165

Σεβασμιώτατος: «Αν στο πρόσωπο κάθε γυναίκας βλέπαμε την Παναγία μας, δεν θα είχαμε τέτοια εγκλήματα»

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 4 Αύγουστος, 2021 - 23:45

Πολλαπλά μηνύματα απέστειλε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από τα πανέμορφα ορεινά Πουγκάκια της Δυτικής Φθιώτιδος, μιλώντας για το Πανάγιο και Υπερύμνητο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και με αφορμή τα όσα ιδιαίτερα ειδεχθή και φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος γυναικών λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό. 

            Ο κ. Συμεών τέλεσε απόψε την Παράκληση στον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το «παλάτι της Παναγίας», όπως το χαρακτήρισε, μετά από μία συγκινητική υποδοχή, που επεφύλαξαν οι αρχές και οι κάτοικοι του όμορφου αυτού χωριού.

          Ο κ. Συμεών στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας ως Θεοτόκου και Μητέρας του Θεού και όλων μας, τονίζοντας με έμφαση την ιερότητα της μητρότητας:

          «Ό,τι πιο όμορφο υπάρχει στον κόσμο είναι η μητέρα μας. Η μητρότητα είναι το μεγαλύτερο δώρο του Θεού στον κόσμο. Το μεγαλύτερο θαύμα που μπορούμε να ζήσουμε είναι η ίδια η ζωή και προστάτιδα της ζωής έχει θέσει ο Θεός την Παναγία μας. Είναι η «μήτηρ υπάρχουσα της ζωής» κατά το απολυτίκιο της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

          Βλέπουμε σήμερα να αυξάνονται τα εγκλήματα σε βάρος των γυναικών και μάλιστα και σε βάρος γυναικών, που είναι και μητέρες. Αν στο πρόσωπο κάθε γυναίκας βλέπαμε την Παναγία μας, δεν θα είχαμε όμως  τέτοια εγκλήματα.

          Όταν ο άνθρωπος απομακρυνθεί από την Παναγία μας, εξαφανίζεται από μέσα του κάθε ίχνος ιερότητας. Πως θα σεβαστεί κανείς για παράδειγμα το φυσικό περιβάλλον, όταν δεν σέβεται την μάνα; Άλλωστε κάθε γυναίκα είναι μια μάνα είτε εν ενεργεία είτε εν δυνάμει.

Μην απορούμε για όλα αυτά που συμβαίνουν. Αν δεν επιστρέψουμε στην Παναγία το συντομότερο, θα συμβούν και άλλα πολύ χειρότερα» τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

           Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε και καλωσόρισε στο χωριό τους ο πολιός εκατονταετούτης δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτριος Γκούρλης  και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Δημήτριος Χριστόπουλος.

            Στην Ιερά Παράκληση παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness