165

Τα Άγια Θεοφάνεια στη Στυλίδα

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 6 Ιανουάριος, 2018 - 22:30

Με επίκεντρο την πόλη της Στυλίδος, όπως κάθε χρόνο εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων το Σάββατο 6 Ιανουαρίου ε.ε.

   Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

   Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών Αρχών της Φθιώτιδος, εις το τέλος της οποίας ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία, φωτισμό,  δύναμη και ζωή μετά του Αγίου Πνεύματος. Ιδιαιτέρως δε ευχήθηκε στους πολιτικούς να τους φωτίζει το Άγιο Πνεύμα, ώστε εν όψει των μεγάλων αποφάσεων για την πατρίδα μας να ψηφίζουν πάντοτε με γνώμονα την ένδοξη ιστορία του Έθνους μας για το καλό των πολιτών και της Εκκλησίας.

   Στη συνέχεια εν πομπή Κλήρος και λαός μετέβησαν στο λιμάνι της Στυλίδος, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

   Αρκετοί νέοι αψηφώντας το ψύχος έπεσαν στα παγωμένα νερά του Μαλιακού κόλπου για  να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος στον νεαρό Ιωάννη Κρούπα, ,  ο οποίος έπιασε τον Τίμιο Σταυρό επέδωσε ως ευλογία, μία εικόνα του Αγίου Νικολάου  και του ευχήθηκε να είναι πάντοτε ευλογημένος.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος και οι Επίσημοι μετέβησαν στο «Ίδρυμα Αργύρη – Πέτρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος», όπου ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα, ευχόμενος στους γέροντες και το προσωπικό καλή χρονιά.

          Κατά την διάρκεια της επισκέψεως οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Ιδρύματος και να συνομιλήσουν με τους τροφίμους εκφράζοντας στον Σεβασμιώτατο τον ενθουσιασμό τους και τα συγχαρητήρια τους, τόσο για την κτηριακή υπερσύγχρονη κατασκευή του, όσο και για την άψογη λειτουργία του, καθώς και για την προσφορά  αγάπης και θαλπωρής στους απομάχους της ζωής και μοναχικούς συνανθρώπους μας που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολις μας με την λειτουργία των 3 Γηροκομείων.  

   Ο λαμπρός εορτασμός τελείωσε  με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος  Στυλίδος στην τραπεζαρία του Ιδρύματος.

   Στη θεία Λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού παρέστησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης,  κ. Δημήτριος Βέττας, κ. Αθανάσιος Μιχελής και κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο   Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχος κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Στέφανος Καλαμίδας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Αστέριος Ματζιώκας,  η τ. Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή και κ. Κατερίνα Μπατζελή,  άλλοι εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών από τη Στυλίδα, την Λαμία και ολόκληρη την Φθιώτιδα.

Φωτό Δημήτριος Ανάγνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness