165

Προπασχάλια εκδήλωση από το Παράρτημα του Ωδείου Μακρακώμης - Σπερχειάδος

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 14 Απρίλιος, 2022 - 19:15

Με επιτυχία, την συμμετοχή πολλών ιερέων της Δυτικής Φθιώτιδος, τοπικών αρχόντων και πιστών, καθώς και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η προπασχάλια εκδήλωση του Παραρτήματος Σπερχειάδος – Μακρακώμης του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον τίτλο: «Ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα».

          Μαθητές και μαθήτριες του Παρατήματος του Ωδείου στη Δυτική Φθιώτιδα, υπό την Διεύθυνση του υπεύθυνου Καθηγητού και Πρωτοψάλτου Του Ναού του Πολιούχου Λαμίας κ. Αναργύρου Βλάχου, απέδωσαν ύμνους και θρήνους της Μ. Εβδομάδος, ανοίγοντας την αυλαία των Παθών του Κυρίου και εισαγάγοντας τους πιστούς στο κατανυκτικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

          Την εκδήλωση παρουσίασε η μαθήτρια του Ωδείου κ. Αγγελική Παπασταύρου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. π. Ιωάννης Καραμέρης, ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής και ο Διευθυντής του Ωδείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

          Τους Ιερούς ύμνους προλόγισε και σχολίασε θεολογικά ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Κύριλλος Πάρης, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος, ξεναγώντας νοερώς και ιστορικώς τους παρισταμένους πιστούς στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων και σε κάθε Άγιο τόπο, όπου περπάτησε, έπαθε και Ανέστη ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος επισφράγισε με τον λόγο του την Προπασχάλια Εκδήλωση, εκφράζοντας την χαρά του, που βρέθηκε για ακόμη μία φορά στην Δυτική Φθιώτιδα και στην όμορφη πόλη της Σπερχειάδος, συγχαίροντας όλους τους μαθητές του Παρατήματος του Ωδείου στην Δυτική Φθιώτιδα, για την πρόοδο τους στις μουσικές τους σπουδές, τον π. Ιωάννη Καραμέρη για την διοργάνωση και φιλοξενία της εκδηλώσεως, τον Αρχιμ. π. Κύριλλο Πάρη για το μυσταγωγικό ταξίδι στα Ιεροσόλυμα,  τον Υπεύθυνο Καθηγητή του Παρατήματος κ. Ανάργυρο Βλάχο για την άψογη εμφάνιση και προετοιμασία των μαθητών και χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Οφείλουμε να στηρίζουμε την περιφέρεια, γιατί μόνο τότε έχουμε δυνατό κέντρο και είναι αλήθεια, ότι η πρόοδος των μαθητών και των 9 Παρατημάτων του Ωδείου μας στην Περιφέρεια και σε ολόκληρο την Φθιώτιδα, είναι ανοδική».

          Στην προπασχάλια εκδήλωση στην Σπερχειάδα παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος Σπερχειάδος κ. Νικόλαος  Τζιβελέκας, ο Υποδιοικητής Α.Τ. Σπερχειάδος κ. Βλαχάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη Δυτική Φθιώτιδα.

 Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...