165

Συμμετοχή και Διάκριση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας στον Ζ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης στο Βόλο

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 2 Ιούλιος, 2017 - 12:45

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας "Γερμανός ο Μελωδός" έλαβε μέρος στον Ζ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, τον οποίο διοργάνωσε ο σύνδεσμος ιεροψαλτών Βόλου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

   Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα το Σάββατο 1 Ιουλίου το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα Βόλου και είχε  σαν στόχο την προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την ενίσχυση του φρονήματος των νέων Ιεροψαλτών και σπουδαστών της ψαλτικής τέχνης, την προσφορά κινήτρων για περαιτέρω μελέτη και βελτίωσή τους και τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών αγάπης και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζομένων.

   Η σχολή μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές: 1. Μελισσουργού Μαγδαληνή από το τμήμα Καμ. Βούρλων (β' επίπεδο), η οποία κέρδισε το α' βραβείο, 2. Ντόντου Ελένη (γ' επιπεδο), η οποία κέρδισε το β' βραβείο και 3. Κωστορίζο Ιωάννη (δ' επίπεδο), ο οποίος κέρδισε το β' βραβείο.

   Η επιτροπή αποτελούμενη από σπουδαίους πρωτοψάλτες και δασκάλους της ψαλτικής τέχνης, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Κετσετζής Φώτιος και Παϊκόπουλος Δημοσθένης, επαίνεσαν τους μαθητές για την παρουσία τους, το Διευθυντή της Σχολής μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ καθώς και τους καθηγητές για την επιμελημένη και άρτια απόδοση των μαθητών.

   Ο σημαντικός αυτός και πολύ όμορφα διοργανωμένος διαγωνισμός έκλεισε με την απονομή των βραβείων από τον οικείο Μητροπολίτη και με τις ευχές όλων να ανταμώσουμε του χρόνου προς δόξαν Θεού και διάδοση της ιερής τέχνης του Αγίου Δαμασκηνού.

            Εκ της Σχολής

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...