165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2148

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 30 Ιούλιος, 2021

Παρασκευή 30 Ιουλίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τιμά τη μνήμη της αγίας μάρτυρος Ιουλίττης, τής εκ Καισαρείας καθώς και τή μνήμη Τών αγίων ενδόξων αποστόλων Ανδρονίκου επισκόπου Πανονίας, Επαινετού επισκόπου Καρθαγένης, Κρήσκεντος επισκόπου Καρχηδόνος, Σίλα επισκόπου Κορίνθου και Σιλουανού επισκόπου Θεσσαλονίκης.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*)Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Η ALVO εξοπλίζει τις κοινωνικές δομές της Μητρόπολης Φθιώτιδος με τον αυτόματο αιματολογικό ταχύ-αναλυτή υψηλής τεχνολογίας OLO.

(*)  «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της ζωής μας είναι η διχόνοια. Πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους άλλους ανθρώπους, γιατί η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στην διαφορετικότητα»τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον μέγα αρχιερατικό εσπερινό που τελέσθηκε χθες το απόγευμα  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μακρυρράχης Δομοκού.

  (*) Τα εγκαίνια του Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιοκερασιάς Στυλίδος θα εγκαινιάσει αύριο Σάββατο 31 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Σήμερα στις 7 θα γίνει η κατάθεση των ιερών λειψάνων και θα τελεσθεί  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*)Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, η ειδική εκδήλωση για τις τρεις Μονάδες Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με την επίσημη παραλαβή από την εταιρεία ALVO του προηγμένης τεχνολογίας υπερσύγχρονου αυτόματου αιματολογικού ταχύ-αναλυτή OLO, ο οποίος θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στις κοινωνικοπρονοιακές δομές της Μητροπόλεως.

          Η εταιρεία ALVO αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο, που επιτελεί η Μητρόπολη Φθιώτιδος, με τις τρεις (3) Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, που λειτουργούν στη Λαμία, στη Στυλίδα και στη Σπερχειάδα, και εκτιμώντας το υψηλό επίπεδο ευθύνης στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας από τις τρεις αυτές Μονάδες αλλά και από όλα τα Ιδρύματα και τις Δομές της Μητροπόλεώς , σε σημείο ώστε να μην έχει εμφανισθεί έως τώρα, ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού, ούτε στο προσωπικό, ούτε στους φιλοξενουμένους, αποφάσισε να χορηγήσει δωρεάν στην Μητρόπολη αυτό το μοναδικό και υπερσύγχρονο μηχάνημα, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες και των τριών Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, αλλά και των λοιπών Ιδρυμάτων της Μητροπόλεώς μας και θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τους θεσμικούς άρχοντες του τόπου, μικρή αντιπροσωπεία των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Μητροπόλεως, σε υγειονομικές υπηρεσίες αιχμής και ολιγομελείς αντιπροσωπείες εργαζομένων από τις υπόλοιπες δομές της Μητροπόλεως καθώς και  κάποια  μικρά παιδιά από τα πολλά που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ». 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο βίντεο αφιερωμένο στα τρία γηροκομεία της Μητροπόλεως και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

          «Σας καλωσορίζω σε μία εκδήλωση, η οποία είναι χαρισμένη στην πίστη, στην επιστήμη και στην κοινή συνισταμένη όλων των δώρων του Θεού που είναι η αγάπη, διότι και μία πίστη ακόμη, αν δεν έχει μέσα της αγάπη, όπως λέει ο Απόστολος Ιάκωβος, είναι νεκρά. Και μία επιστήμη, αν δεν έχει μέσα της αγάπη, όπως μας διδάσκουν ακόμα και οι αρχαίοι πρόγονοί μας, είναι πανουργία, καταστροφική και επιζήμια. Ό,τι έχει μέσα του αγάπη, μονάχα αυτό βελτιώνει την ζωή των ανθρώπων, δημιουργεί πολιτισμό, καταξιώνει την πίστη, την επιστήμη, το επιχειρείν, καταξιώνει την αγορά, την νοσοκομειακή περίθαλψη. Το καθετί της ζωής μας αποκτά αξία και νόημα, όταν γίνεται αγάπη και προσφέρεται για την αγάπη κυρίως των αδυνάτων. Η εκδήλωση αυτή είναι το επιστέγασμα μίας συναντίληψης και συνεργασίας και μίας νέας αφετηρίας».   

Στους χαιρετισμούς τους ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννης Οικονόμου, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και ο Διοικητής της 5ηςΥΠΕ Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας κ. Φώτης Σερέτης αναφέρθηκαν με αισθήματα αγάπης, τιμής και δίκαιης αναγνωρίσεως για το υψηλό κοινωνικοπρονοιακό έργο, το οποίο επιτελεί η τοπική Εκκλησία της Φθιώτιδος.

Ακολούθως ο κ. Δημήτριος Μεσσηνέζης, Πρόεδρος της Εταιρείας ALVO  παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του αυτόματου αιματολογικού ταχύ-αναλυτή υψηλής τεχνολογίας OLO, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά ταχύ-αναλυτές αίματος, που προσφέρει πλήρη διαγνωστικά αποτελέσματα αιματολογικής εξέτασης με υψηλή ακρίβεια εντός ελάχιστων λεπτών .

Ο κ. Μεσσηνέζης αναφερόμενος στο έργο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μας χαρά που σήμερα, η ΑLVO, δωρίζει στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τον πιο προηγμένο αυτόματο αιματολογικό αναλυτή άμεσων αποτελεσμάτων, καθώς με αυτό τον τρόπο βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην βελτίωση της προσωπικής φροντίδας των ηλικιωμένων». Την εκδήλωση  παρουσίασε η δημοσιογράφος, κ. Κλέλια Χαρίση.

