165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

2178

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 05 Νοέμβριος, 2021

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης. τη μνήμη των Αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Γαΐου επισκόπου Εφέσου, Ερμά επισκόπου Φιλίππων, Λίνου πρώτου επισκόπου παλαιάς Ρώμης. Τη μνήμη των Αγίων Πάτροβα επισκόπου Ποτιόλων και Φιλολόγου επισκόπου Σινώπης. Τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Παμφίλου, του ελλογιμωτάτου και φιλοσόφου πρεσβυτέρου. Των Αγίων μαρτύρων, Αγαθαγγέλου, Δομνίνου, Δωροθέου πρεσβυτέρου, Ευψυχίου. Θεοτίμου, Θεοφίλου, Καρτερίου, Κάστορος επισκόπου, Τιμοθέου και Φιλοθέου.Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων Γρηγορίου επισκόπου Αλεξανδρείας, του  ομολογητού, Ιωνά επισκόπου Νοβογοροδίας και Παύλου επισκόπου.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου.

(*) Αρχιερατικό Συλλείτουργο υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του Ποιμενάρχου μας, κ. Συμεών θα τελεσθεί τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου στον ιερό Ναό του Αγίου  Αθανασίου Λαμίας.

(*) Στην κωμόπολη της Μαλεσίνας θα μεταβεί σήμερα το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προκειμένου στις 21:00 μ.μ. να ιερουργήσει στην Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης. Στην πόλη της Λαμίας ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον ιερό Μητροπολίτικό Ναό.

 (*) Τους Αγίους προστάτες του θα τιμήσει την Κυριακή στις 11 το πρωί ο σύλλογος Πολυτέκνων Φθιώτιδος στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Τον εορτασμό θα τελέσει ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών.

(*) «Αύριο είναι Κυριακή» είναι το θέμα της ομιλίας που πραγματοποιεί κάθε Σάββατο στις 18:00 μ.μ. ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό.

 (*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ν. Κρίκελλου Λαμίας

 (*)Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Κυριακή 7 του μηνός στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης Λαμίας με σκοπό την ενίσχυση των αδελφών μας που χρειάζονται αίμα.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Ας δούμε ποιο είναι το ποιμαντικό λειτουργικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας μέχρι την Τρίτη 9 Νοεμβρίου.

 Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

21:00 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μαλεσίνας 

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

12:00 μ.μ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας.

18:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και εσπερινή ομιλία του Σεβασμιωτάτου στην σειρά ομιλιών υπό τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ν. Κρίκελλου Λαμίας

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

11:00 π.μ. Β’ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Αρτοκλασία Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φθιώτιδος στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της πολύτεκνης οικογένειας στον οποίο τιμούνται οι προστάτες των πολυτέκνων, Αγιοι Τερέντιος, Νεονίλη και τα επτά τέκνα τους.

12:00 μ.μ. Μυστήριο Γάμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

18:00 μ.μ. Ακολουθία Αγιασμού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Χριστιανική Εστία Λαμίας της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ».

19:00 μ.μ. Εκδήλωση - Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ» του Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Φθιώτιδος στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίεων.

20:00 μ.μ. Η 52η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «ιδεολογικά ρευματα στην εποχή της Τουρκοκρατίας» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαμίας.

Την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουράνιων δυνάμεων Ασωμάτων, ημέρα κατά την οποία εορτάζει και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος. 

          Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο θα μεταδοθεί απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

(*) Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, καταρτίσθηκε και δημοσιεύεται  το Λειτουργικό Πρόγραμμα των Ιερών Αγρυπνιών για την πόλη της Λαμίας και την Περιφέρεια κάθε Παρασκευή βράδυ.          Την πρώτη Ιερά Αγρυπνία θα τελέσει απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μαλεσίνας. Ομιλητής θα είναι ο Ηγούμενος της ιερά Μονής Αγίας Τριάδος Τραγάνας Αρχιμ. π. Εφραίμ Τράνακας.

Επίσης σήμερα στις 9 το βράδυ Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγ της Θεοτόκου Λαμίας.Οι ιερές ακοουθίες θα ολοκληρωθούν γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.Ομιλητής θα είναι οΠρωτοσύγκςελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ π Άγγελος Ανθόπουλος.

(*) Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τρείς ακόμη επετειακές εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με αφορμή την επέτειο των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

          Η 48η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Εμφύλιες διαμάχες στη διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος, η 49η επετειακή εκδήλωση με θέμα:  «Πολιτικά πρόσωπα της Ελληνικής Επαναστάσεως» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας και η 50η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Κλέφτες και Αρματωλοί της Ρούμελης» πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας.

