165

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό συνεχίζεται ο 1ος Παμφθιωτικός Εορτασμός του Αγίου Λουκά

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 19 Οκτώβριος, 2021 - 14:45

Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά με επίκεντρο το Ναό του Πολιούχου με την Ακολουθία του Μεθέορτου Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως με την συμμετοχή των Ιερέων και των Διακόνων της πόλεως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο.

          Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη επίσης και ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Παναγιώτη Λιτόπουλο , τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους τους συνεργάτες και εθελοντές που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της λαμπρής Πανηγύρεως.

          Ακολούθως οι Ιερές Εικόνες και το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου μεταφέρθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, για να συνεχιστεί το λειτουργικό πρόγραμμα: «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς» του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού, ο οποίος πραγματοποιείται όλο το μήνα Οκτώβριο.

          Οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ξεκίνησαν με την πραγματοποίηση της 47ης επετειακής εκδήλωσης της Ιεράς Μητροπόλεως με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με θέμα: «Η Δίκη των Ηρώων Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα από νομικής, κοινωνικής και πολιτικής απόψεως», παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Ιωάννη Οικονόμου, πολιτικών και θεσμικών φορέων του τόπου, καθώς και πολλών έγκριτων επιστημόνων της πόλεως  από το νομικό και όχι μόνο κόσμο.

          Εισήγηση επί του θέματος ανέπτυξε ο γνωστός και έγκριτος ποινικολόγος κ. Γεώργιος Δούμας, Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

          Την εκδήλωση επισφράγισε με τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφερόμενος στην σύνδεση θεσμικού και χαρισματικού μέσα στη δημόσια σφαίρα από την Επανάσταση έως και σήμερα.

          Τέλος ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο παρακολούθησε και την συναυλία την συναυλία με τίτλο «Από το Βυζάντιο στην Ελληνική Παράδοση» της Μικρής Ορχήστρας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό την Διεύθυνση του κ. Νίκου Χαλιάσα, εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων στο πλαίσιο Εορτασμού του Πολιούχου της Λαμίας Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά και της Aπελευθέρωσης της πόλης από τους Γερμανούς.

          Επίσης ο κ. Συμεών επισκέφθηκε την έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κουτροζή, με θέμα «1821 – 2021», στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος.

         

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness