165

Σεβασμιώτατος: «Όλα τα καλά έργα κρύβουν μέσα τους ενότητα και συνεργασία».

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 18 Σεπτέμβριος, 2021 - 12:15

Στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, πλάι στο Ιερό Επισκοπείο, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, συμπαραστατούμενος από τους άμεσους συνεργάτες του Κληρικούς, παρουσία των τοπικών αρχόντων, αιρετών και θεσμικών, τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της χειμερινής λειτουργίας των συσσιτίων αγάπης, που λειτουργούν στην πόλη της Λαμίας, αλλά και σε άλλα σημεία της Μητροπόλεως για τους άστεγους και εμπερίστατους αδελφούς.

            Η διανομή καθημερινού, ζεστού και φρέσκου φαγητού, δεν σταμάτησε ούτε το καλοκαίρι, αλλά όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, συνεχίστηκε και τους θερινούς μήνες σε διάφορα σημεία της πόλεως, με κεντρικό σημείο το Ραχούτειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην οδό Έσλιν 22, σε ειδικό χώρο διανομής, αυτόνομο από τον χώρο της φροντίδας των ηλικιωμένων.

          «Σε μία χρονιά που φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη η Εκκλησία είναι παρούσα και ανοίγει την αγκαλιά της σε κάθε πονεμένο και αναγκεμένο αδελφό μας.

    Αυτό που ζητούν να αισθανθούν οι άνθρωποι είναι η αγάπη και η στοργή. Αυτό το χαμόγελο που εισπράττουν από εσάς. Είστε οι μανούλες των φτωχών και δυσκολεμένων αδελφών μας.

     Αξίζει κάθε τιμή, έπαινο και ευχαριστία σε εσάς, διότι με την διακονία σας καταπραΰνετε, δίνετε κουράγιο και ελπίδα και απορροφάτε πολλούς κραδασμούς της κοινωνίας μας.

    Όλα τα καλά έργα κρύβουν μέσα τους ενότητα και συνεργασία. Είμαστε πολλοί. Σας καταθέτω σήμερα το ευχαριστώ της καρδιάς μου».

    Με αυτά τα λόγια ο κ. Συμεών ευχαρίστησε τις δεκάδες εθελόντριες του Κέντρου Αγάπης, στις οποίες επέδωσε και την απόφαση αποδοχής της εθελοντικής τους διακονίας, στο πλαίσιο της καλύτερης και συστηματικότερης οργάνωσης του εθελοντισμού στην Μητρόπολη Φθιώτιδος.

   Την ευγνωμοσύνη της τοπικής κοινωνίας της Λαμίας κατέθεσαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, μεταφέροντας και τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, όσο και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

   «Η ποιότητα των ανθρώπων μιας πόλεως φαίνεται από την συμπεριφορά τους σε αυτούς που έχουν ανάγκη», τόνισαν από κοινού τόσο ο  κ. Καρακάντζας όσο και ο κ. Καραΐσκος.

    «Εκφράζουμε το ευχαριστώ της τοπικής κοινωνίας προς την Ιερά Μητρόπολη για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται υπό τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών».

     Στην Ακολουθία του Αγιασμού παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιεών κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Σανίδας, ο Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής του Δημάρχου κ. Θεόδωρος Ντούζγος, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Δημήτριος Φούρλας, η Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ. Σταυρούλα Μπονέ, εκπρόσωπος του Φρουράρχου Λαμίας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness