165

Σεβασμιώτατος: «Η Στερεά Ελλάδα και η Φθιώτιδα έχουν το δικό τους Κολλέγιο»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος, 2022 - 14:30

Τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών  παρουσία σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητος, του Ιερού Κλήρου των μαθητών και των γονέων των παιδιών.

Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης στον λόγο του αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών τονίζοντας ότι οι ένδοξες ημέρες ακμής που ζει η Εκκλησιαστική Σχολή οφείλονται στην πατρική του αγάπη, την προσωπική του μέριμνα, την οποία επιδεικνύει από την πρώτη στιγμή της ενθρονίσεως του στην Φθιώτιδα με στόχο την «Ανάσταση» του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, διότι με τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειές του, το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας εκτίναξε τον αριθμό των μαθητών σε τριψήφιο, πλέον των 100!

          Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν, εξαίροντας το έργο της Εκκλησιαστικής Σχολής και τις προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου για την ανάδειξη της Εκκλησιαστικής Σχολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Ηλίας Σανίδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα και ο Διευθυντής Β/ θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

          «Αγαπώ τον τόπο μας και πιστεύω πολύ στους ανθρώπους του και στις δυνατότητες τους και μέσα από το Εκκλησιαστικό Σχολείο ήθελα να στείλω ένα μήνυμα: ότι αυτός ο τόπος έχει άπειρες δυνατότητες να πάει μπροστά και αυτό που γίνεται σ’ αυτό το Σχολείο, είναι ένα παράδειγμα ότι ο τόπος μας προχωράει και πάει μπροστά, ένα παράδειγμα για κάθε είδους δραστηριότητα και κάθε είδους μορφή ανάπτυξης. Μέσα σε τρία χρόνια με πολλά προβλήματα και δυσκολίες λόγω της πανδημίας, αυτό το Σχολείο τριπλασίασε τους μαθητές του. Οφείλουμε να σώσουμε το Σχολείο γιατί είναι κομμάτι ζωντανό της ιστορίας αυτού του τόπου και κυρίως γιατί έχει μέλλον.

          Είναι αλήθεια, ότι οι άνθρωποι πολλές φορές έχουν μάθει να εκτιμούν τα καλά και ακριβά Κολλέγια. Η Φθιώτιδα λοιπόν έχει το δικό της Κολλέγιο, αυτό είναι το Κολλέγιο της Στερεάς Ελλάδος και δεν είναι ιδιωτικό, είναι Κολλέγιο του λαού, Κολλέγιο της Εκκλησίας, των ανθρώπων του κόπου και του μόχθου.   

          Να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, για να στηρίξουμε αυτό το Σχολείο και να στείλουμε αυτό το μήνυμα της στήριξης σε κάθετί που γίνεται στην κοινωνία μας και στην πόλη μας και το οποίο αποδεικνύει ότι μπορούμε να πάμε μπροστά.

          Σήμερα σε όλα τα παιδιά η Μητρόπολή μας θα δώσει υποτροφίες ύψους 30.000 ευρώ για να φοιτήσουν δωρεάν στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως μας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και επίσης όπως έχω δεσμευθεί, τα παιδιά που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στο Σχολείο,  θα λάβουν από μία προπληρωμένη πιστωτική κάρτα για τα πρώτα τους έξοδα, καθώς και όλες οι μαθήτριες θα λάβουν επίσης και από μία δωροεπιταγή από το κατάστημα «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» για τα ψώνια τους. Μια χορηγία της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία αγγίζει σχεδόν τις 50.000 ευρώ.

          Κλείνοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το νέο Διευθυντή της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζο,  η οποία φιλοξενεί δωρεάν τα παιδιά, τα οποία κατάγονται από άλλες πόλεις και φοιτούν στην Σχολή.

          Ο Αρχιμανδρίτης Ηρωδίων Ρίζος γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1981 στη Λαμία. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Λαμία. Το έτος 1999 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, απ’ όπου αποφοίτησε το έτος 2003, λαβών το πτυχίον αυτού με τον βαθμό «Λίαν Καλώς».

Είναι κάτοχος πτυχίου γλωσσομάθειας της Αγγλικής γλώσσης και των ηλεκτρονικών υπολογιστών ECDL.

Παιδιόθεν αποτέλεσε ενεργό μέλος των νεανικών κατηχητικών ομάδων, συνάξεων και κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, όπου αργότερα κατά τα φοιτητικά του χρόνια εργάστηκε ως κατηχητής, ομαδάρχης και υπεύθυνος.

Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, κατά τα έτη 2004-2005, ως οπλίτης του Σώματος Πεζικού του Στρατού Ξηράς, υπηρετών στην παραμεθόριο της πατρίδος μας.

Επίσης, εργάστηκε ως θεολόγος και υπεύθυνος ορθοδόξων ιεραποστολικών Συλλόγων σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος και παράλληλα ως συντονιστής κατηχητικών συνάξεων και θερινών κατασκηνώσεων νέων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Επιπλέον διηκόνησε ως περιοδεύων ιεροκήρυκας σε  πολλές πόλεις, π.χ. Λαμία, Τρίκαλα, Τρίπολη, Καλαμάτα κ.α., και Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και της επαρχιακής Ιεράς Συνόδου της Κρήτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως, πάντοτε με την ευλογία και κανονική άδεια των εκασταχού Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.

          Από τον Φεβρουάριο του 2021 διηκόνησε ως θεολόγος στο Γραφείο Τύπου και Μ.Μ.Ε., αλλά και ως ραδιοφωνικός παραγωγός και συνεργάτης στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδος και έλαβε τους δύο βαθμούς της ιερωσύνης υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας τον Μάρτιο του 2021, προχειριζόμενος και Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, με την εντεταλμένη διακονία του εφημερίου-ιεροκήρυκος. Υπηρέτησε ως προϊστάμενος του ιστορικού Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου Υπάτης.

Παράλληλα έχει την ευθύνη του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και Συντονισμού των Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, καθώς και την πνευματική ευθύνη των κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Φυλακών Δομοκού. Παράλληλα κινείται ως εντεταλμένος πνευματικός και απεσταλμένος ιεροκήρυκας σε πόλεις και χωριά της ευρύτερης περιοχής της Φθιώτιδος, πάντοτε κάτω από την καθοδήγηση και την ευλογία του οικείου του  Ποιμενάρχου κ. Συμεών.

Έχει εκφωνήσει ως ομιλητής και ιεροκήρυκας δεκάδες ομιλιών και κηρυγμάτων. Έχει αρθρογραφήσει σε ορθόδοξα χριστιανικά ιεραποστολικά περιοδικά και είναι και συγγραφέας».

                    Στην τελετή του Αγιασμού παραβρέθηκαν ακόμη: τα μέλη της Σχολικής Εφορείας του Σχολείου, ο Οργανωτικός Συντονιστής του  ΠΕΚΕΣ Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων του (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Διευθυντής του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και Υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ, η Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευμορφία Ρουπουτιά – Σκαμαγκούλη,  ο Φρούραρχος Λαμίας – Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κρητσωτάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Δημήτριος Φούρλας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών  Φθιώτιδος κ. Σοφία Αντωνοπούλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Στήριξης και Συμπαράστασης των μαθητών της Εκκλησιαστικής  Εστίας Λαμίας κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων του τόπου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

           

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness