165

Τα οφέλη της Νηστείας. Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 11 Απρίλιος, 2022 - 12:30

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλία της ιατρού και προέδρου της Αντικαρκινικής Λαμίας κας Αλεξάνδρας Βεντούρη - Νασοπούλου, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 με θέμα τα οφέλη της Νηστείας.

Η διατροφή κατά τη διάρκεια της Νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής σε συνάφεια των τροφών και σχετικά με ορισμένες αμφιλεγόμενες μορφές νηστείας, έχουν αμφισβητούμενα  αποτελέσματα.

Το ζήτημα της νηστείας ως πρόληψη και θεραπεία σωματικών, ψυχικών και πνευματικών νοσημάτων παρουσιάζει μέγιστο ενδιαφέρον για την ορθόδοξη ηθική και την ιατρική.

Επίσης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η σκέψη των πατέρων της Εκκλησίας μας βλέπει τον άνθρωπο ως ψυχοσωματική οντότητα και διακρίνοντας τις αναφορές τους στη θεραπεία των ασθενειών, αφορούν τον όλον άνθρωπο, το σώμα και την ψυχή του.

Αποφεύγοντας την έκθεση σε τοξίνες, αλκοόλ και καπνό, συμβάλλουμε στην πρόληψη του καρκίνου. Η νηστεία βοηθά στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες, ειδικότερα μέσω των νεφρών, του αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος. Οι χυμοί, τα λαχανικά, τα φρούτα και το αλκαλικό νερό βοηθούν στην αποτοξίνωση, αποφεύγοντας παράλληλα επεξεργασμένες και καμένες τροφές. Αντικαρκινικές ιδιότητες περιέχονται στο μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο. Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο του μαστού, του εντέρου, του προστάτη και του ορθού.

Ο ιατρός και μέγας πατέρας της Εκκλησίας Βασίλειος Καισαρείας στις περί Νηστείας ομιλίες του ενώ εξ αρχής προσδίδει στη νηστεία πνευματικό περιεχόμενο, θεωρώντας την θεόσδοτη και θεοδίδακτη, προβάλλει εναργώς τα οφέλη της για την ανθρώπινη υγεία. Τη θεωρεί μητέρα υγείας για τους αρρώστους και εξασφάλιση ευεξίας για τους υγιείς.

Εκ του Ιερού Ναού

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness