165

Τριετές Μνημόσυνο Γέροντος Φωτίου Κερασιώτη

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 14 Μάιος, 2016 - 18:15

Το Τριετές  Μνημόσυνο του μακαριστού Πνευματικού της Ιεράς Μονής Παναγίας Δαμάστας Γέροντος Φωτίου Κερασιώτη ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το Σάββατο 14 Μαΐου.

 Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και τη συμμετοχή πολλών ιερέων από την Μητρόπολη μας και από άλλες Μητροπόλεις, πνευματικών τέκνων του αειμνήστου.

 Στην Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο έψαλλε Βυζαντινή χορωδία υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Μιχαήλ Μελέτη από το Βόλο και παρέστησαν Καθηγητές Πανεπιστημίου, Στρατιωτικοί, Ιατροί, Ανώτατοι Δικαστικοί, συγγενείς και πλήθος πνευματικών τέκνων του αειμνήστου Γέροντος, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τους χώρους της Μονής μεταξύ αυτών και ο Αντιστράτηγος ε.α. και Ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός.

 Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την φράση του Αποστόλου Πέτρου της σημερινής Αποστολικής Περικοπής: «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις ». (Πραξ, ε' 29). « Είναι ένα μεγάλο δίλλημα στη σημερινή εποχή » ,είπε χαρακτηρίστηκα ο Σεβασμιώτατος, « να πειθαρχήσουμε στο νόμο του Θεού ή στους αντίθεους νόμους των ανθρώπων; Η πειθαρχία στο Θεό είναι δύσκολός δρόμος, εμείς σήμερα υπακούμε στον εύκολο δρόμο της υλιστικής κοινωνίας για να μπορούμε να ζούμε εύκολα και άνετα. Την πειθαρχία στο νόμο του Θεού την επέλεξαν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας όπου δια πολλών δοκιμασιών πορέυτηκαν σε αυτό τον δρόμο και στο τέλος δια της μάχαιρας και των βασανιστηρίων ετελειώθησαν, αλλά δοξάσθηκαν από τον Θεό. Η ταπείνωση και η μετάνοια είναι η λύση για να μπορέσουμε σήμερα να υπακούσουμε στην φωνή του Θεού και της Εκκλησίας. Ως Ορθόδοξοι χριστιανοί θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επιλέξουμε ανάμεσα στο δρόμο της κοινωνίας ή του Θεού » Προέτρεψε τους πιστούς να μένουν αμετακίνητοι στο Θέλημα του Θεού και ο Θεός της Αγάπης και της θυσίας θα μας ευλογήσει  και θα μας ενδυναμώσει . Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ετόνισε πως το παράγγελμα αυτό βρήκε τέλεια εφαρμογή στον μακαριστό Γέροντα Φώτιο, ο οποίος σε όλη του τη ζωή εκήρυττε τον Λόγο του Θεού στα πνευματικά του τέκνα και σε όλους τους ανθρώπους και δίδασκε τον δρόμο του Ευαγγελίου.

Στο τέλος της Θεία Λειτουργίας τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο και ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους να έχουν την Ευλογία της Παναγίας και την  ευχή του μακαριστού γέροντος Φωτίου.

Μετά το πέρας προσφέρθηκε σε όλους το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...