165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2135

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 09 Ιούνιος, 2021

Τετάρτη 9 Ιουνίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την απόδοση της εορτής του Πάσχα. τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Κυρίλλου, αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας.Τη μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Αλεξάνδρου, επισκόπου Προύσσης. Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Θέκλης, Μαριάμνης, Μάρθας, Μαρίας, Μαρκίας και Ενναθά, των εν Περσία. Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Ανανίου,Διομήδου, Ορέστου και Ροδίωνος. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των εν Χίω αγίων Τριών Παρθενομαρτύρων και τη μνήμη του οσίου πατρός ημών Κύρου.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου
  

(*) Με την τ. Υπουργό κ. Κατερίνα Μπατζελή συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.  Για αρκετή ώρα είχαν μία γόνιμη και ουσιαστική επικοινωνία για διάφορα θέματα που αφορούν τον τόπο μας.

(*) Αγιασμό για την επανέναρξη της λειτουργίας με την φυσική παρουσία των παιδιών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» τέλεσε χθες το μεσημέρι ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών.

(*) « Χριστιανός που δεν βιώνει την Ανάσταση και δεν την φανερώνει στην καθημερινή του ζωή, δεν είναι αληθινός χριστιανός». Τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του στην Νυχτερινή Θεία Λειτουργία που τέλεσε χθες το βράδυ στον ιερό ναό του αγίου Δημητρίου Λαμίας.

(*) Με σκοπό τον φωτισμό των μαθητών που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις καθημερινά αυτήν την εβδομάδα τελούνται ιερές ακολουθίες πρωί και απόγευμα στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ. την Κυριακή 13 Ἰουνίου σέ ὅλους τούς Ἐνοριακούς Ναούς καί τίς Ἱερές Μονές, θά γίνει εἰδική προσευχή γιά τούς μαθητές. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών στίς 19:00 μ.μ., θά τελέσει Παράκληση στόν Ἱερό Ναό τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ, Πολιούχου Λαμίας.                       

 (*) Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα στις 9:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής. Αύριο την ίδια ώρα ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον ιερό ναό Αγίου γεωργίου Λαμίας επί τη μνήμη του Αγίου  Λουκά του Ιατρού.

 (*) Στην αιμοδοσία της Κυριακής 13 Ιουνίου στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λαμίας μας καλεί η Ιερά Μητρόπολή μας με σκοπό την ενίσχυση των αδελφών μας που έχουν ανάγκη το πολύτιμο για αυτούς αίμα.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ  

(*)Πλήθος Ιερέων, φορέων του τόπου και μεμονωμένους πολίτες δέχθηκε για ακόμη μία φορά χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο γραφείο του στις Εγκαταστάσεις του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου στη Λαμία. Ολοκληρώνοντας τις ακροάσεις του,  δέχτηκε χθες και την επικεφαλής της Παρατάξεως  «Πατρίδα μας η Στερεά» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος κ. τ. Υπουργό κ. Κατερίνα Μπατζελή.

          Για αρκετή ώρα ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και η κ. Μπατζελή είχαν μία γόνιμη και ουσιαστική επικοινωνία για διάφορα θέματα που αφορούν τον τόπο μας, στο τέλος της οποίας ο κ. Συμεών ξενάγησε την κ. Μπατζελή στις εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεως, στο ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ»  της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»  και στο Ωδείο «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 89,4 Fm, στο «Αποθετήριο της Αγάπης» (Logistic Center) και στον ξενώνα «Αγάπης Εστία». Στο τέλος της ξενάγησης η κ Μπατζελή παρεχώρησε δήλωση στον ραδιοφωνικό μας σταθμό και συγκεκριμένα στον διευθυντή π. Δημήτριο Ατματζίδη.          Σε δηλώσεις της στον Ραδιοφωνικό Σταθμό η κ. Μπατζελή χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Είδα το έργο, το οποίο έχει γίνει στην Μητρόπολη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η Εκκλησία και η Μητρόπολη Φθιώτιδος έχει διευρύνει το έργο της στην κοινωνία. Μία κοινωνία, η οποία δυσκολεύεται στην καθημερινότητα της, οικογένειες νέου τύπου απόρων, που έχουν προκύψει από την πανδημία, παιδιά από την «οικογένεια της πανδημίας».

          Σήμερα είδα, ότι οι δύο θεσμοί της Δημοκρατίας, Εκκλησία και Πολιτεία,  πρέπει να δώσουν τα χέρια για να προχωρήσουν σε ταυτόχρονες κινήσεις για να βοηθήσουν την κοινωνία και κυρίως τα παιδιά αυτής της κοινωνίας.

          Σήμερα είδα έναν άλλο κόσμο παιδιών που μεγαλώνουν με ένα άλλο τρόπο, με την φροντίδα της Εκκλησίας και των ανθρώπων που απασχολούνται στην Εκκλησία, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί».

(*) Αγιασμό για την επανέναρξη της λειτουργίας με την φυσική παρουσία των παιδιών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της Ιεράς Μητροπόλεως και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» τέλεσε χθες το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Μετά από πολλούς μήνες διαδικτυακής λειτουργίας, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ  άνοιξαν και πάλι την αγκαλιά τους στα παιδιά της Λαμίας και πλημμύρισαν με χαρά και ενθουσιασμό.

          Ο κ. Συμεών ευλόγησε τα παιδιά, τα συνεχάρη για την υποδειγματική τους συμμετοχή κατά την περίοδο που λειτούργησε διαδικτυακά το ΚΔΑΠ και ευχήθηκε να έχουν ένα πανέμορφο καλοκαίρι, τόσο στο ΚΔΑΠ, όσο και τον Αύγουστο στο ανακαινισμένο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούργιο Λοκρίδος.


(*) «Να αποδίδουμε την Ανάσταση με την ζωή μας και να την προσφέρουμε ως βίωμα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις» παρότρυνε τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά την εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.

          Ο κ. Συμεών ετέλεσε τον Αναστάσιμο Εσπερινό στον μέχρι πρότινος ιδιωτικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην παραλία Πελασγίας, ο οποίος χάρη στην βούληση των ιδιοκτητριών αδελφών Αναστασίας και Χριστίνας Μαρούλη περιήλθε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και πλέον αποτελεί Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο υπαγόμενο απευθείας στην Ιερά Μητρόπολη. Ο κ. Συμεών ανακοίνωσε μάλιστα ότι αναθέτει την φροντίδα λειτουργίας του Παρεκκλησίου κατά τους θερινούς μήνες στον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της πλησιοχώρου Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο και την συνοδεία του σε συνεργασία με τον εφημέριο της Πελασγίας π. Δημήτριο Καναπίτσα.

          Στην Πελασγία υποδέχθηκε τον κ. Συμεών εκ μέρους της Δημάρχου Στυλίδος ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Πρεμέτης.

Ακολούθως ο κ. Συμεών ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας, όπου ετέλεσε αναστάσιμη ιερά αγρυπνία. Στην ομιλία του ο κ. Συμεών τόνισε ότι «η Ανάσταση δεν είναι μια περιστασιακή εορτή, αλλά η ζωή η ίδια της Εκκλησίας και των πιστών. Χριστιανός που δεν βιώνει την Ανάσταση και δεν την φανερώνει στην καθημερινή του ζωή, δεν είναι αληθινός χριστιανός. Το βίωμα της Αναστάσεως κατεξοχήν αναπτύσσεται μέσα στην δοκιμασία των διαπροσωπικών σχέσεων, στις δυσκολίες της αγάπης μεταξύ των ανθρώπων».Στο τέλος της ιεράς αγρυπνίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο προϊστάμενος του ναού π Δημήτριος Ατματζίδης και αντιφώνησε ο Ποιμενάρχης μας.          Στην ιερά αγρυπνία παρέστησαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Γενικός Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας και ο Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης.

(*)Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών

 από 8 - 13 Ιουνίου 2021

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

09:30 π.μ. στο πλαίσιο του προγράμαμτος «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» Συνέχιση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας και στήριξης των αδυνάμων με διανομή 7.296 γευμάτων.

12:00 μ.μ. Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας. Επίδοση χρηματικών βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Β’ Τετραμήνου.

21:00 μ.μ. Νυκτερινή Θεία Λειτουργία για την Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση) 

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

07:30 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση)

13:00 μ.μ. Εκδήλωση για την παραλαβή πρότυπου ιατρικού μηχανήματος για τις τρεις Μονάδες Φροντίδος Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

21:00 μ.μ. Νυκτερινή Θεία Λειτουργία για την Πανήγυρη του Αγίου  Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση) 

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

07:00 π.μ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση)

10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. Εργασίες στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Καινούργιο Λοκρίδος.

19:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση υπέρ των μαθητών και μαθητριών που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας.

(ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση) 

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

07:00 π.μ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραντζή Λαμίας.

09:45 π.μ. Τέλεση Ιερού Μνημοσύνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Μεξιατών.

19:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και ειδική Προσευχή για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από τον Σεβαμσιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών. Ομιλία στο πλαίσιο της σειράς ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή».

 (ραδιοφωνική –διαδικτυακή μετάδοση)

20:30 μ.μ. Σύναξη των επιτελικών στελεχών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. (Οδός Σκληβανιώτη 3 – 5). 

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μοσχοχωρίου.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

19:00 μ.μ. Ιερά Παράκληση υπέρ των μαθητών και μαθητριών, που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου.Δημοσιευεται στην ιστοσελίδα της Ι. Μ

 (*) Συνεχίζουμε με μια ανακοίνωση της Ι.Μ η οποία αναφέρεται στους μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. .Στίς 14 Ἰουνίου ξεκινᾶ μία μεγάλη καί σημαντική δοκιμασία γιά τούς μαθητές καί τίς μαθήτριες τῆς Γ΄Λυκείου, ἀλλά καί γιά τίς οἰκογένειές τους: ἡ δοκιμασία τῶν Πανελλαδικῶν Ἐξετάσεων.

Ἡ προετοιμασία, μάλιστα, τῶν παιδιῶν τά δύο τελευταῖα σχολικά ἔτη, ἀντιμετώπισε ἰδιαίτερες δυσχέρειες λόγῳ τῆς πανδημίας τοῦ κορωνοϊοῦ καί τῆς ἀναγκαστικῆς τηλε-εκπαίδευσης, τόσο στό σχολεῖο, ὅσο καί στά φροντιστήρια.

Ἐμεῖς πάντοτε προσευχόμαστε γιά τά παιδιά μας, ἀλλά ἰδιαίτερα τήν περίοδο αὐτή, ἐνόψει τῆς κομβικῆς αὐτῆς δοκιμασίας γιά τή ζωή τους, θά ἐντείνουμε τήν προσευχή μας καί τήν ἀγάπη μας.

Γιά τό λόγο αὐτό, η Ιερά Μητρόπολη με ανακοίνωση μας ενημερώνει ότι ὅλη την ἑβδομάδα πρίν ἀπό τίς ἐξετάσεις, ἀπό τήν Δευτέρα 7 Ἰουνίου ἕως καί τήν Κυριακή 13 Ἰουνίου, τήν ἀφιερώνουμε στά παιδιά μας καί ἰδιαίτερα σέ αὐτά, τά ὁποῖα θά συμμετάσχουν στίς Πανελλαδικές Ἐξετάσεις.

Τό πρόγραμμα τῆς Προσευχῆς μας ἔχει ὡς ἑξῆς: καθημερινά έως την Παρασκευή στον ιερό Ναό του Αγίου Εφραίμ τελείται Θεία Λειτουργία το πρωί 7-9 και το απόγευμα στις 7 τελείται Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο ὑπέρ τῶν μαθητῶν καί μαθητριῶν

6.     Σάββατο 12 Ἰουνίου 2021

07:00 π.μ. Θεία Λειτουργία σέ ὅλους τούς Ἐνοριακούς Ναούς τῆς Ἱερᾶς Μητρο­πόλεως, ἀφιερωμένη στούς μαθητές καί τίς μαθήτριες.

19:00 μ.μ. Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός καί εἰδική Προσευχή γιά τά παιδιά ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών, στόν Ἱερό Μητροπο­λι­τικό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.

7.     Κυριακή 13 Ἰουνίου 2021

Σέ ὅλους τούς Ἐνοριακούς Ναούς καί τίς Ἱερές Μονές, μέ βάσει τό πρόγραμμα, πού θά ἀνακοινώσει ὁ κάθε Ναός ἤ Μονή, θά γίνει εἰδική προσευχή γιά τούς μαθητές, τίς μαθήτριες καί τίς οἰκογένειές τους.

Εἰδικότερα, ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών στίς 19:00 μ.μ., θά τελέσει Παράκληση στόν Ἱερό Ναό τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ, Πολιούχου Λαμίας, ἐνώπιον τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ.                           

  (*) Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Κυριακή 13 Ιουνίου στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Λαμίας από τις 10 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι. Το αίμα δεν αγοράζεται μόνο δωρίζεται και σώζει ζωές. Οσοι επιθυμούν να μετάσχουν σε αυτή τη προσφορά ζωής, ας προσέλθουν και ας ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Τη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού θα πανηγυρίσουν στις 10 και 11 Ιουνίου ενορίες της πόλεως Λαμίας. Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Λαμίας στο ενοριακό πνευματικό κέντρο της, έχει ιερό παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Αγιο Λουκά το οποίο εγκαινιάσθηκε στις 12 Ιουνίου του έτους 2016. Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα αύριο Πέμπτη 10 του μηνός θα τελεθεί Ιερά ιερουργούντος του Σεβ Μητροπολίτου μας. Την Παρασκευή κυριώνυμο ημέρα στις 10 το πρωί θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου και το απόγευμα στις 7 Ιερά Παράκληση στον Αγιο Λουκά τον ιατρό.

 Στην ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαμίας θα τελεσθεί την Παρασκευή πανηγυρικός εορτασμός με αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Λουκά και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αξιον Εστί μιας και στον Ιερό Ναό φυλάσσεται αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος. Να προσθέσουμε ότι στον ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων κάθε Πέμπτη στις 7 το απόγευμα τελείται ιερά Παράκληση στους Αγίους Αποστόλους μέχρι την πανηγυρη του Ναού στις 29 Ιουνίου.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...