165

Προεόρτια περιοδεία αγάπης του Σεβασμιωτάτου

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 23 Δεκέμβριος, 2021 - 15:00

Τις Άγιες ημέρες που διανύουμε με πορεία προς τα Χριστούγεννα και το Άγιο Δωδεκαήμερο,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, με συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και άλλους παράγοντες και φορείς της περιοχής, πραγματοποιεί μία μεγάλη περιοδεία αγάπης προκειμένου να ευχηθεί, να ευλογήσει, να ευχαριστήσει,  αλλά και να ενδυναμώσει και ιδιαίτερα να στηρίξει αυτούς,  που μάχονται στις επάλξεις της καθημερινότητας. 

          Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε δημόσιους χώρους εργασίας, όπως το Δημαρχείο Λοκρών, χώρους υγειονομικής μάχης, όπως το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, την Κλινική Λαμίας, τις Μονάδες Φοντίδος Ηλικιωμέμων της Μητροπόλεως μας σε Λαμία, Στυλίδα και Σπερχειάδα. Επίσης επισκέφθηκε μεγάλα εργοστάσια της περιοχής μας, όπως:  NΕXANS, GIANNITSIS GROUP,CHIPITA και FERRO, και μεγάλα πολυκαταστήματα μέσα στην αγορά της πόλης και ιδιαίτερα το Πολυκατάστημα ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ στη Λαμία, στο οποίο εργάζονται πολλοί νέοι άνθρωποι.  

          Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της ποιμαντικής επίσκεψης και περιοδείας του ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε ιδιαίτερα τις προσφορές αγάπης και στήριξης και ευχαρίστησε όλους όσους προσφέρουν στο έργο φιλανθρωπίας της τοπικής Εκκλησίας, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγο Γεώργιο Κανέλλο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό, τους Δημάρχους Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ, Μακρακώμης κ. Γεώργιο Χατζή, τους μαθητές και τις μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου Λαμίας, αλλά και μεμονωμένους ιδιώτες όπως,  το κατάστημα ΚΟΚΟ LOCO στην Σπερχειάδα, όλους ανεξαιρέτως,  που τούτες τις δύσκολες μέρες συμπαρίστανται στο έργο της Εκκλησίας.  

          Ο Σεβασμιώτατος ολοκληρώνοντας αυτή την περιοδεία σε δήλωση του προς τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως  (89,4 Fm) υπογράμμισε:

          «Μέσα από το Μυστήριο των Χριστουγέννων,  από το Μυστήριο της Ενσάρκωσης έρχεται ο Χριστός και προσλαμβάνει τα πάντα εκτός από την αμαρτία. Αυτή την πρόσληψη και την καινοτική πορεία του Χριστού οφείλουμε να ακολουθήσουμε κι εμείς προσλαμβάνοντας τον κόπο, τον μόχθο  και τον αγώνα των αδελφών μας, ευλογώντας τον ιδρώτα τους και προευχόμενοι να διακονούν τον συνάνθρωπο με πνεύμα αυτοθυσίας και προσφοράς, γιατί αυτό είναι τα Χριστούγεννα».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness