165

Σεβασμιώτατος: «Με την επίσκεψη μου αυτή υλοποιώ ακόμη μία δημόσια δέσμευσή μου»

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 16 Ιούνιος, 2021 - 11:00

Τα 149 παιδιά και τους γονείς τους, που φιλοξενούνται προσωρινά στον προσφυγικό καταυλισμό των Θερμοπυλών, επισκέφτηκε για πρώτη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών υλοποιώντας ακόμη μία από τις δεσμεύσεις του, όπως αυτές είχαν διατυπωθεί κατά τον ενθρονιστήριο του λόγο στην Λαμία, στις 16 Νοεμβρίου 2019.

        Ο κ. Συμεών φορτώνοντας το όχημα μεταφοράς του «Αποθετηρίου της Αγάπης» (Logistic Center) της Μητροπόλεως με βρεφικές πάνες, με κιβώτια με ποσότητες γάλακτος και με σχολικές τσάντες, που έφτιαξαν με τα χεράκια τους άλλα παιδάκια από τις εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεως, επισκέφτηκε την δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες και μετέδωσε το μήνυμα του Ευαγγελίου και της αγάπης του Χριστού σε 37 βρέφη εως 3 ετών, σε 52 νήπια έως 6 ετών, σε 51 παιδιά εώς 14 ετών και σε 9 έφηβους έως 18 ετών και στους γονείς τους.

        Ο Σεβασμιώτατος κατά την αναχώρησή του από το Κέντρο Διανομής και Αποθήκευσης του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας σε δήλωσή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως 89,4 FM δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν ενθρονίστηκα στην Μητρόπολή μας, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, είχα δώσει ενώπιον σύμπαντος του Ιερού Κλήρου και του Λαού την ακόλουθη δημόσια δέσμευση: «Ὅλοι ἀνεξαιρέτως, ὁποιασδήποτε προελεύσεως, ὁποιασδήποτε ὑπαρξιακῆς τοποθετήσεως, ὁποιασδήποτε ἰδιαιτερότητας, ἐφόσον άναπνέετε τὸ ὀξυγόνο καὶ βαδίζετε στὴν γῆ καὶ ἀτενίζετε τὸν οὐρανὸ μέσα στὰ κανονικὰ ὅρια, «ἐν ὁρίοις», τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλησίας τῆς Φθιώτιδος εἶστε ὅλοι σας μέσα στὴν ἀγκαλιὰ τῆς καρδιᾶς μου». Σήμερα λοιπόν με την επίσκεψη μου αυτή υλοποιώ μία ακόμη δέσμευσή μου. Όποιον άνθρωπο πατά το πόδι του στην γη της ευλογημένης Φθίας το Ευαγγέλιο του Χριστού μας δίνει εντολή να τον αγαπήσουμε και να τον αγκαλιάσουμε, διότι είναι εικόνα του Θεού».

       Ο κ. Συμεών κατά την επίσκεψή του στον καταυλισμό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας της δομής, αλλά και να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της μεταξύ των οποίων και το Εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και το προσκυνητάρι της Παναγίας.

       Ο Σεβασμιώτατος μάλιστα είχε ιδιαίτερη συνάντηση και με κάποιες ορθόδοξες χριστιανικές οικογένειες που διαβιούν στην δομή, ενώ χθες πραγματοποίησε και την πρώτη κατήχηση σε τρείς οικογένειες από το Ιράκ που επιθυμούν να λάβουν το Άγιο Βάπτισμα και να προσέλθουν στην ορθοδοξία.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness