165

Σεβασμιώτατος: «Τα καλύτερα λόγια είναι οι πράξεις μας»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 18 Ιούλιος, 2021 - 21:30

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής του ομωνύμου προαστίου της πόλεως Λαμίας τέλεσε προεορτίως της Πανηγύρεως του Ναού, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, σήμερα Κυριακή των Αγίων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου 18 Ιουλίου 2021.

  Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου χάρισε παρηγοριά, ελπίδα και αγάπη στους συνεργάτες και στους πιστούς της Ενορίας, καθ’οτι ο επί πολλά χρόνια σεβάσμιος εφημέριος τους π. Παναγιώτης Γοργογιάννης δοκιμάζεται από αιφνίδια ασθένεια νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος χθες τον επισκέφθηκε και τον ευλόγησε και για αρκετή ώρα έμεινε στο προσκεφάλι του προσευχόμενος για ταχεία αποκατάσταση της υγείας του.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναλύοντας τα Ιερά αναγνώσματα της Κυριακής των Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, υπογράμμισε τις προδιαγραφές εκείνες που  περιγράφονται μέσα από την φράση του Ευαγγελίου «Ὑμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου» και με τις οποίες ο Κύριος μας, προσκαλεί κάθε χριστιανό να νοηματοδοτήσει την ζωή του από τον Λόγο του Χριστού και να γίνει και ο ίδιος φως μέσα στον κόσμο για να φωτίσει και άλλους ανθρώπους. 

Μεταξύ των άλλων ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στις απαιτήσεις των νέων ανθρώπων για αλήθεια και γνησιότητα καη με έμφαση υπογράμμισε:

 «Τα παιδιά μας θέλουν νόημα ζωής, θέλουν απαντήσεις. Θέλουν να καταλάβουν ότι αυτός που έρχεται να τους μιλήσει, είναι αυθεντικός και γνήσιος, τους κοιτάει στα μάτια, τους μιλάει μέσα από την καρδιά του στην καρδιά τους, δεν έχει σκοπιμότητες, δεν έχει ιδιοτέλεια, δεν έχει άλλες στοχεύσεις, αλλά μονάχα θέλει να διακονησει το Ευαγγέλιο του Χριστού. Αυτό έκαναν οι 630 Θεοφόροι Πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, αυτό έκαναν όλοι οι Πατέρες της Εκκλησίας, αυτό κάνουν οι αληθινοί και πραγματικοί χριστιανοί, αυτό κάνει κάθε άνθρωπος, ο οποίος πραγματικά φιλοτιμείται από τον Λόγο του Θεού και ενεργοποιείται από την τιμή που μας κάνει ο Χριστός, διότι ο Χριστός μας τιμά να μας έχει συνεργάτες του, συνεργούς του, συνοδοιπόρους του, συγκυρηναίους του, συνοδούς του, στο δρόμο προς την μεταμόρφωση του κόσμου, προς την Βασιλεία του Θεού. 

Από εμάς εξαρτάται αν θα ανταποκριθούμε σε αυτά τα προσκλητήρια, αν θα πούμε το μεγάλο ναι σε αυτή την προσκληση και με αυτό το ναί θα γράψουμε την δική μας ιστορία και κάνουμε την δική μας προεγγραφή στο βιβλίο της αιωνιότητος, στο βιβλίο της ζωής.

Εύχομαι ολόψυχα και ολοκάρδια, πρώτα στον εαυτό μου τον ίδιο και σε όλους μας ανεξαιρέτως, να ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο, τον δρόμο των έργων και όχι των λόγων, διότι τα καλύτερα λόγια είναι οι πράξεις μας».

Προ της απολύσεως,  με εμφανή την συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατικό μνημόσυνο με την ευκαιρία της συμπληρώσεως του τριημέρου από της αιφνιδίου κοιμήσεως του μακαριστού Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη, του οποίου η Εξόδιος Ακολουθία του θα ψαλεί την προσεχή Τρίτη 20 Ιουλίου στις 16:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

«Σφραγίστηκε και αιμορραγεί η καρδιά μας, τούτες τις ημέρες, παρότι είναι συγχρόνως πλημμυρισμένη με την ελπίδα της Αναστάσεως από την αιφνίδια κοίμηση ενός ανθρώπου, ο οποίος υπήρξε και «ποιήσας και διδάξας»,ενός ανθρώπου, ο οποίος είχε τις προδιαγραφές, τις οποίες ανέφερα προ ολίγου στο κήρυγμα, ενός ανθρώπου, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Χριστού και έγινε φως μέσα στον κόσμο, ο αγαπητός και σεβάσμιος αδελφός μας π. Σεραφείμ, ο οποίος οδεύει προς τα ουρανίους Μονάς, «ἔνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στο Ιερό μνημόσυνο παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ.κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ξεφλούδας, ο Πρόεδρος του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» κ. Παναγιώτης Ντούρος, εκπρόσωποι άλλων φορέων και Συλλόγων του τόπου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness