165

Σεβασμιώτατος: «Η κοινή Ανάσταση δίνει κουράγιο και δύναμη στην ζωή μας»

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 16 Απρίλιος, 2022 - 14:45

Από τα Γαλανέικα της Λαμίας, από την σφύζουσα από ζωή Ενορία του Αγίου Αθανασίου ξεκίνησε σήμερα Σάββατο του Λαζάρου 16 Απριλίου 2022,  το Λειτουργικό του Πρόγραμμα για την φετινή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Τον Σεβασμιώτατο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν: οι Ιερείς του Ναού π. Δημήτριος Μανώλης και π. Νικόλαος Μέρμηγκας και οι διάκονοι π. Νικόλαος Πολυζώης και π. Σωφρόνιος Σπανός, ενώ τους Ιερούς Ύμνους απέδωσαν Βυζαντινοί χοροί του Ναού υπό του Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σεραφείμ – Παναγιώτη Κυρίτση.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην κοινή Ανάσταση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

          «Την κοινή Ανάσταση μας προμηνύει και μας φανερώνει η Έγερση του Λαζάρου και φυσικά αυτή την Κοινή Ανάσταση μας προσφέρει η Ανάσταση του Χριστού.

          Δεν υπάρχει καμία χαραμάδα φωτός μέσα στο σκοτάδι του θανάτου και του πόνου εκτός από την προοπτική της Κοινής Ανάστασης.

          Αυτή δίνει κουράγιο σε μία χήρα μάνα, σε ένα ορφανό παιδί, σε μία μάνα που έχασε το παιδί της, σε όλους τους ανθρώπους που βιώνουν την τραγικότητα του θανάτου.

          Η Ανάσταση του Χριστού αρκεί από μόνη της για να νικηθεί ο θάνατος. Ο Χριστός όμως, που είναι ο Θεός της αγάπης, της κένωσης, της ταπείνωσης δεν περιορίζεται στην δική του Ανάσταση, αλλά θέλει η δική του Ανάσταση να είναι κοινή και για εμάς. Θέλει να συναναστηθούμε μαζί Του. Αυτή είναι η αγάπη η αληθινή, μια αγάπη που δεν προσφέρει μόνο στον εαυτό της, αλλά την μοιράζεται ο Χριστός ανεξαιρέτως με όλους τους ανθρώπους. Ο Χριστός ανασταίνεται και για τους εχθρούς του, για τους πάντες. 

          Προσδοκούμε και έχουμε την βεβαιότητα της κοινής Ανάστασης και έτσι μπορούμε να διαχειριστούμε τον ανθρώπινο πόνο και την εμπειρία και θλίψη του αποχωρισμού. 

          Η κοινή Ανάσταση δίνει δύναμη και κουράγιο στην ζωή μας. Αυτή η ελπίδα είναι που μπορεί να φωτίσει ακόμα και την πιο απαισιόδοξη και καταθλιπτική καρδιά. Αυτή φέρνει χαμόγελο στα θλιμμένα πρόσωπα. 

           Αξίζει να υπομένουμε, αξίζει να προσπαθούμε, αξίζει να κοιτάμε μπροστά, στην κοινή Ανάσταση και να μην απογοητευόμαστε».

           Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συνεχάρη τους Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείο και όλους τους συνεργάτες του Ναού για την διακονία τους στην πολυπληθή Ενορία και ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και καλό Πάσχα.

          Προσεκάλεσε δε, τόσο τους παρισταμένους πιστούς, όσο και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού στην αποψινή προπασχάλια εκδήλωση του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», η οποία αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση των επετειακών εκδηλώσεων της Μητροπόλεως μας για την επέτειο των  100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 μ.μ.στην Πλατεία Ελευθερίας στην Λαμία.

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος,  ο Φρούραρχος Λαμίας – Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κρητσωτάκης, εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων και πολλοί πιστοί.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness