38708 και 6978190392.

(*) Προσκυνηματική εκδρομή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω διοργανώνει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Μοσχοχωρίου τη Δευτέρα 29 Μαϊου.Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες στην εκδρομή αρχικά θα επισκεφθούν τον Ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών όπου θα συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και θα προσκυνήσουν τεμάχια των ιερών Λειψάνων των Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης που φυλάσσονται εκεί. Ακολούθως θα μεταβούν στον ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω για να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης από τη Βενετία που θα φιλοξενείται εκεί για λίγες ημέρες. Στη συνέχεια θα κάνουν μια στάση για ξεκούραση στο Χαιδάρι.Η τιμής συμμετοχής στην εκδρομή είναι 20 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι καλέστε στο τηλέφωνο του εφημερίου 69 46 78 78 75 και στο μέλος του φιλοπτώχου ταμείου με αριθμό 69 49 88 16 88.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 

  (*) Το γραφείο τύπου του Δήμου Λαμιέων μας ενημερώνει ότι σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, καταργούνται οι υφιστάμενες λίστες ωφελουμένων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», στο πλαίσιο εναρμόνισης του προγράμματος με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

        Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης από από 1η Ιουνίου, εντάσσονται αυτοδίκαια στις παροχές του Προγράμματος ΤΕΒΑ.  Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθούν νέες λίστες ωφελουμένων στις οποίες θα περιλαμβάνονται, όσοι δηλώσουν στην υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος, την πρόθεσή τους να είναι και ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ, καθώς και από ποιον Δήμο επιθυμούν να εξυπηρετούνται.

      Για να δηλωθεί η ένταξη στο ΤΕΒΑ, απαιτείται τροποποίηση της αίτησης του ΚΕΑ, είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων των Δήμων και των ΚΕΠ, είτε απευθείας από τους δικαιούχους. 

     Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

  1.                   i.  στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου επί της οδού Φλέμινγκ & Ερυθρού Σταυρού ή στο τηλέφωνο: 22310 22293 , από τις 09:00 έως τις 14:00, και
  2.                  ii.  στα ΚΕΠ του Δήμου Λαμιέων  στα τηλέφωνα: 22310 67201 & 22310 66160, από τις 09:00 έως τις 14:00. 

(*) Ο Αθλητικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφικτύονες Λαμίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας, τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Μαγνησίας Λαμίας, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Φθιώτιδος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Διατήρησης Ελληνικής Παράδοσης & Εθίμων, συνδιοργανώνουν ομιλία με θέμα: «Το Δημογραφικό και Μεταναστευτικό Πρόβλημα της Ελλάδας». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων στην οδό Λεωνίδου  9-11 στον 2ο όροφο στις  7.30 το απόγευμα. Ομιλητής θα είναι ο κ. Αναστάσιος Λαυρέντζος συγγραφέας των βιβλίων «Σιωπηρή Άλωση» και «Η Θράκη στο μεταίχμιο». Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Φιλόλογος & Παρουσιαστής του STAR Κεντρικής Ελλάδας κ. Στάθης Πράπας.
Η αξιοπρέπεια της μακραίωνης ελληνικής ιστορικής παρουσίας και συνέχειας, αλλά και η ανάγκη διατήρησης της ελληνικής γλώσσας ηλικίας τουλάχιστον 4.000 ετών, επιβάλλουν την ενεργό συμμετοχή όλων σε κρίσιμες διαβουλεύσεις, όπου με σύνεση, περίσκεψη, προβληματισμό και διεισδυτική ματιά στα προβλήματα του δημογραφικού και μεταναστευτικού θα αναδυθούν λύσεις πολιτικού χαρακτήρα, αλλά εθνικής σπουδαιότητας.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην ομιλία θα εκπροσωπήσει ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ πατήρ Ανθιμος Νερατζής.

(*)ο ειδικός γραμματέας του Συλλόγου πολυτέκνων Φθιώτιδος κ Θωμάς Γεώργας μόλις μας ενημέρωσε για την εκδήλωση με θέμα: «Το Δημογραφικό και Μεταναστευτικό Πρόβλημα της Ελλάδας».Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πολιτιστικές ειδήσεις της ημέρας. Ο Σύλλογος Επτανησίων Φθιώτιδος με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος διοργανώνουν εκδήλωση  για την 153η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.Συμμετέχει και ο μουσικός όμιλος «η κερκυραική καντάδα και Μαντολινάτα». Η φιλόλογος κ Αναστασία Δεληγεωργοπούλου θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «τα επτάνησα των αγώνων και του πολιτισμού».Η εκδήλωση θα λάβει χώρα αύριο στις 7:30 το βράδυ στο δημοτικό θέατρο Λαμίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας θα εκπροσωπήσει ο αρχιερατικός επίτροπος Λαμίας πατήρ παναγιώτης Σερέτης. 

(*) Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Γυναικών Κάτω Τιθορέας μας προσκαλεί την Κυριακή 14 του μηνός στις 7:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κάτω Τιθορέας για την εορτή της μητέρας. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως θα γίνει απαγγελία ποιημάτων από την κ Βαλένα Λιγνού. Θα ακουσθούν μητρικά νανουρίσματα από τη χορωδία Κάτω Τιθορέας και επίκαιρη ομιλία με αναφορά στη μητέρα θα κάνει η κ Ιωάννα Κιούση. Στην εκδήλωση μετέχει και το παράρτημα της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με παραδοσικά τραγούδια. Η εκδήλωση θα κλείσει  με χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. 

 (*) Ένα νέο παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ο Μπαμπάς μου… ο ήρωας μου» του συγγραφέα κυρίου Παναγιώτη Δημητρόπουλου, κυκλοφόρησε από την Ελληνοεκδοτική.  Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 14 Μαϊου στις 11:30 το πρωί στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας με πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού συλλόγου «Συν στον άνθρωπο».Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως θα μιλήσουν ο συγγραφέας, η σύμβουλος σχέσεων, παιδιού και οικογένειας κ Αναστασία Φρόντζου-Χρηστίδη και η κ Μαρία Τρυφωνίδη, πρόεδρος του συλλόγου «Φλόγα». Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την στήριξη-εκστρατεία ενάντια στον παιδικό καρκίνο. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης. 

 

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...