Σε όλες τις εκδηλώσεις παρέστη και τοποθετήθηκε κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Οι εν λόγω εκδηλώσεις έχουν ήδη προβληθεί από τον τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», και είναι διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι της Μητροπόλεως στο Youtube, και θα προβληθούν και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό (89,4 Fm), καθώς και από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

          Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων συνεχίζεται και τον μήνα Νοέμβριο με τις κάτωθι επετειακές εκδηλώσεις:

  • Κυριακή 7 Νοεμβρίου, ώρα 20:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαμίας θα πραγματοποιηθεί η 52η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «ιδεολογικά ρευματα στην εποχή της Τουρκοκρατίας με ομιλητή τον Γενικό αρχιερατικό επίτροπο της ΙΜ πρωτοπ.π. ΝεόφυτοΡαφαηλίδη».
  • Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 18:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μώλου θα πραγματοποιηθεί η 54η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Η πίστη των αγωνιστών του 21’».
  • Τρίτη 23 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Αμφικλείας θα πραγματοποιηθεί η 53η επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας με θέμα: «Σημαντικές προσωπικότητες, προ κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως».
  •  

(*) Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Κυριακή 7Νοεμβρίου στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαμίας από τις 10 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι. Το αίμα δεν αγοράζεται μόνο δωρίζεται και σώζει ζωές. Οσοι επιθυμούν να μετάσχουν σε αυτή τη προσφορά ζωής, ας προσέλθουν και ας ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως.

  (*)  Άρχισαν και πάλι φέτος στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεωςοι Ενοριακές εσπερινές ομιλίες -  κύκλοι μελέτης της Αγίας Γραφής. Πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και οι ομιλητές αντλούν τα θέματά τους από το βιβλίο του Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα «Ορθόδοξη Πίστη και Ζωή». Προ των ομιλιών τελείται η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.Οι ομιλίες αυτές αποτελούν μια ακόμη ποιμαντική-κατηχητική δράση της Εκκλησίας με σκοπό τη συνεχή και εμπεριστατωμένη κατάρτιση των πιστών πάνω σε βασικά θέματα της Ορθοδόξου Πίστεως.

(*) Εορτή της συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Αγίων ασωμάτων και ουρανίων ταγμάτων την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζουν οι ενοριακοί Ιεροί Ναοί Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μαρτίνο στα Μάρμαρα και  στο χωριό Πιτσιωτά. Λαμπρός θα είναι ο εορτασμός στις παλαιές Ιερές Μονές Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Νεράιδα Στυλίδος και στις Κομποτάδες. Στην ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεραιδος ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα. Τη Δευτέρα το πρωί θα τελεσθούν  Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Και τις δυο ημέρες θα προσφερθεί κέρασμα στο προαύλιο χώρο του μοναστηριού. Με λαμπρότητα όμως θα εορτασθούν οι Ταξιάρχες και στις Μονάδες Καυσίμων Ραχών και Αεροπορίας Μοδίου όπου θα τελεσθούν πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και Δοξολογία.

Στην πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ταξιάρχη Μιχαήλ της ενορίας Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου όπου υπάρχει Ιερά εικόνα του Ταξιάρχη αντίγραφο της εικόνος από το μεγάλο Ιερό Προσκύνημα στο Μανταμάδο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία.Τη Δευτέρα το πρωί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 5:00 το απόγευμα μεθέορτος εσπερινός και ιερά Παράκληση στους Αρχαγγέλους. Σας θυμιζουμε ότι τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου τελέσθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου το 2010 και βρίσκεται εντός του πνευματικού κέντρου.

Στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζει ακόμα ο κοιμητηριακός ιερός ναός της Μακρακώμης.

 Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί την Κυριακή στον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαμίας στα Σφαγεία. Οι ιερές ακολουθίες θα αρχίσουν στις 8:30 το βράδυ και θα ολοκληρωθούν στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

 (*) Τα μαθήματα στα Κατηχητικά Σχολεία έχουν ξεκινήσει σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολή μας. Η σωστή χριστιανική αγωγή που παρέχεται σε αυτά από καταρτισμένους ιερείς και θεολόγους δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορους τους γονείς. Όποιος θέλει το παιδί του να μετάσχει στην ευχάριστη παρέα του Κατηχητικού και να μαθαίνει τις αλήθειες τις πίστεώς μας, πρέπει να γραφτεί στο κατηχητικό σχολείο της ενορίας του. Ἀναμφίβολα, τό Κατηχητικό Σχολεῖο αποτελεί θεσμό στήν Ἑλλαδική Ἐκ­κλη­σία καί τήν Ἑλληνική κοινωνία, διότι ἀνέθρεψε ἐπί σειρά δεκαετιῶν τίς γε­νιές τῶν ἑλληνοπαίδων, ἐμπνέοντάς τες, μέ τό ὀρθόδοξο χριστιανικό ἦθος. 

(*) 2η Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στον Ιερά Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Η Θεία Λειτουργία αυτή τελείται για τους πιστούς που για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να προσέλθουν το πρωί στην Εκκλησία, είτε είναι μικρά παιδιά, είτε εργαζόμενοι, είτε ηλικιωμένοι. Αρχίζει στις 11 το πρωί και τελείωνει γύρω στις 12 το μεσημέρι.

 (*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος συμπαραστατούμενη στους συνανθρώπους μας που στερούνται το αναγκαίο καθημερινό φαγητό, εδώ και χρόνια λειτουργεί πέντε κέντρα αγάπης στηνν πόλη της Λαμίας και ένα στην Λοκρίδα. Η λειτουργία αυτών των κέντρων είναι μια όαση αγάπης και συμπαράστασης στους πάσχοντες και εμπερίστατους κατοίκους της ενορίας και όχι μόνο. Με την στήριξη των ενοριακών φιλοπτώχων ταμείων και τις προσφορές ευσεβών χριστιανών προσφέρονται καθημερινά εδώ και χρόνια εκατοντάδες μερίδες φαγητού σε απόρους και ανήμπορους αδελφούς μας.

Τα έξι ενοριακά κέντρα αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως  λειτουργούν καθημερινά εκτός Κυριακής  στις ενορίες: του Μητρο­πο­λι­τι­κού Ιερού Ναού, του Αγίου Αθανασίου, της Αγίας Παρασκευής, των Αγίων Αποστόλων και του Αγίου Νεκταρίου και εκτός της πόλεως Λαμίας στην ενορία των αγίων Κων/νου και Ελένης στον Άγιο Κων/νο Λοκρίδος. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν το καθημερινό φαγητό αλλά και όσες κυρίες επιθυμούν να συμβάλλουν στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, πρέπει να απευθυνθούν στον Εφημέριο της Ενορίας τους. 

 (*) Ορθρος και Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Σάββατο πρωί στην ιστορική γυναικεία ιερά μονή Κοιμήσεως θεοτόκου Αγίας Μαρίνης Λοκρίδος. Τις ιερές ακολουθίες τελεί ο αρχιερατικός επίτροπος Αταλάντης Αρχιμ πατήρ Δημήτριος Ζελιαναίος.

(*) Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή τελείται κάθε Παρασκευή στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό ναό Πετρωτού. Κάθε Δευτέρα τελείται ιερα παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και καθημερινά σε Αγιο της Εκκλησίας μας.

(*) Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Ταράτσα τελείται Θεία Λειτουργία κάθε Σάββατο από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:15. Επίσης Θεία Λειτουργία τελείται το Σάββατο στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, στον κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Καλυβίων και στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό της Παναγίας της Ξηριώτισσας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας και η Κοινότητα Αμφίκλειας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 διοργανώνει την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ., στο Μνημείο Πεσόντων(δυτικά του Γυμνασίου - Λυκείου Αμφίκλειας), εκδήλωση μνήμης και τιμής στους Αγωνιστές του 1821, που συμμετείχαν, την 1η Νοεμβρίου του 1822, στη μάχη του Δαδιού.

(*)  Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών & Συγγραφέων και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Φθιώτιδας, διοργανώνει την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11), στην παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Οθωμανικής Ιστορίας Λεωνίδα Μοίρα, με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Οθωμανών».

            Ο Λεωνίδας Μοίρας είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Νεότερη Οθωμανική Ιστορία από το Τμήμα Ιστορίας του İstanbul Üniversitesi. Το 2019 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2019 είναι εντεταλμένος διδάσκων στο πεδίο «Ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Ε.Κ.Π.Α., ενώ το 2020 κυκλοφόρησε η μονογραφία του με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Οθωμανών».

       Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

 (*)«Τα γεγονότα», το σπουδαίο και ανατρεπτικό έργο του διεθνούς φήμης Σκoτσέζου θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Γκρέιγκσε μουσική και στίχους του Τζων Μπράουν, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά.

Στην δύσκολη περσινή θεατρική περίοδο του lockdown, η παράσταση παρουσιάστηκε μέσω livestreaming από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, ενώ τη φετινή θεατρική περίοδο θα παρουσιαστεί σε οκτώ Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.

Στις 12, 13 και 14 Νοεμβρίου η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας σε συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Κέρκυρας, Κοζάνης, Σερρών, Κρήτης, Καλαμάτας, Αγρινίου, το Θεσσαλικό Θέατρο και τη Ferodo Bridges. 

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness