165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2152

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 11 Αύγουστος, 2021

Τετάρτη 11 Αυγούστου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου μάρτυρος Εύπλου του διακόνου. τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Γαίου, Γαιανού, Ζήνωνος, Μακαρίου, Μάρκου και Νεοφύτου. Τη μνήμη των οσιομαρτύρων Βασιλείου και Θεοδώρου των Ρώσων. Τη μνήμη των αγίων νεομαρτύρων Αναστασίου του εξ Ασωμάτου και Δημητρίου εξ Αγιάσου της νήσου Λέσβου καταγομένων και εν Κασαμπά της Μικράς Ασίας αθλησάντων το έτος 1816. Τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νήφωνος, πατριάρχου Κων/πόλεως, του από Θες/κέως και του οσίου πατρός ημών Πασσαρίωνος. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει την ανάμνηση του εν Κερκύρα θαύματος του αγίου Σπυρίδωνος. Πρόκειται για την εκδίωξη των Τούρκων με θαυματουργικό τρόπο από τον Άγιο Σπυρίδωνα, όταν αυτοί απειλούσαν με ολοκληρωτική καταστροφή την Κέρκυρα το 1716.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) Στην ακριτική Λήμνο βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Σεβασμιώτατς Μητροπολίτης μας μετά από πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτου κ Ιεροθέου.

(*)Ποιμαντικές επισκέψεις σε διάφορες Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως μας πραγματοποιεί την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. Ωμιλεί για το Υπεράγιο πρόσωπο της Παναγίας και εύχεται εις όλους να έχουν την σκέπη και προστασία της στην ζωή τους.

(*)Την κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου θα εορτάσει ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών στις πανηγυρίζουσες ενορίες του Καινουρίου και της Τιθορέας.

 (*) Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος συνεχίζεται  και τον μήνα Αύγουστο σε ενορίες και μοναστήρια της Μητροπόλεως. Η 33η Επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Μενδενίτσα την Παρασκευή 13 Αυγούστου και η 34η Επετειακή εκδήλωση στην γραφική πλατεία της Τιθορέας στις 15Αυγούστου.

(*) Το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας συνεχίζει τη μακρόχρονη ιστορία του και παρέχει ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό περιβάλλον σε όσους μαθητές και μαθήτριες εγγραφούν. Κάντε την εγγραφή  του παιδιού σας τον μήνα Αυγουστο κάθε Πέμπτη 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*)Σε μικρές και μεγάλες Ενορίες σε όλα τα σημεία της Φθιώτιδας περιοδεύει αυτές τις ημέρες του Δεκαπενταυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, τελώντας τις Ιερές Παρακλήσεις της Παναγίας μας αλλά και προεόρτιες Ιερές Αγρυπνίες, οι οποίες μάλιστα μεταδίδονται απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως (89,4 Fm).

          Το απόγευμα της Κυριακής 8 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επισκέφθηκε τα ανατολικά σύνορα της Μητροπόλεως, στα όρια με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και την Π.Ε. Μαγνησίας, το μικρό ορεινό χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας, τον Κυπαρισσώνα, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες των λιγοστών του κατοίκων, δεν μαρτυρείται επίσκεψη του επιχωρίου Αρχιερέα τα τελευταία 60 χρόνια.

          Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον όμορφο Κυπαρισσώνα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο και στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην μοναδική σχέση που έχει ο καθένας χριστιανός με το πρόσωπο της Παναγίας, μία σχέση παιδιού και μητέρας. «Η κάθε μάνα είναι κοινή μάνα των παιδιών της αλλά είναι και ξεχωριστή για το κάθε παιδί της. Κοινή μητέρα όλων μας που μας καθιστά όλους μας μεταξύ μας αδέλφια είναι η Παναγία Μητέρα μας, αλλά είναι και προσωπική μας Μητέρα. Και έτσι εξηγείται για ποιό λόγο έχουν δοθεί τόσα ονόματα στην Παναγία, διότι όλα δείχνουν την υιική και θυγατρική σχέση που έχουμε με την Παναγία», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

          Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο παραλιακό Αχλάδι της Ανατολικής Φθιώτιδος και ετέλεσε Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος επί τη ευλογητή παρουσία αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Αγάθωνος, η οποίο φιλοξενήθηκε στο Ναό προς ευλογία και ενίσχυση των πιστών με άδεια και ευλογία του κ. Συμεών.

          Σε μια έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, καθότι ακριβώς απέναντι η πολύπαθη γειτονική Εύβοια ήταν παραδομένη στις φλόγες, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν με θέρμη για να παύσει αυτή η πύρινη λαίλαπα που δοκιμάζει την πατρίδα μας και τους αδελφούς μας.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος συνδυάζοντας το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου με την Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και με την ευχαριστιακή ζωή, υπογράμμισε ότι την Μεταμόρφωση του Κυρίου την ζούμε κατεξοχήν μέσα στο Μυστήριο των Μυστηρίων, που είναι η Θεία Λειτουργία. «Η Θεία Ευχαριστία είναι κατεξοχήν γεγονός Μεταμορφώσεως. Αισθάνεται η καρδιά μας αυτό που αισθάνθηκαν οι τρεις πρόκριτοι μαθητές. Ήθελαν να παραμείνουν αιώνια μπροστά σε αυτή την θέα της Μεταμορφώσεως. «Κύριε, καλόν ἐστιν ἡμᾶς ὧδε εἶναι».

          Αυτό το φρόνημα να ζούμε κι εμείς αδελφοί μου μέσα στην Εκκλησία για να γίνεται η ζωή μας μία διαρκής μετοχή στην Μεταμόρφωση του Χριστού.

Έχουμε ανάγκη μεταμορφώσεως στη ζωή μας. Έχουμε ανάγκη καθαρής και μόνιμης θέας, της θέας του προσώπου του Χριστού».  

          Εξέφρασε επίσης την χαρά του, διότι ανάμεσα στους πιστούς εκκλησιάστηκε και η Γερόντισσα Χαριτίνη, η οποία διηκόνισε με αγάπη για πολλές δεκαετίες τον μακαριστό Μητροπολίτη της επιείκειας και της αγαθότητος προκάτοχό του κυρό Δαμασκηνό και η οποία με απόφαση του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών κατέστη ισόβια Καθηγουμένη στο Ιερό Μοναστηριακό Κάθισμα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Αχλαδίου.

          Την Δευτέρα 9 Αυγούστου ο κ. Συμεών χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και εκήρυξε για την παράκληση που λαμβάνουμε οι πιστοί τελώντας την Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας. «Έχει ανάγκη η δική μας η καρδιά να ανοίξει για να λάβει μέσα της την παράκληση, την ενίσχυση και το βάλσαμο, που μας  δίνει η Παναγία. Η Παναγία είναι η μεταβολή των θλιβομένων. Θέλω να παρακαλέσω να ανοίξουμε περισσότερο την αγκαλιά της προσευχής μας. Να ενσωματώσουμε μέσα στην προσευχή μας όλους τους αναγκεμένους και πονεμένους ανθρώπους αλλά και όλους εκείνους όπου βιώνουν εγκατάλειψη, απογοήτευση και μοναξιά. Αν κάποιος δεν προσεύχεται για τον συνάνθρωπό του είναι αρνητής του Ευαγγελίου του Χριστού. Η ζωή μας είναι στα χέρια της Παναγίας μας και δι’ αυτής, πάσαν την ζωή ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα».

          Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία στον Ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας, στο Ναό όπου λειτουργούσε και εκήρυττε ο Άγιος Νεκτάριος την εποχή που διακονούσε ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην ειρήνη που χαρίζει στον άνθρωπο η προσευχητική επικοινωνία με την Παναγία μας: «Μέσα στην φουρτουνιασμένη ζωή μας, στην θαλασσοταραχή αυτού του κόσμου, η Παναγία μας είναι το λιμανάκι μας, στο οποίο βρίσκουμε ησυχία, ασφάλεια και γαλήνη. Μοιάζουμε με τα μικρά βρέφη, που απλώνουν τα χεράκια του προς την αγκαλιά της μητέρας τους, για να ηρεμήσουν από το κλάμα και την ανησυχία. Σε αυτήν την αγκαλιά της Παναγίας ηρεμούμε και εμείς τα παιδιά της» τόνισε ο κ. Συμεών. 

          Προ της απολύσεως προεχείρισε  Πνευματικό τον Προϊστάμενο της Ενορίας π. Δημήτριο Ρωμαντζά, για να διακονεί και να θεραπεύει τις ανάγκες πνευματικής καθοδηγήσεως των πιστών της Ενορίας.

          Χθες το απόγευμα, Τρίτη 10 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα σε ένα από τα πολλά χωριά της Μητροπόλεως μας, που στερείται εφημέριου ιερέα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Άγιο Σώστη της Δυτικής Φθιώτιδος.

          Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών μίλησε με πολλή αγάπη για τα παιδιά του χωριού, τα οποία κράτησαν την υπόσχεση που είχαν δώσει στον Σεβασμιώτατο στις 22 Ιουλίου στην γέφυρα της Βίστιζας Σπερχειάδος και απόψε τον ανέμεναν στο χωριό με τα ποδήλατά τους μαζί και με τους λοιπούς κατοίκους του χωριού τους, οι οποίοι με ενθουσιασμό και απλότητα καλωσόρισαν στο χωριό τους τον Ποιμενάρχη τους.

          Ο κ. Συμεών στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος, η οποία είναι ποίημα του Θεοδώρου Δούκα του Λασκάρεως και υπογράμμισε ότι «οι άρχοντες αυτού του κόσμου,  να πάρουν παράδειγμα και να ζητούν την βοήθεια της Παναγίας, γιατί η Παναγία ήταν, είναι και θα είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός της Πατρίδος μας σε κάθε μικρή και μεγάλη δοκιμασία που θα περάσουμε. Εμείς κάνουμε σχέδια, αλλά χωρίς την βοήθεια του Θεού, τα σχέδια μας ανατρέπονται και πρέπει να καταλάβουμε πόσο μικροί και αδύναμοι είμαστε μπροστά στα μεγαλείο του Θεού».

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό και τα Εγκαίνια Εκθέσεως Φωτογραφίας, την οποία επιμελείται ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, όπου εκτίθενται σπάνιο φωτογραφικό υλικό από διάφορα δρώμενα, τα οποία αποτυπώνουν την σπουδαία ιστορία του χωριού.

          Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, οι Δήμαρχοι Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου και ο Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής, τοπικοί και αυτοδιοικητικοί άρχοντες.

          Σήμερα το απόγευμα ο κ. Συμεών θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κοντοπουλίου Λήμνου συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και του οικείου Ποιμενάρχου και αδελφού της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

        Την Παρασκευή 13 Αυγούστου θα τελέσει ο κ. Συμεών την τελευταία Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μενδενίτσης, στην έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Μενδενίτσης.

 19:00 μ.μ. Η 33η Επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με την Κοινότητα Μενδενίτσας και την Πρωτοβουλία ανάδειξης της Ιστορίας της Μενδενίτσας με θέμα: «Η Μενδενίτσα στην Επανάσταση του 1821» 

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

19:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό  Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καινούργιο Λοκρίδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 

22:00 μ.μ. Ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στην απομακρυσμένη Πάππα της ορεινής Δυτικής Φθιώτιδος για να ευλογήσει τις εκδηλώσεις «Τα Παππιώτικα 2021». 

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τιθορέας (Βελίτσας)

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

  11:00 π.μ. 34η Επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Ο Αγωνιστής της Επαναστάσεως Οδυσσέας Ανδρούτσος» στην γραφική πλατεία της Τιθορέας (Βελίτσας)

(*) Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

21:30 μ.μ. Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχλαδίου παρουσία της Ιερά Εικόνος της Παναγίας Αγάθωνος η οποία θα φιλοξενείται στο Ναό από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου. Ας ακούσουμε τι είπε ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 

(*) Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο ‐ Γυμνάσιο Λαμίας, Σχολείο το  οποίο  ανήκει  στο  Υπουργείο  Παιδείας  και  Θρησκευμάτων  και  είναι  ισότιμο  με  όλα  τα  Γυμνάσια  και  Λύκεια  της  Δημόσιας  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  της  χώρας  μας, καλεί  μαθητές  και  μαθήτριες  προς  εγγραφή  σε  όλες  τις  τάξεις  Γυμνασίου  και  Λυκείου  για  το  επόμενο  σχολικό έτος, 2021‐2022.  

Δωρεάν σίτιση και διαμονή σε όσους μαθητές το επιθυμούν παρέχει η  Περιφερειακή  Εκκλησιαστική  Εστία  Λαμίας  (οικοτροφείο),  η  οποία  λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Στο  Λύκειο  λειτουργούν  όλες  οι  Ομάδες  Προσανατολισμού.  Το  Σχολείο  διαθέτει,  επίσης,  Εργαστήρια  Φυσικών  Επιστημών  και  Πληροφορικής, πλουσιότατη  και  οργανωμένη  δανειστική Βιβλιοθήκη για  το  κοινό,  τους  εκπαιδευτικούς  και  τους  μαθητές,  παρεκκλήσι  για  τη  συμμετοχή  και  την  εξάσκηση  των  μαθητών  στη  λειτουργική  ζωή  της  Εκκλησίας,  εξοπλισμένο  Εργαστήριο  Εικονογραφίας  σε  ειδική  αίθουσα,

καθώς  και  πλήρως  ανακαινισμένους  χώρους  αθλοπαιδιών  με  γήπεδα  ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Οι  μαθητές  έχουν  την  ευκαιρία  να  συμμετέχουν  σε  ποικίλα  εκπαιδευτικά  προγράμματα,  πολιτιστικά,  περιβαλλοντικά,  αγωγής  υγείας,  αγωγής  σταδιοδρομίας,  καθώς  επίσης  και  σε  ευρωπαϊκά  προγράμματα,  όπως  το  ERASMUS+  και  το  E‐twinning,  εθελοντικές  δράσεις,  όπως  Let’s do it Greece  και  Action Aid,  διαγωνισμούς  τοπικής  αλλά  και  πανελλαδικής  εμβέλειας.  Το  Σχολείο,  επίσης,  διοργανώνει  επιτυχώς  μεγάλες  εκδηλώσεις  (Ημερίδες,  εορτασμούς  κ.ά..),  καθώς  και  δωρεάν  για  τους  μαθητές  πολυήμερες  εκπαιδευτικές  επισκέψεις  στην  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στους μαθητές παρέχονται ποικίλα, πολλαπλά κίνητρα βελτίωσης  των επιδόσεών τους στα μαθήματα και γενικότερης προόδου των. Έτσι, οι  μαθητές οι οποίοι αριστεύουν σε κάθε ένα από τα δύο τετράμηνα, δηλαδή  δύο  φορές  το  έτος,  λαμβάνουν  ειδικό  χρηματικό  βραβείο  από  την  Ιερά  Μητρόπολη Φθιώτιδος. Το βραβείο καθιέρωσε κατά την λήγουσα χρονιά,

2020‐2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Επίσης,  οι  μαθητές  του  Σχολείου  μας  εγγράφονται  και  φοιτούν  εντελώς δωρεάν στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου «Γερμανός  ο Μελωδός» της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ενώ μπορούν να φοιτήσουν, με  γενναία  έκπτωση  διδάκτρων  και  στα  τμήματα  παραδοσιακής  μουσικής και λοιπά τμήματα του Ωδείου.

Πέραν  αυτών,  στον  πρώτο  σε  βαθμολογία  μαθητή  κάθε  τάξης  εξακολουθεί  να  απονέμεται  χρηματικό  βραβείο  εις  μνήμην  του  π. Λάμπρου Τσέτσου, από τον Ηγούμενο της  Ιεράς Μονής Αγάθωνος, όπως  το είχε θεσπίσει ο μακαριστός π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης.

Σημειωτέον ότι οι τελειόφοιτοι των Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν τη  δυνατότητα  να  εισάγονται  στις  Ανώτατες  Εκκλησιαστικές  Ακαδημίες  της χώρας σε ποσοστό 10% επί του αριθμού των εισακτέων.

Τέλος,  οι  απόφοιτοι  των  Εκκλησιαστικών  Λυκείων  μπορούν  να  έχουν ΔΩΡΕΑΝ σπουδές (φοίτηση, σίτιση και διαμονή) στην Πατριαρχική

Ορθόδοξη  Θεολογική  Σχολή  στο  Τορόντο  του  Καναδά,  η  οποία  είναι  συμβεβλημένη με το Πανεπιστήμιο του St. Paul στην Οττάβα.   Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε  να  απευθύνεστε, τον μήνα Αύγουστο 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι το  Σχολείο,  το  οποίο  βρίσκεται  στην  οδό  Σινώπης  1 στη  Νέα  Μαγνησία  Λαμίας,  στα  τηλέφωνα  22 310 21 381 & 22 310 22 576,  καθώς  και  στο  email mail@lyk‐ ekkl‐lamias.fth. sch.gr στην ιστοσελίδα   www.ekklamias.gr του Σχολείου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

 (*) Ο μήνας Αυγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας και μέχρι την Κοίμησή της καθημερινά οι πιστοί κατακλίζουν τους ιερούς Ναούς προκειμένου να συμμετάσχουν στον μικρό και μεγάλο παρακλητικό κανόνα που τελείται προς τιμήν της και στις Θείας Λειτουργίες που τελούνται πρωί καθημερινά έως τις 14 Αυγούστου.Ανάμεσα στους Ναούς που τελούν 15λειτουγο είναι και ο ιερός Ναός Κοιμησεως θεοτόκου Δαμάστας 7-9.

(*) Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας θα φιλοξενήσουν  τις επόμενες ημέρες η ενορία της αγίας παρασκευής Ελευθεροχωρίου 13 και 14 Αυγούστου και η ενορία της δαμάστας με την ευκαιρία της ενοριακής πανηγύρεως θα φιλοξενήσει την ιερά εικόνα 14 και 15 Αυγούστου.

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Αντινίτσης θα φιλοξενήσει στις 13, 14 και 15 Αυγούστου η ενορία του Αγίου Νικολάου Ζηλευτού.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η Τ.Κ. Αργυρίων του Δ. Μακρακώμης διοργανώνει εκδήλωση «ΩΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» το Σάββατο 14 Αυγούστου ώρα 9μ.μ. στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα αυτής θα διατεθούν υπέρ των πυρόπληκτων της Εύβοιας.

(*) Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Δήμος Λαμιέων πραγματοποιεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας (Αινιάνων 6), την εικαστική έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών και Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ) με θέμα «Η Άνοιξη του ’21».

Η μακρόχρονη πορεία του ΣΚΕΤΚΕ στα καλλιτεχνικά δρώμενα τόσο της πόλης μας όσο και σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο επισφραγίζει άλλη μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση με τη συμμετοχή 66 καλλιτεχνών, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Παράλληλα με την κύρια έκθεση, πραγματοποιείται η έκθεση τσαρουχιών στην αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς τις ίδιες ημερομηνίες. Πρόκειται για έκθεση 50 καλλιτεχνών του ΣΚΕΤΚΕ, οι οποίοι με πολλή φαντασία μετέτρεψαν εύστοχα το παραδοσιακό τσαρούχι σε σύγχρονο έργο τέχνης, προσδίδοντας μια διαφορετική ανάγνωση στο τελικό αποτέλεσμα.

Η μεγάλη συμμετοχή των μελών με διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές προσλαμβάνουσες, διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την τέχνη, τα υψηλά χαρακτηριστικά των έργων καθώς και η καθοριστική επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Κωνσταντίνου Μπουραζάνη, συνθέτουν τον κορμό αυτής της έκθεσης. Η έκθεση είναι ανοικτή 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι .

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness