165

Ραδιοφωνικά Δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1220

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 09 Μάιος, 2017

Τρίτη 9 Μαϊου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου προστάτου των οδηγών. Τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου και Μάρτυρος Ησαίου. Τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Ακυλίνης, Καλλινίκης ,Ἐπιμάχου καὶ Γορδιανού. Τη μνήμη των Αγίων Νικολάου του Νέου του εν Βουναίνοις, Μαξίμου Πατριάρχου Ἱεροσολύμων και του Οσίου Σίου από την Αντιόχεια της Συρίας. Επίσης σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μεγάλου πρίγκιπα τῆς Μόσχας, Κωνσταντίνου μάρτυρος, βασιλέα των Σκώτων και του Οσίου Ιωσήφ της Ὄπτινα. 

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

(*) Το δεύτερο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων, αφιερωμένο στον Αγιο Χρυσόστομο Σμύρνης θα εγκαινιάσει  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αύριο Τετάρτη.

(*) Στο πανηγυρίζον εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου απέναντι από τη ΜΕΡΥΠ μετέβη σήμερα το πρωί Ο Ποιμενάρχης μας και χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία.

(*)Ημερίδα στη μνήμη του αοιδίμου Μητροπολίτη Σιατίστης κυρού Αντωνίου με θέμα: «Ο άνθρωπος του Θεού» διοργανώνεται τη Δευτέρα 22 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Διακονία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

(*) Οικονομική ενίσχυση στους εννέα αμίσθους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προσέφερε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

(*) Η μηνιαία σύναξη των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως για το μήνα Μαϊο θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαϊου  σε όλες αρχιερατικές περιφέρειες.

(*) Με σκοπό τον φωτισμό των μαθητών που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, στίς ἕδρες τῶν Ἀρχιερατικῶν Περιφερειῶν καί σε ἄλλες μεγάλες πόλεις.

(*) Στο χωριό Καστρί και συγκεκριμένα στο εξωκλήσι του Αγίου χαραλάμπους θα τελεσθεί το Σάββατο 13 Μαϊου Θεία Λειτουργία παρουσία της δεξιάς χειρός του Αγίου χαραλάμπους η οποία φυλάσσεται στην ιερά Μονή Αγάθωνος.

 (*) Συνεχίζεται έως την Παρασκευή η Έκθεση Υφαντικής Τέχνης που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολή μας καθημερινά 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου. Οι ενδιαφερόμενοι έχετε λίγες ημέρες περιθώριο να την επισκεφθείτε  και να προμηθευτείτε σπάνια έργα υφαντικής τέχνης.

 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*) Τον ιερό Ναό του Αγίου ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων, δευτέρου καθολικού της ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων θα εγκαινιάσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος αύριο Τετάρτη 10 Μαϊου το πρωί. Κατά την Εκκλησιαστική τάξη σήμερα στις 6:30 το απόγευμα θα γίνει η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων και στη συνέχεια θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Αύριο το πρωί θα τελεσθεί ο Ορθρος και η ακολουθία των εγκαινίων κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνεται στο εκκλησίασμα ερμηνεία των τελουμένων για να μπορεί κάθε πιστός να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα των τελετουργικών πράξεων.Ακολούθως στην εγκαινιασμένη Αγία Τράπεζα θα τελεσθεί η αρχιερατική θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας. Η τελετή των εγκαινίων και η θεία Λειτουργία θα μεταδοθούν απευθείας από τον ραδιοφωνικό μας σταθμό  από τον εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό «4Ε»  αλλά και από τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος» από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι με σκοπό περισσότεροι ακόμα να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και οπτικά αυτή την ιδιαίτερη και ευλογημένη ακολουθία και μάλιστα ενός ιερού Ναού αφιερωμένου στον Αγιο εθνοιερομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης, ενός Ναού από τους ελάχιστους στην Ελλάδα. Προσκαλούνται οι ευλαβείς πιστοί να συμμετάσχουν στην μοναδική και ιστορική τελετή των Εγκαινίων καθώς και στην Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μονή Μεταμορφωσεως έχει την ιδιαίτερη ευλογία να κατέχει προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Χρυσοστόμου όπως: Αρχιερατικό σάκο, επιστήθιο σταυρό, επανωκαλύμμαυχο καθώς και 18 χειρόγραφες σελίδες.

(*)Στο πανηγυρίζον γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος  Χριστοφόρου της Ενορίας των Αγίων Αποστόλων Λαμίας, το οποίο ευρίσκεται έναντι των εγκαταστάσεων της ΜΕΡΥΠ, χοροστάτησε και ωμίλησε  ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης   μας    κ.  Νικόλαος την Τρίτη 9 Μαΐου, παρουσία πολλών προσκυνητών και διερχομένων.

          Στο εκκλησάκι αυτό καθημερινά προσέρχονται πολλοί πιστοί  και ανάβουν το κεράκι τους προσευχόμενοι στον Άγιο.          Ιδιαιτέρως δε οι εποχούμενοι οδηγοί περνώντας κάνουν τον σταυρό τους μιας και ο Άγιος Χριστοφόρος είναι προστάτης των οδηγών και είναι μεγάλη ευλογία  όλοι οι οδηγοί να προσεύχονται σε αυτόν.

          Στο σύντομο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο σήμερα τιμώμενο Άγιο και ιδιαιτέρως στα χαρακτηριστικά της αγιότητός του σημειώνοντας τα διδάγματα που αποπνέουν από την εορτή του αγίου.

          Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

          Μέσα στην αναστάσιμη περίοδο, ο Άγιος Χριστοφόρος μας διδάσκει την αρετή της αγάπης και της διακονίας. Με το μικρό διακόνημά του το να περνά στην απέναντί όχθη του ποταμού τους διερχομένους, ο Άγιος εσώθη από την αμαρτία και κατέστη προστάτης και αρωγός όλων των οδηγών, διδάσκοντας σε όλους εμάς την αξία της διακονίας όποια και εάν είναι αυτή καθώς επίσης και ότι ο Κύριος ήλθε στην γη για  να σώσει τους  αμαρτωλούς.

          Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και ο Άγιος Χριστοφόρος να προστατεύει τους οδηγούς από τα ατυχήματα  και από κάθε κακό.

Επίσης σήμερα πανηγύριζαν και τα Ιερά παρεκκλήσια του Αγίου Χριστοφόρου των Ιερών Μονών Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας και Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος.

Η Ενωση Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Λαμίας τίμησε τον προστάτη της Αγιο Χριστοφόρο και τέλεσε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Ταράτσα. 

(*) Τη Δευτέρα 22 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Διακονία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στη μνήμη του αοιδίμου Μητροπολίτη Σιατίστης κυρού Αντωνίου με θέμα: «Ο άνθρωπος του Θεού». Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συνδιοργανώνεται από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης και Πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ..

          Την εκδήλωση θα ανοίξουν με τροπάρια οι Φοιτητές της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια αυτής θα προεδρεύσει ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης.

Κατόπιν χαιρετισμού του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής π. Αλεξίου Παπαστεργίου και του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος με θέμα: «Ο Σιατίστης Αντώνιος, ο γλυκύς ποιμένας».

Ακολουθούν, ο αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σιατίστης με θέμα: «Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος: ο άνθρωπος του Θεού», η γερόντισσα Θεολογία, καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου, με θέμα: «Ασκητική Ιερωσύνη» και ο κ. Αναστάσιος Δάρδας, Δρ. Θεολογίας, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Σιατίστης, με θέμα: «Βιώματα από την Αγιοπατερική Αρχιερατεία του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης μακαριστού Αντωνίου». 

Τέλος, και μετά από το χρόνο που θα αφιερωθεί σε συζήτηση των ομιλητών με το κοινό, η ημερίδα θα κλείσει με χαιρετισμό του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

  (*) Οικονομική ενίσχυση στους εννέα αμίσθους ιερείς της Μητροπόλεώς μας προσέφερε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Νικόλαος. Οι άμισθοι κληρικοί συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του Ποιμενάρχου μας και για αρκετή ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων επαίνεσε τους ιερείς και διακόνους, οι οποίοι αψη­φώ­ντας τις δυσκολίες, δέχονται να χειροτονηθούν άμισθοι και να θέτουν τον εαυτό τους στη διακονία της Εκ­κλη­σίας και τους υποσχέθηκε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα είναι αρωγός εις το έργο τους και συμπαραστάτης στις οικογένειές τους.Να σημειώσουμε ότι η οικονομική ενίσχυση στους αμίσθους κληρικούς εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

(*) Τη μηνιαία σύναξή τους για τον μήνα Μαϊο θα  πραγματοποίησουν  οι εφημέριοι Λαμίας και περιχώρων την Τρίτη 16 του μηνός. Οι ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Στυλίδος και Πελασγίας  θα συγκεντρωθούν το πρωί  στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου όπου ο Σεβασμιώτατος θα  τους ενημερώσει για διοικητικά θέματα και θα τους δώσει κατευθυντήριες οδηγίες. Επίσης οι ιερείς θα προμηθευτούν τον φάκελο τους με το έντυπο ποιμαντικό υλικό. Τώρα για τις υπόλοιπες  Αρχιερατικές Περιφέρειες η μηνιαία σύναξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 του μηνός στις 9:00 το πρωί.

(*) Οι ετήσιες Πανελλήνιες εξετάσεις, κατά τις οποίες χιλιάδες νέοι και νέες θα διαγωνισθούν και φέτος για την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδος μας, ξεκινούν την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Η Ιερά Μητροπολή μας, πιστή στην παράδοση της ορθοδόξου προσευχής θα σταθεί στο πλευρό των παιδιών μας με την τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως ευχόμενη για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η Ιερά Παράκληση στη Λαμία θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στο τέλος της κοινής προσευχής θα δοθεί στους υποψηφίους φοιτητές μια μικρή ευλογία. Επίσης Ιερά Παράκληση θα τελεσθεί την ίδια ώρα και στις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

 (*) Εκθεση με θαυμάσια και μοναδικά  υφαντά εργόχειρα, το οποία φιλοτέχνησαν οι μαθήτριες της Σχολής Υφαντικής της Ιεράς Μητροπόλεως λειτουργεί καθημερινά 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Διοικητικού κέντρου.Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Πέμπτη το απόγευμα παραμονή της εορτής του Αγίου Εφραίμ. και πολλοί είναι αυτοί που καθημερινά επισκέπτονται την έκθεση και κάνουν τις αγορές τους. Επίσης  συγχαίρουν την φθιωτική εκκλησία που συμβάλλει στην προβολή και διάδοση της υφαντικής τέχνης καθώς και τις μαθήτριες της Σχολής Υφαντικής που δημιούργησαν με πολύ κέφι και μεράκι   τα παραδοσιακά υφαντά σε ποικίλα σχέδια και χρώματα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 12 του μηνός.

ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕς ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

 (*) Όπως ήδη αναφέραμε στο αγιολόγιο της ημέρας η Αγία μας εκκλησία εόρτασε σήμερα και τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις και στην Ιερά Μητροπολή μας έχουμε ιερούς  Ναούς αφιερωμένους στον Αγιο στην Ανθήλη, στό Δίλοφο, στο χωριό Γραμμένη Μακρακώμης και Αγιο Γεώργιο Δομοκού.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ανθήλης χθες το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Ακολουθως έγινε  περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων. Στο τέλος του εορτασμού στον προαύλιο χώρο παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό σύλλογο Ανθήλης. Το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική Θεία και στις 7:00 το απόγευμα θα τελεσθούν μεθέορτος εσπερινός και ακολούθως Ιερά Παράκληση στον ¨Αγιο Νικόλαο το Νέο προς φωτισμό και ενίσχυση των διαγωνιζόμενων μαθητών στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Γυμνασίου και Λυκείου .

Εκκλησάκια αφιερωμένα στον Αγιο Νικόλαο υπάρχουν επίσης στους Κομποτάδες, στη Γλύφα και συγκεκριμένα στην παρακείμενη νήσο, στην Αταλάντη καθώς και στην Λάρυμνα.

Σύμφωνα  με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως ο ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης πατήρ Σεραφείμ κήρυξε το θείο λόγο χθες το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό στην Ανθήλη και το πρωί στην πανηγυρίζουσα ενορία της Γραμμένης.

 (*) Στο χωριό Καστρί και συγκεκριμένα στο εξωκλήσι του Αγίου χαραλάμπους θα τελεσθεί το Σάββατο 13 Μαϊου Θεία Λειτουργία παρουσία της δεξιάς χειρός του Αγίου χαραλάμπους η οποία φυλάσσεται στην ιερά Μονή Αγάθωνος. Το τεμάχιο του ιερού λειψάνου θα μεταφερθεί νωρίς το πρωί από το εκκλησιαστικό συμβούλιο και μετά τις ακολουθίες θα επιστραφεί και πάλι στο μοναστήρι. Προσκαλούνται οι πιστοί να προσέλθουν στις ακολουθίες προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Αγίου Χαραλάμπους. 

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεσποίνης. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

 (*) Περίπατο πραγματοποίησαν χθες οι εθελόντριες κυρίες του κέντρου Αγάπης του ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και τα παιδιά από την ενοριακή σύναξη νέων. Ο περίπατος αυτός ήταν μια πρωτοβουλία του προισταμένου του Ναού πατρός Νεοφύτου Ραφαηλίδη και του εκκλησιαστικού συμβουλίου ειςένδειξη ευγνωμοσύνης στην προσφορά των εθελοντριών κυριών. Προορισμός ήταν η ιστορική ιερά μονή αγίου αθανασίου Ομβριακής η οποία βρίσκεται σε ένα  όμορφο και  καταπράσινο περιβάλλον.  Φτάνοντας στο προορισμό η Μοναχή Μακαρία τους υπεδέχθη με εγκαρδιότητα τους ξενάγησε στην ιερά μονή και ευθύς αμέσως έψαλλαν την ακολουθία ιεράς Παρακλήσεως. Μετά το καθιερωμένο μοναστηρικό κέρασμα επιστρέφοντας στη Λαμία ο πατήρ Νεόφυτος και ο συνεφημέριος πατήρ Παναγιώτης Σερέτης δεξιώθηκαν τα παιδιά της συνάξεως σε τοπικό κατάστημα της Λαμίας και το δείπνο αυτό ήταν η λήξη των εβδομαδιαίων συναντήσεών τους, υποσχόμενοι να συνεχίσουν τις όμορφες συνάξεις τους και την ερχόμενη χρονιά. 

(*) Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου τα κατηχητικά σχολεία της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Λαμίας πραγματοποίησαν την Κυριακή του παραλύτου μονοήμερη εκδρομή στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Καινούριο Λοκρίδος.Τα παιδιά συνοδευόμενα από τους κατηχητές τους και τον εφημέριο π. Βασίλειο Καραμέρη, είχαν την ευκαιρία να περάσουν ξέγνοιαστες ώρες χαράς στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων.Τα παιδιά επιδόθηκαν σε αθλήματα και αγωνίσματα, τραγούδησαν, έψαλλαν στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης ενώ στο τέλος τους προσφέρθηκε και γεύμα. Αργά το απόγευμα επέστρεψαν στη Λαμία εχαριστώντας τους κατηχητές και τον π. Βασίλειο για τις όμορφες στιγμές που τους προσέφεραν ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη κατηχητική χρονιά. 

 (*) Μονοήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε προσκυνήματα της Ευβοίας θα πραγματοποιήσει η ενορία των Αγίων Θεοδώρων Παρορίου το Σάββατο 13 Μαϊου. Οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν από το Ναό στις 7:00 το πρωί και αρχικά θα επισκεφθούν την ιερά μονή του Οσίου Δαβίδ όπου θα τελέσουν Ιερά Παράκληση στον Αγιο. Ακολούθως θα προσκυνήσουν στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Κατά την επιστροφή θα κάνουν στάση στην πόλη της Χαλκίδος για καφέ. Οι ενδιαφερόμενοι τηλεφωνήστε στον αριθμό 69 72 40 47 91.

 (*) Η ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή τη Δευτέρα 22 Μαϊου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού όπου φυλάσσεται Ιερό Λείψανο της Αγίας  μεγαλομάρτυρος Σοφίας. Ακολούθως θα μεταβούν στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 38708 και 6978190392.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 

(*) Ο Δήμος Λαμιέων μας προσκαλεί στη διάλεξη του Επισκέπτη Καθηγητή Εμβιομηχανικής στο Washington University of Saint Louis, Διευθυντή του Τμήματος Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Ιωάννη Βαλαβάνη με θέμα «Η σκολίωση και οι εξελίξεις στη θεραπεία της». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 6:30 το απόγευμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.

Ο κ. Ιωάννης Βαλαβάνης εργάστηκε από το 1982 στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου εξελίχθηκε μέχρι Αναπληρωτής Διευθυντής Ε.Σ.Υ. και Διευθυντής της Μονάδας Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης απ' όπου αποχώρησε το 2001. Η ενασχόληση με την Γενική Ορθοπεδική ήταν ενεργή τόσο στην τραυματολογία όσο και στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, ενασχόληση που επέτρεψε τη συσσώρευση εμπειρίας στην αντιμετώπιση χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων μεγάλων αρθρώσεων (ισχίου και γόνατος) ενώ η εμπλοκή με το τραύμα συνέβαλε στην ανάπτυξη νέων μεθόδων για την αντιμετώπιση κακώσεων του γόνατος και των μεγάλων τενόντων. Η εξειδίκευση της Ε΄ Ορθοπεδικής κλινικής στις παραμορφώσεις, παθήσεις και τραύμα της σπονδυλικής στήλης, του έδωσε τη δυνατότητα "να ζήσει από μέσα" όλη την πορεία και τις εξελίξεις που οδήγησαν στη σημερινή πραγματικότητα της σπονδυλικής στήλης στην Ελλάδα. Τις πρώτες έρευνες σχολικού πληθυσμού, τα πρώτα εξειδικευμένα συμπόσια, την ίδρυση της Μονάδας Σκολιώσεως, την ίδρυση του Τμήματος Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης, την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης. Η αναγνώριση του πτυχίου ιατρικής στις Η.Π.Α και η γνωριμία με προσωπικότητες διεθνούς κύρους του έδωσε τη δυνατότητα για συνεχή εξειδικευμένη μετεκπαίδευση σε μεγάλα κέντρα στο εξωτερικό. Τον Μάρτιο του 1995 έγινε επισκέπτης καθηγητής Εμβιομηχανικής στο Washington University στο Saint Louis των Η.Π.Α. Τον Απρίλιο του 2001, μετά την αποχώρησή του από το Ε.Σ.Υ., ίδρυσε και είναι Διευθυντής του Τμήματος Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο διαλέξεων με το γενικό τίτλο «Εν Λαμία 2017» που πραγματοποιεί ο Δήμος Λαμιέων με στόχο να δώσει την ευκαιρία στους δημότες να ενημερωθούν για τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Μέσω μιας σειράς διαλέξεων διακεκριμένων ακαδημαϊκών και ερευνητών, κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή, δωρεάν, με την επιστημονική γνώση, τις ερευνητικές δραστηριότητες και τα επιτεύγματα σε ποικίλους επιστημονικούς τομείς.

 (*) Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λαμιέων σας ενημερώνει  ότι αύριο αρχίζει η καταβολή στους δικαιούχους του 2ου Διμήνου των Προνοιακών Επιδομάτων (Μάρτιος- Απρίλιος) από τις κατά τόπους συνεργαζόμενες με τους δικαιούχους Τράπεζες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης που βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου επί της οδού Φλέμιγκ και Ερυθρού Σταυρού ή στο τηλέφωνο: 22313 51069. 

 (*) Ο Δήμος Λαμιέων, το Μουσικό Σχολείο Λαμίας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην μουσική εκδήλωση για τον συγγραφέα Μάνο Ελευθερίου αύριο, στις 8:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ Νικόλαος Σταυρογιάννης θα τιμήσει τον συγγραφέα για την πολύχρονη προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λαμίας θα ερμηνεύσουν τραγούδια του στιχουργού. Η επιμέλεια του αφιερώματος είναι του Προέδρου του Δ.Σ. της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας κ Νικολάου Παπαγεωργίου.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνει με δελτία προτεραιότητας, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λαμίας.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...