(*) Ποιμαντική επίσκεψη στο όμορφο χωριό Μακρυρράχη Δομοκού, καθώς την περίοδο με τις διαδοχικές καραντίνες, δεν ήταν εφικτό να το επισκεφθεί,  πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

            Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Εφημέριος του χωριού π. Δημήτριος Χαΐνης με τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής, τους Ιερείς των ομόρων Ενοριών και τους κατοίκους του χωριού ανέμεναν τον Σεβασμιώτατο με πολλή χαρά και αγάπη και τον καλωσόρισαν με ενθουσιασμό στο χωριό τους. 

            Ακολούθως ο κ. Συμεών χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό και εκήρυξε επικαίρως τον Θείο Λόγο. 

            Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την σημερινή εορτή των Αγίων  Σίλα, Σιλουανού, Επαινετού, Κρήσκεντος και Ανδρονίκου εκ της χορείας των Εβδομήκοντα Αποστόλων αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην ενότητα και χαρακτηριστικά υπογράμμισε:

            «Κάθε φορά που βρίσκομαι κοντά στο ποίμνιο μου, χαίρει η καρδιά μου. 

            Ο μεγαλύτερος κίνδυνος της ζωής μας είναι η διχόνοια. Πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους άλλους ανθρώπους, γιατί η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στην διαφορετικότητα.

          Θέλω να καταθέσω ως πατρική παρακαταθήκη στην καρδιά σας και κοιτάζοντάς σας στα μάτια, να είστε πάντοτε ενωμένοι και αγαπημένοι. Τα πάντα μπορούμε να καταφέρουμε όταν έχουμε μεταξύ μας ενότητα και αγάπη και σήμερα εδώ ήρθα να ευλογήσω ένα τέτοιο έργο συνεργασίας, ενότητος και αγάπης. Να είστε όλοι ευλογημένοι».

            Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους του Δήμου Δομοκού κ. Νικόλαο Καναβό και κ. Ανδρέα Λαϊνά, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νάνσυ Αυγέρη και κ. Γεώργιο Βιολιτζή, τον Πρόεδρο της τοπικής Κοινότητος Μακρυρράχης κ. Βασίλειο Δικόπουλο και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μακρυρράχης κ. Βασιλική Ζαβού, μετέβη στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού και ετέλεσε  Αγιασμό στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Πολιτιστικό Κέντρο που λειτουργεί στο ιστορικό αυτό κτίριο. 

            Επίσης ο κ. Συμεών επισκέφθηκε και προσκύνησε τον Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου, όπου και πληροφορήθηκε για την κλοπή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, πριν από κάποιες δεκαετίες, τα οποία φυλασσόταν εκεί. 

(*)Συνεχίζονται με επιτυχία τα θερινά προγράμματα φιλοξενίας νέων παιδιών στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος με την 4η Κατασκηνωτική Περίοδο, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη 29 Ιουλίου.

   Την περίοδο αυτή φιλοξενούνται κορίτσια μαθήτριες Λυκείου, οι οποίες προσήλθαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο, αφού υπεβλήθησαν προηγουμένως σε διαγνωστικό έλεγχο για τον κορωνοϊό rapid test στο παρακείμενο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, όπου και βρέθηκαν όλα αρνητικά.

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, χθες Πέμπτη 29 Ιουλίου υποδέχτηκε τα κορίτσια στην Κατασκήνωση και ετέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα παιδιά της Κατασκήνωσης.

   Επίσης, ο κ. Συμεών πραγματοποίησε κατηχητική συνάντηση με τις κατασκηνώτριες αναπτύσσοντας το θέμα: «ὁμοία ἐστὶν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν θησαυρῷ κεκρυμμένῳ» και είχε την ευκαιρία να έχει μία όμορφη πνευματική επικοινωνία μαζί τους.

   Και αυτή η κατασκηνωτική περίοδος είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχίζει να έχει ως επίκεντρο των δραστηριοτήτων του αυτήν την περίοδο το Ιερό Επισκοπείο του Κατασκηνωτικού Κέντρου «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

(*) Ας δούμε τώρα ποιο είναι το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών έως τη 1η Αυγούστου2021  

 Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και  Θεία Λειτουργία στο Κατασκηνωτικό Κέντρο “Η Αγία Αικατερίνη” στο Καινούργιο Λοκρίδος (μόνο για τα παιδιά και το προσωπικό της Κατασκήνωσης)

19:00 μ.μ. Κατάθεση των Ιερών Λειψάνων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιοκερασιάς Στυλίδος και εν συνεχεία ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ναού.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 

06:00 π.μ.  Όρθρος και ακολούθως η τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιοκερασιάς Στυλίδος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

       Εν συνεχεία η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί της καθιερωθείσης Αγίας Τραπέζης.

 (τηλεοπτική - ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

19:00 μ.μ. Αναστάσιμος Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Υπάτης και στη συνέχεια τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του λογίου Ιερέως και διδασκάλου του Γένους και Φιλικού παπα-Ζαχαρία Αινιάνος. 

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λογγού Λοκρίδος. Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Εφημερίου π. Χρήστου Παναγιώτου.

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

19:00 μ.μ. Έναρξη Ιερών Παρακλήσεων. Ακολουθία του  Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό  (Παναγίας) Κοιμήσεως της Θεοτόκου πρώην Κοιμητηρίου Μακεδόνων Αταλάντης  και επιμνημόσυνη δέηση. Εκδήλωση του Δήμου Λοκρών για τον αγωνιστή οπλαρχηγό Αγγελή Γάτσο στον περιβάλλοντα χώρο της Εκκλησίας.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness